ערב טוב לכולם

lili1975

New member
ערב טוב לכולם

אני לא יודעת אם הגעתי אל המקום הנכון, אבל יש לי שאלה שמאוד מסקרנת אותי ואולי מישהו מכם יכול לענות לי עליה. לכל שדרן רדיו יש אוזניות. למה משמשות האוזניות בעצם? והאם ישנה תיקשורת באמצעותה עם האיש היושב מעבר לקיר השקוף (המפיק)? אשמח לכל אנפורמציה גם במסר אישי. תודה לכם!

davecom

New member
לילי היקרה

אכן הגעת למקום הנכון. קודם כל, מאחר ויש לכולנו אוזניים אז אוזניות זאת תוספת מאוד פוטוגנטית. וזה מייחד את השדרנים משאר בני האדם. אבל אם נדבר ברצינות, נראה לי שיש 2 פונקציות מרכזיות לאוזניות: 1. כשפותחים את המיקרופון כדי לדבר (כלומר ברגע שלוחצים on על הכפתור של המיקרופון) הרמקולים באולפן משתתקים. מבחינה טכנית זה נבנה ככה מלכתחילה, כדי למנוע פידבק. אולי יצא לך לשים לב בהופעות לפעמים, כשהזמר מפנה את המיקרופון בטעות לכיוון הרמקולים ויש צליל מחריש אזניים. זה נוצר בגלל שהסאונד שיוצא מהרמקולים נכנס לתוך המיקרופון ויוצא שוב מוגבר דרך הרמקולים ושוב נכנס לתוך המיקרופון וחוזר חלילה. זה פידבק. כדי למנוע את המצב שזה יקרה באולפן קטן באמצע שידור, אז הרמקולים לכן משתתקים. בעיקרון אפשר לשדר אז בלי לשמוע את המוסיקה ברקע או את הדיבור של עצמך כשדרן, אבל זה קצת מוציא את השדרן מאיזון והתמצאות איך הוא נשמע ביחס למוסיקה, ווליום של הדיבור וכו'. ולכן שמים את האוזניות. 2. ברגע שיש אוזניות קל יותר לשים לב לווליום הכללי של השידור. בתחילת השידור השדרן יכול לכוון אותם לאיזו עוצמה שמתאימה לו, ואז אפשר להרגיש בצורה ברורה יותר אם פתאום מדברים חלש או חזק, אם המוסיקה חזקה מידי וכו'. יש גם משהו נוח יותר בהלקשיב לעצמך כשדרן ולמוסיקה כשהיא קרובה ולא מושמעת מהרמקולים או אפילו רחוק יותר. איזו תחושה של אינטימיות שעוזרת לדעתי גם לשידור להשמע ממוקד יותר. אולי יש עוד תובנות לאנשים אחרים פה. אבל זה פחות או יותר העיקר.

davecom

New member
אוקי

עכשיו שמתי לב גם לשאלה השנייה. בעיקרון האוזניות משמשות גם לתקשורת עם מפיק או טכנאי שיושב מהעבר השני. העניין הוא שאפשר לעשות את זה גם באמצעות הרמקולים, כי בכל אופן רצוי לא להפריע לשדרן בזמן שהוא מדבר. אצלנו ברדיו אין ממש תקשורת כזאת, ולרוב גם בתחנות רדיו קטנות, השדרן ממילא עושה הכל. זה רצוי שתהיה תקשורת כזאת, בעיקר ברשת ב' נניח, כשיש הרבה מידע שצריך להתעדכן תוך כדי שידור, מאזינים שמחכים על הקו וכו', אבל אצלנו זה לא ממש הכרחי ולמעשה לא ממש קיים.

lili1975

New member
תודה רבה לך איש יקר!!

אני חושבת שכיסית את הנושא ואף ענית על שאלות שלא חשבתי עליהן:) אני מודה לך מעומק ליבי על ההסבר המעמיק והתשובה המהירה !
תודה!!!

fugitive

New member
כן, זו הייתה חתיכת הרצאה

תודה דודו. הכי חשוב אבל תכל'ס זה הפוטוגניות

למעלה