ערב טוב לכולם (-:

ערב טוב לכולם (-:

אז מה שלומכם הערב, מלבד השיחה על ביצים קשות, יש משהו חדש?

רובנס

New member
ערב טוב אריאלה שלןמי טוב ושלך

האם מישהו ראה או שמע אם יש בשוק תאנים ולבעלי קשרים טורקים האם למי מכם יש מתכון לריבת תאנים אך כאלה שיש אותן עדין על העץ והן קטנות וקשות

רובנס, יש לי חברה ממוצא טורקי

אני מוכנה לשאול אותה אם אמא שלך מכינה את זה ואם כן אם היא מוכנה לבקש ממנה את המתכון.

רובנס

New member
אריאלה בשמחה כל שידוע ליעל הריבה

הזו שצריך לקטוף את התאנים כשהן עדין ירוקות ולקלף אותן זו חוויה לא נעימה ללא כפפות כי החלב צורב מאוד ואז פשוט מבשלים אותן תוך שמירה על הצורה וזה כל מה שאני זוכר על התהליך תודה רבה

ששק

New member
רובנס,

רובנס, עדיין לא היכרנו פורמלית , אז נעים מאוד... האם מעניינת אותך גם ריבת תאנים רגילה או רק טורקית?!? יש לי מתכון של ריבת תאנים אבל עדיין לא ניסיתי אותה ואני לא חושבת שמקורה בטורקיה.

רובנס

New member
ששק נעים מאוד ותמיד אקבל בשמחה כל

מרשם לריבה חן חן רובנס

ששק

New member
ריבת תאנים

הנה זה בא.... מתכון: ריבת תאנים רכיבים: 1 ק``ג תאנים בשלות חתוכות לרבעים או שמיניות, תלוי בגודל התאנים. 1 ק``ג סוכר מיץ מחצי לימון. אופן הכנה: בסיר גדול עם תחתית כבדה, מבשלים את התאנים, הסוכר והלימון על אש בינונית עד שהסוכר נמס והתערובת מבעבעת, תוך בחישה מדי פעם. כשהסוכר נמס, מנמיכים את האש ומבשלים בערך שעה, עד שהרוטב שנוצר מהסוכר ומיץ התאנים סמיך. בודקים את הסמיכות על ידי טיפטוף מעט מהנוזלים לקערת מי קרח. כאשר הנוזל יותר כדור רך ומתחלק מבין האצבעות, סימן שהריבה מוכנה. להיזהר לא לבשל יותר מדיי כדי שלא יווצר קרמל סמיך נוקשה מדיי. בזמן הבישול נוצר על פני הריבה קצף. את הקצף צריל להשתדל ולהסיר מהריבה. כשהריבה מוכנה מעבירים אותה לצנצנות מעוקרות ומניחים להצטנן מעט באוויר. אחר כך רצויי לשמור את הריבה במקרר. הערות: מקור המתכון: http://www.speedy.co.il הופק על-ידי מטעמים 2001.

למעלה