זה נושא מורכב
אני חושבת שאין שום דרך שבשלב הזה תרגישי שאת יכולה לשמוח, להמשיך הלאה, להשלים עם המציאות ולרקום לך חלומות חדשים. אני לא חושבת שאפשר לצפות לזה כי אין בזה היגיון. ההחלמה, ההתאוששות, הלמידה לחיות בלי, להרגיש שוב רגשות חיוביים, אלה דברים שלדעתי לוקח להם המוווון זמן. עברה רק חצי שנה מאז שאביך נפטר. בשנה הראשונה אין בכלל על מה לדבר, זה קשה, קשה מנשוא, אני יודעת שאת לא רואה את האופק. כרגע הוא לא יכול להתגלות לך, יעברו עוד הרבה תהליכים עד שתגיעי לשם. תאמיני לי, כמי שאיבדה מוקדם מדי את שני הוריה ונחרדה לחשוב שכל עולמה חרב עליה, אני יכולה לומר לך שאת תגיעי לשם, אם תחליטי שאת רוצה לתת את זה לעצמך. לעת עתה הרשי לעצמך להיות מה ומי שאת, עם כל הכאב שבדבר. תדברי על זה, תכתבי על זה, תבכי, מה שתבחרי - אני תמיד ממליצה לפרוק החוצה את הכאב באיזושהי דרך. אצל חברי וחברות הפורום עבר זמן מאז האובדן, מי יותר ומי פחות. לכן הם אומרים לך שיש חיים אחרי. אני יכולה לומר לך שבשנה הראשונה אחרי כל אובדן היתי הרוסה, מי בכלל חשב שיהיה עתיד... לא ראיתי נקודות אור במשך זמן ממושך. אני יודעת שאת לא חושבת שזה יכול לקרות לך. הרי הכאב הוא עצום, מה פתאם שהזמן ירפא אותו? הענין הוא שהכאב הזה לא נרפא אלא מקבל מקום של כבוד אצלנו בתוך הלב ובמחשבה. לצידו של הכאב צומחים לאט לאט כל מיני ניצוצות של דברים טובים שאנחנו רוצים לעצמנו. צחוק, קריירה, התפתחות אישית, חברים, עבודה טובה, לימודים, טיולים, אהבה, זוגיות, תחביבים. השמחה והעצב לומדים לחיות זה לצד זה בשלום. אני מאמינה שתמיד זה אפשרי, אם רק רוצים. בינתיים, תני לעצמך להתאושש, לכאוב,לעבד, לתפוס את מה שקרה ואת המשמעות של זה.