ערב טוב לכולם!

gigi52

New member
ערב טוב לכולם!

אחרי שיטוט בפורום ישראלים באירופה ולימודים בחול הציעו לי לפנות לכאן.
בתכנון אני עוברת לבלגיה לעיר אנוורטפן אני בחורה צעירה שמעוניינת בלימודים באזור, ככל הנראה אעבור לשם לטווח הרחוק ולכן אני מעוניינת בלימודים של תואר\מקצוע שייתנו לי פתח לפרנסה .
עסקתי במחשבים במשך שנתיים אבל אני מאוד טובה בכל המקצועות האומניים וכמו כן רק בתחילת דרכי ובהחלט אין משהו ספציפי שהוא חובה מבחינתי ללמוד.
בעיקר אבקש המלצה של מה כדאי ולאיזה תחום.. רעיון שצץ לי הוראת ילדים קטנים באזור הקהילה היהודית בבתי ספר אבל זהו רעיון משום שאת השפה אצטרך ללמוד וקהילה היהודית נראה לי דרך קלה להתחיל, זהו רק רעיון כללי שעלה לי לתעסוקה שם שתתחיל ברגל ימין עד שאסתדר עם השפה.

ואחרי כל זה בקיצור, אשמח לרעיונות ללמוד שיהווה בסיס לתעסוקה באזור,ואם למישהו יש ניסיון עם הקבלה במוסדות אבל כמובן שאני צריכה להתחיל מה ללמוד ואשמח לעזרה.

תודה:)
 

forglemmigej

New member
קודם כל למדי הולנדית אם את מתעתדת לאנטוורפ

וכל שכן לעבוד עם ילדים.
בדרך כלל הקהילות היהודיות לא מי יודע מה משתפות פעולה עם הישראלים, זה דבר שכדאי להפנים די מהר ,הם לא רואים בנו אחים לצרה ובצדק במידה מסוימת.
מה את מתעתדת ללמוד, למה דוקא אנטוורפ האם יש לך אמצעים כלכליים להחזיק את עצמך להתחלה.
למה הכוונה עסקת במחשבים , בישראל כולם נכנסים למטריה של הייטק, במקומות שונים בעולם יש הבחנה בין נושא אחד לשני .
 

gigi52

New member
האם השפה

היא פלמית או הולדנית? ממה שהבנתי השפה היא פלמית.
עסקתי למחשבים ממש בכללי ניהול רשתות, לא משהו רציני.
אני יודעת שאעבור לאזור הזה, וישנם האמצעים לכך,אבל רציתי מידע כללי ספציפית לשם,בעיקר לגבי מקומות תעסוקה ולימודים שבסופו של דבר משתלבים. ותודה על העצה,חבל קצת שאי אפשר לסמןך על הקהילה היהודית
 

forglemmigej

New member
אין דבר כזה שפה פלמית זו הולנדית

כמו שאין שפה קנדית או אוסטרלית או אמריקאית ,הן כולן אנגלית עם דיאלקט קצת שונה.
במה בדיוק את רוצה להתעסק, הרי אם את מתעתדת להגיע לשם יש לך סבה בטח אחרת מה הטעם לשמה ולא ברוקסל למשל.
 

een ogenblik

New member
לא תכנית ישימה במיוחד

מעבר לזה שבתי הספר היהודיים באנטוורפן הם בדרך כלל חרדיים ולא "סתם" דתיים, הם גם כפופים לכללים הפדרליים הבלגיים. אלה הדורשים ממורים כלליים (ואת תהיי מורה כללית ולא מורה למקצועות היהדות) לדעת פלמית (הולנדית בשמה הרישמי) ברמה גבוהה מאוד. כאשר הם מחפשים מורים שאינם דוברי פלמית מלידה ו/או מורשי עבודה, הם מחפשים דוברי יידיש ולא עברית.

הביאי בחשבון שכמוך יש עוד רבים - ישראלים צעירים החושבים שהם יכולים לעבוד בקהילה יהודית בצורה זו או אחרת - אך מגוון העבודות שלקהילות יש להציע הוא מוגבל ביותר, כך שגם אם לא היה עומד בפניך מכשול השפה (שעדין קיים גם מול קהילה יהודית, כי הם אינם בהכרח דוברי עברית), האפשרות למצוא עבודה דרך קהילה יהודית הוא די קלוש.

בבלגיה יש מחסור במקצועות הסיעוד בכל הרמות. אם את מחפשת מקצוע ואין לך שום מגבלה על מה הכיוון אליו את רוצה לפנות, תחשבי על הכיוון הזה.
 

gigi52

New member
קודם כל תודה:)

דבר שני אני לא חושבת שישי בהכרח מכשול חוץ מיזה שאני בחורה די צעירה שלא בהכרח התעניינתי בתחום קודם. אבל ממה שאתה אומר שמורה לעברית זה לא ריאלי בכלל. חוץ מסיעוד ובלי הסתמכות על הקהילה היהודית יש עוד אופציות?
 
למעלה