ערב טוב לכולם

ערב טוב לכולם

סליחה על הבורות אבל משהו שאני מנסה להבין. 1-אם קיבלתי את האיימייל, ולא ניסיתי לפתוח את הקובץ יתכן שנדבק המחשב בוירוס, כלומר לחצי על ההודעה, ורק אחכ מחקתי אבל לא על הקובץ.? 2-אם אכן יש וירוס במחשב, הוא פוגע רק בכונן C או גם בכונן הנוסף שיש לי D כלומר וירוס פוגע בכונן אליו הוא הועבר בלבד? 3-אם יש לי וירוס בכונן C והוא מוחק לי קבצים, זה כאילו פירמטתי את הכונן C, ואז אני יכולה להתקין מחדש את הכל, או שממש נהרס הכונן? בתודה מראש רחל-נשמה

emega

New member
ראשית אם לא הרצת את הקובץ

סביר להניח שלא נפגעת. אם יש לך תוכנת אנטי וירוס והיא מעודכנת ורצה ברקע, יתכן שהתוכנה יודעת לבדוק וירוסים גם לפני שהם הגיעו לתוכנת הדואר. לדוגמא התוכנה של נורטון מנקה את הדואר מקבצים חשודים עוד לפני שהם הגיעו לתוכנת הדואר. מה שישאר הוא ההודעה של נורטון שהקובץ הוסר. לשאלה השניה והשלישית תלוי בסוג הוירוס. כל וירוס פועל אחרת. לסיום תמיד כדאי שתהיה הגנה מעודכנת מפני וירוסים.

N0

New member
זה תלוי...

אם את משתמשת בתוכנות של מיקרוסופט או לא. ישנו ווירוס בשם באבל בוי שמדביק אנשים שמשתמשים בתוכנת אווטלוק בווירוס גם אם הם לא פותחים את הקובץ המצורף רק קוראים את ההודעה, הווירוס עצמו יחסית לא מזיק ועד כמה שN0 יודע מיקרוסופט הוציאו פאטצ´ שמתקן את הבעיה באווטלוק ,לפי מה שN0 יודע אין כרגע ווירוסים מזיקים שיכולים להדביק ללא הפעלת הקובץ. 2. ווירוס יכול לעבור בין כוננים, יש הרבה דרכים ושיטות שבהם ווירוסים מדביקים קבצים אחרים כל ווירוס לפי התיכנות השונה שלו. 3. זה די תלוי יש את ווירוס הצ´רנובל שיכול היה לגרום נזק ממשי לרכיבים במחשב, אבל אם הווירוס רק מוחק את הקבים אז פירמוט הכונן , צריך להחזיר אותו למצב כמו חדש. N0

למעלה