ערב טוב לכולם

אוגי 22

New member
ערב טוב לכולם

קוראים לי סיון, בתקופת הצבא,לפני שנתיים וחצי, גילו אצלי אפילפסיה עקב מספר התעלפויות שהיו לי, אני לא מכירה את המונחים ב-100% כמוכם אבל מה שד"ר שילר אמר לי האפילפסיה שלי מלווה בהתקפים אפטים ולא פרכוסים או משהו כזה. אני מנסה להשיג כמה שיותר חומר שנוגע לסוג האפילפסיה שלי, לפי מיטב ידיעתי זה גם נגרם לי עקב חבלת ראש. בנוסף רציתי לציין שמאז ומתמיד חלמתי להיות פרמדיקית (במד"א) ועכשיו אני חוששת שלא יקבלו אותי בגלל האפילפסיה, למרות שהיא לא פעילה ומעולם לא היו התקפים - האם מותר להם לעשות דבר כזה, האם יש לי ממה לחשוש, אני ממש בדיכאון בגלל זה בזמן האחרון נ.ב. אפילפסיה יכולה להביא לכאבי ראש? אשמח על עזרתכם, שבת שלום

חייםלוי

Member
מנהל
לילה טוב וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אם אין לך התקפים אין שום סיבה שלא יקבלו אותך כפרמדיקית. יש לנו בפורום בחורה שהיה לה התקף בעבודה בגן ילדים וקיבלו אותה חזרה לגן, אחרי בירור ועיכוב קצר. קל וחומר שמי שאין לה התקפים יכולה לעבוד בכל מקום. בכלל, אין, כמעט, אף עבודה שחולה אפילפסיה לא יכול לבצע, גם אם יש לו התקף מדי פעם, חוץ מדברים מסוכנים. לגבי כאבי ראש יש לנו כמה אנשים בפורום שסובלים מכאבי ראש ומיגרנות. אני לא בטוח שזה מהאפילפסיה. אבל אנחנו כאן לא רופאים. אם את מטופלת אצל ד"ר שילר כדאי שתשאלי אותו את השאלה הזאת. האם את לוקחת תרופות? אני מקווה שתתקבלי למד"א. אין שום סיבה שלא.

קודם כל ברוכה הבאה!!../images/Emo24.gif

אני לא חושבת שמותר להם לעשות דבר כזה מכיוון שאפילפסיה שלך לא פעילה.. אבל אצלנו במדינה, ובכלל יש סטיגמות על הרבה דברים, וגם על האפילפסיה. לכן אני לא אתפלא אם כן יעשו דבר כזה.. אני אומרת תנסי להתייעץ עם הרופא שלך, נראה מה הוא יגיד כאבי ראש? הרופאה שלי אומרת שמיגרנה ואפילפסיה בנות דודות, נגרמות אחת מהשניה... אז זה יכול להיות בהחלט אבל לא שמעתי אף אחד סובל מזה ברוכה הבאה ושבת שלום

qt1

New member
ברוכה הבאה סיון../images/Emo24.gif

בהתקפים אפטים את מתכוונת לניתוקים? אני מחפשת בקישורים ביחד עם סיגל לוי מאמר על ניתוקים ולא מוצאת, אם מישהו מוצא אז אשמח אם יצרפו קישור
,גם אם אנחנו טועות קשה לנו למצוא משום מה מאמר על ניתוקים... גם אני מטופלת של ד"ר שילר לשמחתי
,איזה מידע חסר לך לגבי האפילפסיה שלך ונוכל לעזור לך לקבל? כתבי ואשמח לעזור. לגבי העבודה במד"א- כמו כל עבודה אחרת, אין שום בעיה בלנסות, אל תשכחי שקשה היום באופן כללי להתקבל לעבודות ובמד"א צפון ואני יוצאת מתוך הנחה שאת מצפון הארץ מפני שאת מטופלת של שילר, ישנם קיצוצים לפי מה שקראתי לאחרונה. אם את מתעקשת להיות פראמדיקית את יכולה , את לא חייבת לציין את העובדה שיש לך אפילפסיה, לאור המצב העגום במשק ולאור העובדה שאפילפסיה היא עדיין מחלה עם סטיגמה אני לא הייתי אומרת בראיון עבודה שיש לי אפילפסיה. אבל הדיעות בנושא ראיון עבודה ואמירת האמת נוטות לכאן ולכאן, זה תלוי רק בך. מה דעתך ללמוד סיעוד? זה לא מעניין אותך? בקשר לדיכאון אני יכולה לשאול אם משהו קרה לך לאחרונה ולשאול אם פנית לעזרה, וגם לקוות שאת לא מזניחה את העניין, בלי שום קשר לאפילפסיה. לגבי כאבי ראש כפי שחיים כתב לך אכן , ישנם כאן כותבים שסובלים מכאבי ראש. שבת שלום ושוב, ברוכה הבאה... כתבי איזה מידע את צריכה, באמת שאשמח לעזור.

qt1

New member
לאחרונה אני לא מוצאת דברים...../images/Emo4.gif

כנראה בגלל שאני ממהרת ומדברים איתי כאן. תודה חיים.

rosmarin

New member
לאוגי שלום וברוכה הבאה../images/Emo108.gif

בעקבות פניתך ורצונך להיות פאראמדיק במד"א אני מקווה שכן תוכלי לעשות זאת כיוון שיש טייסים עם בעיתיינו וכן ניתן להשתלט על בעיה- הבעיה היא המערכת ולא הבעיה אני מקווה שאת מיוצבת וקרו לך היתקפים חד פעמים אחרת אין לך סיכויי להתקבל הטענה של המערכת מה יקרה במקרה חירום אם יהיה לך התקף כדי להתקבל למערכת את צריכה למלא ויתור על סודיות רפואית וכאן הבעיה הגדולה בעיותיך עלולות להחשף ואת עלולה להפסל על הסף אני יודע שאת מאוד רוצה אפשר לחשוב על דברים טובים אחרים שניתן לעשות אולי את מתעקשת זכותיך-את זקוקה להמון כוחות נפשיים כדי להאבק במערכת ולפעמים כאדי לזרום ולהינות מחיים מאשר להלחם בעקרונות שאולי תיזכי אבל זה יהיה כבר מאוחר מידי עדיף תמיד להיות חכם מאשר צודק

יפעת 1 2

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

בקשר לעבודה, אם לא שואלים על בריאות-פשוט לא אומרים לפי דעתי... אם שואלים-לא כדאי לשקר...אבל לא כל המקומות היום לא מקבלים לעבודה בגלל אפילפסיה... לגבי מד''א קשה לדעת...אני מקווה שלא תיפסלי על הסף ואני מאמינה שיש לך מספיק כוח להתמודד מול המערכת ואנחנו כאן בשבילך גם בשביל זה!

qt1

New member
תשובה לסיון מברבורה לבנה../images/Emo142.gif

מנהלת פורום אחיות בשירות הציבורי ב
ואחות מוסמכת במקצועה , בעלת ותק וידע רב. "לשאלתה של סיוון: מתוך דבריה אני יכולה להבין כי ההתקפים שלה מתבטאים בדרך מיוחדת של "ניתוק" או אפאטיה כמו שהיא קוראה להם. ניתוקים אלה יכולים להמשך בין שניות אחדות למספר דקות. גם כאן, כבהתקפים מסוגים מוכרים יותר ישנו "קצר" באחד מהמעגלים החשמליים במוח. באשר לשאלתה האם לא תוכל להיות פראמדיק - ובכן ככל הידוע לי (וגם מנסיון אישי עם בן של חברים) שנה ללא התקפים הינה תקופת הזמן בו נבחנות האפשרויות לפעיליות הדורשות עירנות מלאה כגון נהיגה, שירות בצבא וכדומה. לדבריה מחלתה אינה פעילה ולכן לחששותיה אין ביסוס. חרדה וכניסה למצבי דכאון אינם במקום שכן היא יכולה להגשים את חלומה ללא כל בעיה. ו: כן, אפילפסיה יכולה לגרום לכאבי ראש אולם לא כל כאב ראש הוא הוכחה לאפילפסיה..."
לברבורה לבנה על תשובתה, אנו מקווים שהיא תשיב לשאלותיכם בקרוב ומאחלים לה שבוע טוב
קיוטי וחיים

../images/Emo9.gifשיוווו...הסמקתי...

טוב...אז אני היא ה"ברבורה הלבנה". ונכון, אני אחות במקצועי (האמת? בחשבון פשוט? אני יותר שנים אחות משאני כל דבר אחר...), אלא שאני נוהגת לומר ומאמינה בכל לבי כי המקצוע שלי הוא יותר "דרך חיי" מכל דבר אחר. מקריאה ועיון בפורום המקסים שלכם, במאמרי הפורום, בהודעותיכם, בקישורים - אני מאמינה באמונה שלמה כי יש לי עוד הרבה מה ללמוד - מכם. זו רק הוכחה נוספת למוטו שלי בחיי המקצועיים בכלל ובמקצועי בפרט - כי על מבריאי לדעת לפחות כמוני ובדרך כלל יותר - על מצבם, על חידושי המדע, על דרכי הטיפול - וכי למידה יומיומית היא רווח נקי שכן לדעתי, יום בו למדתי דבר חדש, הוא יום ששוה היה לחיותו. בנתיים, אני "לומדת" את הפורום שלכם, אתכם, ואת מערכת היחסים המופלאה שקיימת כאן..הפתיחות שלכם האחד כלפי חבריו, משאירה אותי נפעמת. תודה לקיוטי ולחיים על הלבביות, הפתיחות והאמון. מקווה כי אהיה ראויה לו ולכם. שבוע קסום ובריא לכולנו. ברבורה לבנה.

חייםלוי

Member
מנהל
ברבורה אחרי שראיתי דברים שכתבת

במקומות אחרים אני בטוח שתשתלבי כאן יופי.

qt1

New member
ברוכה הבאה ברבורה לבנה../images/Emo24.gif../images/Emo39.gif

אוגי 22

New member
תודה תודה תודה

אני כל כך מודה לכם על העזרה, ועל הרצון לעזור בכלל, תודה לכל מי שכתב לי תשובה, הכנסתם בי קצת יותר אופטימיות בקשר למי שהציע לי להיות אחות, אני חשבתי על זה, ובאופן כללי אני נורא רוצה להיות מיילדת, אבל אני עוד צעירה ונכון לכרגע אני מעדיפה ללכת להגשים חלום ילדות (פרמדיקית) ובשלב מאוחר יותר לחשוב על העתיד הרחוק. חשוב לי מאוד לציין שכל החיים שלי אני מתעניינת ברפואה, בצבא הייתי חובשת בבית חולים צבאי, שם שני חיילים מטופלים התחילו להתפרע ובמהלך ההתפרעות חטפתי חבלת ראש ומאז התפרצה אצלי האפילפסיה, הכעס שלי הוא שפתאום עכשיו המערכת מתרחקת ולא עוזרת - הרגשה כאילו אני מצורעת, משגעים אותי עם רשיון הנהיגה, אפילו גלולות זה סיוט עד שאני מקבלת - והבקשה הכי קטנה שלי לעשות בדיקת MRI עוברת תלאות ולא מאושרת בסוף- ואז הכל חוזר לעניין הרשיון. בכל אופן בקשר לד"ר שילר, הוא זה שגילה אצלי את האפליפסיה מלכתחילה, אבל בקופ"ח לאומית לא מאשרים לי ביקורים אצלו, ושולחים אותי לאיזה רופא תת רמה של הקופה, אין לי כסף לרופא פרטי, ושוב הצבא מתעלם ומכחיש כל קשר אלי. חשוב לי לציין שאני לא בדיכאון או משהו חריף כזה, אני פשוט בלי מצב רוח בגלל החשש שלא אוכל להגשים את החלום שלי. בכל אופן שוב אני מודה על כל העזרה שנתתם לי ואני שמחה שגיליתי את הפורום הזה, אני מאמינה שאוכל להפיק ממנו הרבה מידע על המחלה שבוע טוב

qt1

New member
טוב שחזרת כבר דאגתי../images/Emo24.gif

בקשר לד"ר שילר ולקופ"ח. דבר ראשון תשלחי פקס ליו"ר צרכני בריאות ישראל מר מידד גיסין. תתארי לו בדיוק באיזה גיל הופיעה אצלך האפילפסיה ובמה את מטופלת , באיזו קופ"ח את , טיפול תרופתי וכתבי לו שהקופה לא מוכנה לאשר לך להגיע לד"ר שילר. אני מאוד אודה לך אם תכתבי לנו מה הוא כתב לך בתגובה. וכמובן שההודעה היא גם לכל שאר הכותבים בפורום וגם אלה שלא כותבים אך לא יודעים שהם יכולים לפנות בפקס ולטפל בנדון גם בנוגע לבדיקות שאתם לא מקבלים. פנו וטפלו בעניינים שלכם , אחרת הדברים לא יזוזו ואתם לא מטופלים במקום שמגיע לכם. מספר הפקס הוא: 03-9506698 בהצלחה לך ולכולם. לגבי שאר הדברים שכתבת, אני אתיחס בהודעה חדשה שאפתח.

אוגי 22

New member
דאגת לי?

איזה חומד תודה רבה, אני פשוט בעבודה כל הזמן, אפילו עכשיו, ובקושי יש לי זמן להיכנס לאינטרנט. אבל שוב תודה רבה על התשובות ועל האיכפתיות

למעלה