ערב טוב לכולם

ה מוזה

New member
שלום

לך
האמת שכתבתי את השאלה הראשונה שעלתה לי לראש כשקראתי אותך שואל האם יש שאלות וזו כנראה השפעת היום והמציאות . אז הנה שאלה - איך והאם משפיעים האירועים שבחוץ על השלווה הפנימית [ ובכלל ] של כל אחד ?

ה מוזה

New member
Comfortably Numb

נדמה שעם הזמן הפכנו קהי חושים כלום לא נוגע בנו גם לא אסונות אולי לרגע עד למהדורת החדשות הבאה גם אני נמנעת מלראות חדשות או לקרוא עיתונים זה מזעזע לי את כל הבפנוכו ואחרי כל פעם כזו לוקח לי כמה ימים טובים למצוא את האיזון אחרי פיגוע להתמודד עם פחדים אחרי תאונת דרכים להתמודד עם פחדים אחרי אונס להתמודד עם כעסים אחרי החדשות של היום ...... להתמודד עם העצבות הזו אבל יודע מה? אני מעדיפה את כל ההתמודדות הזו מאשר להיות Comfortably Numb כי יש לזה חשיבות . כולנו רקמה אנושית אני לא יכולה לבודד את העולם הפנימי שלי מהעולם שעוטף אותי ....

מוזה יקירה

נורא קשה שלי לעלות גם אחרי כמה ימים פשוט אני אוהב להתנתק רק כך אני יכול להמשיך לחייך בבוקר לסביבה הקרובה שלי אין לי עיניין בפחדים וכיו"צ אני ברוקר לשעבר כל תזוזה בחדשות היו הופכים לי את היום למסורבל ובלתי נסבל בגלל תגובת הבורסה לכך וקצתי בזה אין מצב שאחזור לזה שוב לא יעזור לי או לילדיי תסביכים מיותרים (אגב אני לא הולך ללוויות כי קשה לי לצאת מזה זמן רב בלי שום קשר)

ה מוזה

New member
אז מקווה

שיהיו חדשות שיגרמו לנו לחייך האמת שהגבתי לאוו דווקא לך באופן אישי התגובה שלך כנראה נגעה לי במקום רגיש קשה לי,קשה לי עם כל מה שקורה לנו בחברה ובמדינה קשה לי עם האדישות הזו מסביב , אפילו מרגיז אותי איפה הימים שכל המדינה נרעדה עד אמות הסיפים כשחייל נהרג,כשיש תאונה מחרידה,אלימות קשה ? נדמה שהכל חולף ..... ליד . עכשיו שהסברת מעט יכולה להבין את הרצון שלך להתרחק מכל מה שמריח "חדשותי" או כל מה שמרעיד את השקט הפנימי וזה שמסביב נקווה שיהיו לנו חדשות טובות

seaגל

New member
המקרים האלה

משפיעים מאוד על השלווה יש לנו התנסויות אישיות ואחריות אישית וכעם יש לנו חוויות ואחריות קולקטיבית ולשמוע על בנים שנופלים או נחטפים על תאונות דרכים והרוגים זה צובט ומערער ומזכיר עד כמה החיים נזילים ומזכיר שצריך למצות כל יום עד תום ושצריך לחיות את החיים ולהודות כל בוקר וכל ערב על החיים... ימים כאלה עבורי הם ימים קשים שהלב יוצא אל הכלל וכואב את הכאב של המשפחות השכולות ודואג עם המשפחה של החייל החטוף שאלוהים ישמור עליו ויחזיר אותו הבייתה בשלום....

schlomitsmile

Member
מנהל
נכון. ידיעות כאלה משפיעות עליי מאד, ואני עומדת מולן חסרת אונים-שהרי אין בכחי להשפיע על מהלך העניינים הללו, אני יכולה רק להרגיש רע, וזה לא יעזור לאיש. לכן, החלטתי כבר לפני כשנה או יותר, להוציא אותן מחיי. אני זקוקה לכוחותיי למען משפחתי, על כן אינני קוראת עיתונים או צופה/מאזינה לחדשות. רק עכשיו, אני למדה שקרה אסון היום. מובן שאי ההתעדכנות שלי באסונות הבאים עלינו, לא מוריד מעצמת תחושת השייכות שלי לארץ הזאת ולתושביה. איכפת לי מאד, ואני משתדלת למצוא את הדרכים להועיל ככל יכולתי.

seaגל

New member
אני

גם מאלה שלא חיים חדשות כל שעה או קוראת עיתונים אבל הידיעות האלה תמיד מגיעות בסופו של דבר לכולנו ואז זה משפיע... אני לא מרגישה שזה גוזל ממני כוחות לדברים אחרים התפקוד שלי ממשיך בהתאם לצרכים שלי אבל הרגש פועל אחרת באותו יום לגמרי אחרת והמחשבות שונות יותר כואבות יותר עמוקות יותר בודקות ובוחנות .... כפי שכתבה מוזה כולנו רקמה אנושית אחת

אגב השלום הראשון המתועד

היה השלום בין אברהם אבינו לאבימלך לא לפני שאברהם אבינו שטף אותו בתוכחה לגבי הבארות מאחר שאבימלך קיבל את התוכחה מיד נעשה שלום נכון להיום אף אחד מהצדדים אינו מקבל את התוכחה והתשובה לשאלתך "כיקבלו את התוכחה"

seaגל

New member
מתי יבוא שלום?

כשאנחנו ניהיה שלמים עם עצמנו כבודדים כאומה אולי אז יהיה ניצוץ של תקווה.........

למעלה