ערב טוב לכולם

ד ר א ל

New member
ערב טוב לכולם

אני מקווה שהתגברתם על רגשות ההלם ולא עלתה בלבכם מועקה לנוכח דברי הפוליטים. רק רציתי לשתף אתכם (למעשה נראה בפעם השניה) בספר שקראתי (ולא בפעם הראשונה). שם הספר שירת ברנדט. לפני כמחצית השעה סיימתי וממש התאפקתי לא לבכות. שזה מאד מצחיק כי אני אדם שלא נוטה לבכי כלל וכלל.. כתב את הספר פרנץ וורפל (ספר אחר מפורסם שלו זה "40 הימים של מוסא דאג" - שמספר את שואת הארמנים). פרנץ וורפל למרבית הפלא יהודי. ולמה זה מפליא? כי שירת ברנדט מביא את סיפורה המופלא של ברדנט סובירו, אותה נערה צרפתיה שמרים אם האלהים התגלתה אליה וגילתה על אוזנה על דבר מעיין מרפא. פרנץ וורפל ואשתו התאבדו בצוותא, כנראה התייאשו מעניין עליית הנאצים והתחזקות הרוע. זה היה כשנה בערך לאחר כתיבת הספר כך נדמה לי. מוזר... נדמה לי ששמעתי משהו על כך שהסופר היה סינטימנטלי מדי, ותיאור מאורעות הדברים קצת מסולף.. אתם בטח מכירים את העיר לורד בצרפת, ואת כל הסיפור, מעניין אם הספר תורגם לערבית. אמי היתה שם בביקור (ללא שום עניין דתי כלשהוא) ודי התרשמה מהתהלוכה שם ומכל הצליינים הנוצרים שמציפים את העיר, ובאים להרפא ממימי המעיין. הסרט גם מומלץ, בשחור לבן משנות הארבעים נדמה לי, ויש לי אותו על המחשב בתרגום לעברית (מועתק מהקלטת וידאו אבל עדיין איכות סבירה). מי שמעונין לצפות בסרט, אשמח לשלוח לו עותק על DVD. בהנחה שיהיה לי כסף לקנות מעטפה :) לגבי הספר - אין לי עותקים למסירה (יא קמצנים - תגלשו לאיזה חנות ספרים באינטרנט) :)

למעלה