ערב טוב לכולם,

ערב טוב לכולם,

רציתי להתייעץ איתכם, אם אני בגיל 21,נמצאת בצומת דרכים אחרי הצבא ומלא דברים מסתובבים לי בראש. איך מחליטים?מה ראשון? אם רוצים הכל?ופוחדים מהכל? תודה לכם...

yoavb10

New member
צומת דרכים

המודעות האישית, היא המפתח ליצירת דיאלוג פנימי עם ה"אני" שלך. אם החלטת לשתף בהתלבטויות, את מצפה למשוב.הלא כן? הכיוון שאליו ראוי להתבונן הוא כיוון אימוני. זה הזמן להחליט על מאמן ואת כבר תגלי את האופק. יואב ברבי 100man אישי להצלחה!

CIsaac

New member
נגיד שאת בת 21

ונגיד שאת רוצה הכל ונגיד שאת פוחדת מהכל ונגיד שקיבלת 20 עצות שונות ב20 מקומות שונים איך מחליטים, ומה ראשון. אז מה עכשיו? לדעתי שווה מחשבה. מה דעתך? איציק

CIsaac

New member
האם תוכלי להפעיל את אותה שיטה

גם כאשר את בוחנת רק את האפשר4ויות שעומדות מולך? בעצם, זכרי את נקודת המוצא שלך. "מלא דברים מסתובבים לי בראש. איך מחליטים?מה ראשון? אם רוצים הכל?ופוחדים מהכל?" זוכרת? אז אם קודם היו מלא, עכשיו, עם מלא עצות שקיבלת יש לך מלא ועוד מלא. איך, לדעתך, שיפרת את מצבך?
סקרן איציק

פשוט הגעתי למסקנה שאני צריכה להחליט...

העצות לרוב לא נוטות ליותר מדי כיוונים... יש את האלה שבעד ויש שנגד.. יש שממליצים סדר כזה ויש שאחר... העצות פשוט חידדו את מה שאני באמת חושבת לנכון לעשות, אבל כשאתה פוחד מהתוצאות, אתה מתחמק ומחפש עוד ועוד עצות שיחזקו את הנגדי. וחוץ מזה,תמיד טוב לשמוע דעות...

CIsaac

New member
../images/Emo13.gif בגלל זה אני כותב לך.

הנקודה שניסיתי לשקף לך היא שבעצם התשובה ידועה לך מראש, וכמעט לא משנה מה העצה שתקבלי. המטרה של השיקוף הזה, לאחר שהגבת כפי שהגבת, היא להזמין אותך לשלב הבא. השלב הבא: האמיני בעצמך, אנחנו כבר מאמינים בך. וכשאת יוצאת לדרכך בחיים, אזמין אותך לבחור באומץ ולא להביט אחור (לא יותר מאשר למידה
). מאחל לך הצלחה רבה ואין לי ספק שתהיה איציק

יציאה לדרך החיים

דבר ראשון - לזכור שאפשר להתנסות, אפשר לבחור כיוון ואחר כך לשנות. נכון, אי אפשר ללכת אחורה, אבל אפשר להחליט כל פעם כשמגיעים לצומת אם לפנות ימינה, שמאלה או ישר. להלן רשימת שאלות שכדאי לחשוב עליהן: מהם הדברים שאת אוהבת לעשות? מהם הדברים שאת טובה בהם או שרכשת ניסיון בהם? מהם הדברים שאת לא מוכנה בשום אופן לעשות? מה הדברים שאת צריכה בכדי להשיג את מה שאת רוצה? מי האנשים שיכולים לעזור לך לחשוב ולבחון מה מתאים לך? (לשמוע אותם, לבחון ולהחליט מה את לוקחת ומה את מוותרת - לא לקחת כל דבר שמציעים לך, רק מה שמתאים). מה מפחיד אותך בדברים שאת רוצה? איך מתגברת על הפחד? "מלא דברים מסתובבים בראש" - תרשמי אותם, תבדקי מה אפשרי עכשו ומה יחכה. כמשוחררת טריה מהצבא - אפשר לפנות ליחידה להכוונת חיילים משוחררים להכוונה תעסוקתית. בהצלחה בדרך החיים, שתמיד תמצאי את הדרך הטובה לך, שתמיד תפגשי אנשים לצידי הדרך שיעזרו לך וילוו אותך ושאת תעזרי להם.

100menet

New member
את יודעת מה מדהים?

מה שמדהים הוא שאנשים מפחדים בנקודת ההחלטות כי הם לא באמת יודעים מה יהיו התוצאות של ההחלטות שלהם. קיבלת פה כל מני רעיונות מבורכים מחברי המאמנים בפורום... השאלה מה יתאים לך
כדי למוסס את תחושת הפחד שלך...? היופי שבאימון הוא שמאמן שיושב מולך יכול לשמש לך כמראה להראות לך את מה שאת
לא ממש מצליחה לראות בלעדיו.- יש ערך ממשי למאמן,
את מוזמנת לנסות...
אני יכולה לספר לך על מתאמנת נחמדה שלי, שחוותה השבוע בפעם הראשונה את תמונת העתיד המייטבי שלה, בטכניקה של דמיון מונחה, זה עזר לה
למוסס אי אילו תחושות לא נוחות לגבי העתיד שלה... ועוד מתאמנת שסיימה השבוע תהליך אימון היא רצתה לדעת אם הבחירה שלה היא נכונה. היא
- הצליחה להגיע לתחושה של רגיעה עם ההחלטות שלה. הדבר בהחלט אפשרי עם תהליך אימון. עצות... זה כבר משהו אחר. יומנעים עינת

תכיני רישמה של כל הדברים שאת רוצה.

ותרשמי לך ליד כל דבר מה חשוב ומה פחות חשוב. אחר כך תמספרי את זה לפי סדר החשיבות ובסוף.... תוכלי לראות שייצרת לעצמך סדר. ואז.. את יכולה לצאת לפעולה. בהצלחה

bridges

New member
החלטה לעומת בחירה

בהמשך למה שכתבו קודמיי הייתי רוצה לעשות איתך הבחנה בין החלטה לבין בחירה חופשית. מה היית אומרת, מבחינתך, ההבדל בין החלטה לבין בחירה חופשית? מה את בוחרת לעשות? דבר נוסף שאני מזמין אותך להסתכל עליו הוא מה את בוחרת להיות כאדם? מה ההוויה שבה את רוצה לחיות את חייך? שאלות אלו יעזרו לך למקד את הכיוון שלך. רונן

לילדונת

ילדונת שקטה חביבה. המלצתי היחידה היא פשוט לערוך רשימה של כל האפשרויות ואז פשוט לעשות סדר עדיפיות-ממש למספר ומה הכי חשוב ויפיק תועלת אמיתית לחייך לעתיד וגם יעשה לך טוב. בהצלחה

ramib6

New member
בחירות בחיים

שלום לך בלבול בגיל 21 זה ברור וצפוי ואם הכל היה מאד ברור לך אז היו צריכים לעלות המון סימני שאלה . עצם זה שקצת מבולבל אומר שיש יותר סיכוי שתבחרי מה את באמת רוצה ולא תזרמי עם נוסחא כזו או אחרת של הורים ,של החברה מהצבא או כל נוסחא אחרת . ראשית כל הייתי מציע לך לבדוק איזה ערכים חשובים לך ואיזה ערכים היית רוצה לממש ולאור זה לבחור ולבנות חזון. איזה בן אדם את רוצה להיות בעוד 5 שנים . עכשיו דמיינ י שאת הבן אדם שאתץ רוצה להיות - מה היית בוחרת לעשות ? בתור אותו בן אדם מההיית מייעצת לעצמך לעשות? הרבה נקודות למחשבה בהצלחה רמי

orly251

New member
זה לא משהו חריג צריך לעשות סדר בראש

ילדונת שקטה מה שקורה לך בתקופה הזו היא משהו כל כך לא חריג וזה קורה לכל אלו בגילך שנמצאים לקראת השחרור מהצבא ויוצאים לחיים האמיתיים. את צריכה לקחת פסק זמן קצר ולנקות קצת את הראש אולי טיול ומשהו ואחר כך לחזור עם אנרגיות חדשות ולעשות לעצמך סדר עדיפויות של מה חשוב לי קודם ומה אחרי? מה באמת מעניין אותי לעשות וללמוד בחיים ואז לקבל החלטה מגובשת. אל תחפשי יותר מדי יועצים כי אחר כך תהיי באמת מבולבלת. אורלי פוקס מאמנת אישית www.yourmirror.org

למעלה