ערב טוב לכולם

7777a

New member
חינוך לערכים בספורט../images/Emo106.gif

האם למישהו מחברי הפורום יש פעילות בנושא שתתאים לשיעורי חינוך בתיכון? מודה מראש לעונים

צימעס

New member
ערכים וספורט?

אם את מתיחסת לספורט הישגי, לדעתי יש סתירה בין שני אלה.

למה? האם אין ביכולתנו לחנך ילדים

להשקיע, או לצורך העניין, להתאמן הרבה על מנת לנצח, אך לא לרמות (ערך). אני חושבת שהכוונה יותר לערכים בספורט, אבל לא מבינה על איזה סתירה את מדברת.

Kalla

New member
באמת? למה?

נהפוך הוא, לדעתי ספורט, וגם ספורט השגי, בהחלט תורם לנפש. הוא יכול ללמד מהו משחק הוגן, איך לנצח בלי להרים את האף ואיך להפסיד בכבוד. הוא גורם לאנשים לשאוף לעשות דברים יפים ונעלים יותר ולממש את מלוא את פוטנציאל שלהם. כמו בכל דבר, יש בו פוטנציאל לטוב ולרע, אבל עם האישיות הנכונה וההדרכה הנכונה בהחלט ניתן להפיק את הטוב, והרבה ממנו.

../images/Emo45.gif אני יודעת שלי זה נתן המון

מה פתאום סתירה בין השניים? אולי עבור בן אדם אנטי-הישגי...

noa_f

New member
אין הבדל בין ספורט הישגי, לחתירה

למצויינות בכל תחום אחר, לדעתי. מה את אומרת, שיבטלו את תחרות רובינשטיין לפסנתרנים?

היתה לי לא מזמן שיחה עם מורה לספורט

שהיתה לה משנה חינוכית סדורה ומרשימה, בה היא התיחסה לשיעורי הספורט כאל "סיטואציות" בהן ניתן לתרגל ולהתנסות בהתמודדות עם מצבים שניתקל בהם בחיים- ןללמוד ולנתח את ההתמודדות. (ניצחון, הפסד, תכנון טקטיקות ואפשרויות פעולה, עבודה קבוצתית וכו'...)
מרתק ומפתיע (ככה זה לפחות היה עבורי...)

אפרת18פת

New member
ערב טוב לכולם

רציתי לשאול אם למישהו יש רעיון ויכול לעזור לי להסביר את ההקשר של איך ספורט תורם לתחום החברתי?

noa_f

New member
אם הבקעת גול בכדורגל, ישר כל הבנים

אוהבים אותך...

iris mom of two

New member
בכמה צורות

1. קבוצת הספורט עצמה מתגבשת ונעשית גוש חברתי. 2. פיתוח ביטחון עצמי. ילד שמצליח לו בספורט ירגיש טוב גם בתחומים אחרים. 3. משמעת עצמית ולמידת יכולות לאו דוקא אקדמאיות.

2אני

New member
אפשר גם להוסיף

יכולת עבודה קבוצתית. שיתוף פעולה ויחסי גומלין.

noa_f

New member
שכחתם את הכי חשוב: ללמוד להפסיד

בכבוד ולפרגן למי שניצח...

למעלה