ערב טוב לכולם

galiamos

New member
ערב טוב לכולם

"תמונה לשבת" אולי נעשה מזה פינה קבועה ,ערער בסגנון חצי מפל ,בן כ 10 שנים באימון כ-3 שנים .גובה 25 ס"מ ,רוחב 40 ס"מ שבת שלום

איתן em

New member
שלום מישל -מוצא חו בעיני הרעיון

של מנהג להעלות תמונה לשבת באופן קבוע,אלא מה,נצטרך הרבה צמחים... עכשיו לערער, הצמח יפה ומרשים,אבל משהו של חוסר איזון בין המסה של העלווה לגזע... אולי זה הצילום שמטעה ...

איתן em

New member
התנצלות-מישל אני חוזר בי מהדברים

לאחר התבוננות נוספת בתצלום מוגדל.הגזע נראה מספיק עבה ומתאים לעלווה, העיצוב יפה. איתן

galiamos

New member
אתה צודק בהחלט

יש לדעתי חוסר איזון אך הוא אינו נובע מהגזע ,אלה מהנקודה הגבוהה ביותר של העץ.זאת אומרת שהנקודה הגבוהה של העץ תהיה קרובה יותר לעציץ.

אדם ק

New member
עץ מרשים חוץ מ...

כמו שאמרתם, בעיית האיזון שעץ, לדעתי הוא שתול בהטייה ימינה שלא נותנת ולא משפרת את מראה העץ, ואף יוצרת חוסר איזון, לדעתי אם העץ ישתל כמו שהו רק בהטייה ימינה כך שהקו התחתון של הנוף יהיה מאוזן (פחות או יותר) כך הוא יראה הרבה יותר טוב, זה ממש נראה כמו עץ מעוצב היטב ויפה רק ששתלו אותו טיפה הצידה... וזה יוצר חוסר איזון, והתוצאה נראית פשוט לא נכונה... (למרות שבטבע הכל יכול להיות...משהו פשוט חסר). יום טוב

vinbe

New member
כמה הערות על הערער

בוקר טוב משה, העץ מעוצב יפה מאוד, כאשר מסתכלים על הפרטים של העיצוב, אבל אני מסכים עם קודמי שמשהוא לא ממש עובד בסה"כ. אני חושב שיש לזה 3 סיבות. קודם כל, לדעתי, העץ עצמו, ז"א גוון המחטים. אולי אתה זוכר שהיה לנו ויכוח על זה לפני כמה זמן, ולזה בדיוק התכוונתי. המחטים המגוונים, לדעתי, מפריעים מאוד לצורה הכוללת של העץ ו"שוברים" אותה. הדבר נכון, לדעתי, עבור כל עץ עם עלים מגוונים, שמתאים פחות לבונסאי מאותו עץ עם עלווה רגילה. כדי להמחיש את הנקודה, ניסיתי לצבוע את העץ ב-PHOTOSHOP כך שיראה בעל גוון אחד – ניסיון קצת פרימיטיבי, אבל מה שחשוב הקונספט. זה רק עינין של טעם אישי? שנית, כפי שנאמר כבר, העץ צריך לשבת בכלי כ-20 מעלות שמאלה ואז מרכזו זז ולדעתי נירא יותר טוב. לבסוף, בתמונה שהעלת אין מספיק רקע מסביב, דבר שחונק את העץ. נדמה לי שבתמונה האמצעית, בה הוספתי יותר שחור מסביב, העץ נירא יותר טוב. שבוע טוב מאורו

galiamos

New member
אני בודאות זוכר שדיברנו על הערער

המגוון ,אני מסכים איתך שירוק כהה יהיה יפה יותר אך כרגע אני ממשיך לטפח אותו ולהנות ממראהו אולי אני אמכור אותו בשלב מסויים.לגבי התנוחה שלו אני לגמרי מרגיש את חוסר האיזון אבל שינוי בזוית השתילה יעלה בצורה משמעותית את קו הנוף ,מה שאני לא היתי רוצה.בכל אופן אני יעשה ניסיון.

אדם ק

New member
אני חייב לציין

אני נורא אוהב את סגנונות העיצוב שלך, מהבחינה של איך שאתה מעצב, לא מהבחינה של סוג עיצוב (מהסוגים הרשמיים). אני מתרשם כל פעם מחדש. אשמח לשמוע עצות\הכוונות לגבי עיצוב ערערים... האם זה הניסיון? התרשמות\הסתכלות? בהצלחה =]

galiamos

New member
תודה אדם.

אדם אני אשמח לכוון ולתת טיפים.בכל פעם שאנו נפגשים שאל אותי כל מה שתרצה לגבי עיצוב ערערים וכל סוג שהוא.

למעלה