ערב טוב לכולם

shoshyyy

New member
ערב טוב לכולם

אני חזרתי עכשיו מהרצאה של נתורופתית . מישהי צאוד מקצועית שמגמגמת. בקיצור , היא עמדה שם גימגמה, לא הנידה עפעף , כולם רכשו לה כבוד, העריכו אותה. פשוט גדולה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הראה לי שמי שעוצר את עצמינו זה אנחנו לגמרי \!!!!

barba

New member
מרצה

אם יש לך איתה קשר תנסי לידע אותה על הפורום ואמבי אולי היא תסכים לתת הרצאה לאמבי אני אשמח מאד אם זה יצליח

shoshyyy

New member
כולנו דיברנו על

למה אין הרבה משתתפים לפורום , אני חושבת שבגלל שיש אנשים שלא נותנים מקום לגמגום. הוא לא מפריע להם, אין להם עניין לדוש בו כל הזמן , הם עסוקים מדי בעשייה. עסוקים בעצמם.

painlies

New member
וזה רע?

אני לא יודע מה התשובה הנכונה, אם יש בכלל... אבל זה לא חייב להיות דבר רע. אנשים שמקבלים את הגמגמום, ולא מייחסים לו חשיבות פועלים בצורה מסויימת שלדעתם נכונה - וזו זכותם. עסוקים בעצם זו לא ההגדרה הנכונה לדעתי....

shoshyyy

New member
כנראה שלא הבהרתי את עצמי....

אני חושבת שזה נהדר!!! הלוואי הייתי עסקה בעשייה שלי ופחות בספקות לגבי עצמי.

stkachov

New member
אפשר גם וגם

לדעתי אין סתירה בין עשייה ולא לתת לגימגום להפריע... לבין מודעות לנושא, והתעסקות בו.

shoshyyy

New member
אני מוצאת שמי שעסוק בעשייה

שלו ופחות בגימגום שלו,, אין לו עיין רב לדסקס על הגימגום. הלוואי, הייתי כזו. כי נמאס לי לעשות השוואות עם כל העולם, עם כל המוגבלות בעולם (מה עדיף גימגום או ......). חשבתי לאחרונה שאולי זה לא הגימגום בכלל ? לאחרונה התקשרתי לאיזה קליניקה , רציתי להיות שם בסדנה, והפסיכולוגית אמרה לי "אני ממליצה לך קודם כל ללכת לקלינאית תקשורת לראות שזה לא משהו פיזי , בעיה עם המיתרים, אני לא יודעת, תבדקי את זה". ופתאום חשבתי , מי אני אהיה אם אני לא אגמגם ? מי ני בלי הגימגום? האם אני אתחיל להצביע בשיעור? להיות יותר חברתית? להרצות יותר? קשה לענות על זה בגלל שאולי הגימגום הוא גורם לאישהי התנהגות,אבל אז ההתנהגות נשארת בלי קשר לגימגום או לא. מה הייתם בלי הגימגום? את האמת . שכל אחד ישאל את עצמו, האם הוא היה משנה הרגלי התנהגות אם פתאום הוא לא היה מגמגם? האם הפחד שלנו לגמגם הרבה יותר משמעותי מהגימגום עצמו?

stkachov

New member
שאלה קשה

מי היינו ללא הגימגום. לי איו תשובה. אבל למה להתפלסף ולחשוב מה היה אילו, זה המצב הנתון ואנו חיים איתו וצריכים להסתדר. אני חושב שפעם כבר כתבתי בפורום על הסרט "אפקט הפרפר" שבו לכל שינוי קטן יכולה להיות משמעות עצומה על הבן אדם. אין מה לחשוב מה היינו מפסידים ומה מרוויחים ללא הגימגום, אולי נגלה זאת רק בגלגול הבא.

shoshyyy

New member
דווקא אני לא מתפלספת

אני התכוונתי , מי אני אהיה בלי המחשבה על הגימגום ? ניסיתי את זה היום.כשאני באינרקציה עם אנשים, אני יוצאת מנקודת הנחה בתת מודע שלי שאני נחותה מהם כי אני מגמגמת. והיום ניסיתי להתנהג כמו מישהי שלא מגמגמת.ואני חייבת להגיד שדיברתי יותר, דיברתי עם יותר שטף וכמעט ולא נמנעתי ממצבי דיבור. אני לא באה לשאול " מי הייתי אם לא הייתי מגמגמת" , אלא מי אני אהיה בלי המחשבה הזו "אוי, אני מגמגמת". האם אני אתנהג אחרת , בלי המחשבה הזו שמלוה אותי כל יום וגורמת לי להגיש רע כל יום מחדש ? התשובה היא כן ! יותר רגועה, יותר נהנית.

noaaz

New member
עלינו

עלינו להיות עסוקים פחות בגמגום, זה נכון, אבל חייבים להיות מודעים לבעיה, ולא להגיד שזה יעבור או משהו כזה- הן בבחירת המקצוע שלנו, הן בבחירת מקומות בילוי (למשל, לא לגשת לדוכן הנואמים ב- hyde park) וכו'. למרות זאת, בהחלט לא כדאי להתעסק בזה יותר מדי, ולחשוב- "אוו, היה לי הרבה יותר כיף אם לא הייתי מגמגם"- ברור שהיה, ברור שהיינו יכולים לעשות ככה וככה, ללכת לפה וללכת לשם. אבל זה המצב ! בקיצור- להתמודד כן, לדוש ולהתעסק בזה כל היום- לא ! תמצאו לכם דברים אחרים לעשות. (אבל ברור שתחזרו לפקוד את הפורום לפחות פעם ביומיים, כן ?)

ד25

New member
יש לי שאלה

קראתי שסיפרת על "שיטת אלכסנדר".. את יכולה למסור לי יותר פרטים.. תודה!

shoshyyy

New member
כן בטח

אני חושבת שהשיטה עושה הבדל גדול בחיי. בעבר הייתי נורא מפחדת מהתקיעות ובעקבות כך הם היו הרבה יותר חמורים. שיטת אלכסנדר לימדה אותי להשתמש נכון בגוף שלי: לנשום נכון (שמתי לב שאני עוצרת את הנשימה כל הזמן), היד השניה שלי הייתה יותר "ארוכה" בגלל גב לא מאוזן, כל פעם שהייתי מגמגמת הגב שלי היה נזרק החוצה, ובטן ממתכווצת. כל שיעור עולה 130 ש"ח ל40 דקות. אני עושה כל שבוע (כמעט) שיעור בשלוש השנים האחרונות. בטטח השאלה שלך אם זה הוריד לי את הגימגום? לא יודעת להגיד לך מדויק, אבל מה שכן זה נתן לי הבנה גדולה על עצמי, וכייף ללמוד אלכסנדר, אני מרגישה שהוף שלי משתנה , ואני משנה את ההרגלים הפיזיים שלי הקשורים לגימגום. זה מאוד חשוב לי.

למעלה