ערב טוב לכם

ערב טוב לכם ../images/Emo13.gif

אני מקווה שהגעתי למקום הנכון..
רציתי לדעת איזה שמנים עוזרים לטיפול ו/או מניעת פטריות בנרתיק ודרכי השימוש בשמנים... קראתי שניתן לטפטף 2-3 טיפות שמן עץ התה על תחתונית אבל הייתי רוצה לבדוק אם יש עוד דברים אשר עוזרים. מודה לכם על עזרתכם!

הי דלילה

החדרת שמנים לאיזור הנרתיק הינה שימוש פנימי (בדיוק כמו בליעה) ולכן המלצתי היא לפנות לארומטרפיסט שיקבל ממך את כל הפרטים וינחה אותך באופן מסודר. באופן כללי, תוכלי להוסיף כמה טיפות של שמן אתרי לבנדר לסבון הנוזלי שלך, הוא מחטא, נוגד דלקת ומרגיע ויתכן שקצת יקל עלייך. אופציה נוספת היא לחלוט פרחי קלנדולה (ציפורני חתול) - כף פרחים לכוס מים, להשאיר 20 דקות ולסנן. עם התמצית שקיבלת לבצע שטיפה וגינלית, יש מכשיר מיוחד לשטיפה וגינלית (דמוי קונוס) שתוכלי למצוא לדעתי בכל בית מרקחת. חשוב יהיה לבדוק מה הסיבה לפטריה ולטפל בה באופן יסודי, הטיפול בפטריה בלבד לא ימנע את הופעתה שוב אם הגורם לא יטופל. תרגישי טוב, הילה

הילה תודה רבה לך על תשובתך המהירה../images/Emo13.gif

אני כרגע לא סובלת מפטריה אבל אני עומדת לקבל טיפול אנטיביוטי וכמעט תמיד אני מקבלת פטריה בעקבות טיפול אנטיביוטי.. אני לוקחת כדורי פרוביוטיק למניעה אבל תמיד טוב להתעדכן.. ואגב אני מטופלת אצל רופאת נשים שנחשבת אחת השמות החזקים באיזור מגוריי והיא לא ממש הצליחה לעלות על גורם הופעת הפטריה.. שוב תודה לך על תשובתך

בשימחה

אולי הגיע הזמן לנסות משהו אחר ?
אם האנטיביוטיקה היא הגורם, טפלי בעצמך באמצעות צמחי מרפא - ישנם מדהימים שמחליפים את האנטיביוטיקה ואז לא יהיה צורך בפרוביוטיקה וגם לא תהיה פטריה... בכל מקרה, זה לא סותר ביקורים אצל הרופאת נשים מדי פעם לראות שכל המערכות תקינות. בהצלחה בכל דרך, הילה

שאלה אחרונה..חחח

למי אני צריכה לפנות כדי לקבל תחליפים? אני משתדלת לא לקחת אנטיביוטיקה בכלל פשוט עומדת בפני ניתוח ואין לי ממש ברירה בקטע של האנטיביוטיקה.. הילה תודה לך על הסבלנות!!!

אנשי מקצוע...

הרבליסט/ית כתבי לי היכן את גרה ואנסה למצוא מטפל באזור מגורייך שאוכל להפנות אותך אליו/ה. תוכלי לכתוב לי לתיבת המסרים. הילה

LaSaponaria

New member
תופעת הפטריה בנרתיק בעת נטילת...

אנטיביוטיקה נובעת משינוי pH (רמת חומציות) ברירית הנרתיק. זו תופעה ידועה אצל נשים רבות.

pumiki8

New member
זהו טיפ שקיבלנו מהמורה:

לא יצא לי לבדוק את יעילותו בפועל, כיוון ש - א', לא היו לי פטריות בנרתיק, ב' - אני זכר. הטיפ הוא טיפה של גרניום וטיפה של אילנג-אילנג על גבי התחתונית, במקום שיהיה מול פתח הנרתיק, ולתת לחום הגוף לעשות את שלו ולנדף את השמנים.

pumiki8

New member
אני ממש לא אוהב את המושג "טיפול מונע"

כשזה בא לשמנים אתריים. הגבול בין "טיפול מונע" ל"שימוש יתר" הוא קטן, קטן מאוד. אלו עדיין שמנים אתריים, מרוכזים, ויש להם השפעה כלשהי שלאו דווקא היית רוצה אותה בעת בריאות - הגרניום משתנן, למשל. הטיפ שנתתנו לנו הוא כעיקרון משויך ל"הפרשה נרתיקית", "גם עקב דלקת", ו"מתוך חוסר איזון הרומונלי". אם את מרגישה שיש שם מעין חסימה ההורמונאלית וריח לא נעים - השמנים הללו יעזרו לשחרר את החסימה ולהפיג את הריח. חשוב גם לשתות הרבה ע"מ לסלק את הרעלים. ~אבל~ אני לא יכול לומר לך מה יקרה אם תתחילי להשתמש בשמנים ב"טיפול מונע", מוקדם מעת הופעת הפטריות שמצפים להם. אני, אישית, לא הייתי ממליץ - המגע הישיר בין השמנים לאיזור הרגיש, בעוד שאין להם את מה לתקוף... זה לא נשמע לי כמו מתכון טוב. מה שכן, אם כבר טיפול מונע, הייתי ממליץ לך לשאול על צמחי מרפא שאולי יוכלו לעזור לך - כך החומרים באים מתוך הגוף, בריכוז ושחרור אחר.

Pumiki8 אני מודה לך על תשובתך

קשה לי להסביר לך את התיסכול שלפעמים אני חשה.. ברמת העיקרון אני כן בריאה אבל בגלל שאני יודעת מה מצפה לי מראש אני חיפשתי טיפול מונע.. אצלי בדוק כשאני לוקחת אנטיביוטיקה מופיעות אצלי פטריות. אין לי מנוס מלקחת אנטיביוטיקה כי אני עומדת לעבור ניתוח.. בכל אופן תודה..אני הבנתי את נקודתך.

אני לא בטוח

ששמנים ארומתיים טובים גם כטיפול מונע, ולו רק בגלל שיש בהם אפקט של רעילות, ואם במניעה עסקינן- אולי עדיף להמנע מהסיכון. לעומת זאת, אני ממליץ על טיפול מונע דווקא מכיוון התזונה. פשוט להוריד סוכרים ומוצרים מעובדים, להמשיך לצרוך פרוביוטיקה, ולעבור לתזונה מלאה, טבעית ובריאה: אורז מלא ולחם מקמח מלא וירקות. הרבה בריאות, ובהצלחה!

למעלה