ערב טוב לכולם,אהוביי,יקירי,עסיס חיי

ערב טוב לכולם,אהוביי,יקירי,עסיס חיי

משוש עיני,ושות´ אני מת לשאת דרשה חחחחח תסבלו אותה- ובכן הנושא שעולה לי בראש אמממממ הזילות של עולם המחזמר? אם זה יהיה מוצלח אני אהפוך את זה לקובץ ולמאמר. "מנהל ההצגה:...נו,נו כבר סאונדמן:שניה,הנה,אני מגביר מנהל ההצגה:נו,השיר כבר צריך להתחיל סאונדמן:דה,כן,רגע(לוחש בצורה רועמת לקשר שלו-דה מנייה פז´לוסטה פלייבק?..אה,צ´אנל נייט!דה,דה!צ´אנל 4?אהההה נחוי סוקה פלייבק הגברה משרד פידרס מנייאק. מנהל ההצגה:נו,די,לחצתי פליי,אחי,תעביר לי תפוח,הלו,סאונד,למה לא שומעים ברמקולים ההם? סאונדמן:נייט,רגע מותק,שניה,אני לבדוק,דה,הלווווווו(בקשר),פז´לוסטה רמקול?נייט!נחוי סוקה!ימין!נייט!דה נחוי טאק פידרס,לא,לא נייט פידבק,נייט,או,הנה,דא...." הקטע הזה,שבטח העלה על פניכם חיוך/דמעה/גיחוך/הבעת סבל קשה מנשוא,הוא קטע שצוטט מילה במילה,קטע שנחקק עמוק בזכרונו של עבדכם הנאמן,הקטע הזה נשמע בקונסולה של אחד ממחזות הזמר החנוכתיים השנה. כן,אז הולכים הביתה,ושואלים את עצמך,מה?!איך!?למה?!,מדינת ישראל,2002,פני הדברים נראים בדיוק ככה,אולי יותר גרוע במקומות מסוימים,התרבות בארץ נדחקת פעם אחר פעם לפינה,לעיתים בעיתות מצור נזרקת הצידה בחפץ שאין לו שימוש,וכרגע עסקני בתיאטרון רפרטוארי,עוד לא הגעתי לליבת המאמר,עולם מחזות הזמר הישראלי. אין ספק שמשהו מתפספס פה,הרי ידוע וברור כי את הכשרונות ניתן לאתר,את הקאסט ניתן ללהק,את הציוד אפשר להשיג,את התפאורה אפשר לבנות,את המוזיקה אפשר לנגן,והאמת?כל מה שציינתי כעת דווקא נעשה,רק בנפרד,כל מחזמר לוקח לעצמו את הנישה,יש משרדים שמשקיעים בתפאורה ובתאורה היסטרית,אך את המוזיקה הם שוכחים בצד,ולהפך,אבל דווקא יש פנינים,קחו לדוגמא את המחזמר "אנני",עמוס בכשרונות,מצויד בתפאורה מרשימה וכך גם תאורה,מצטיין מעל מתחריו בתזמורת ושירה חיה,ונמנע מלזלת בעצמו,ולא רץ לבצע נאמברים אצל כל דודו טופז מזדמן,וכאשר עלה לבמה,הציג וקצר את הביקורות,אך הקהל היה עסוק בנהירה אל המחזמר שבדיוק כעת עבר לסאונד בשיטת דאבל סראונד דולבי דיגיטל 538RC84PM דאבל צילינדר,שגם מכין קפה,ובום בום בום!!שילב מקרן ומפל מים בבמה.אינני מזלזל באיכות אותו מחזמר,אך להבדיל,איך בכלל אפשר להשוות למתחרה,"אנני"? כן כן רבותיי,אין שום ספק כי הבעיה קיימת,השאלה היא,כיצד הולכים הלאה,והתשובה היא,לא הולכים הלאה,כי האשמה היא כבר לא במפיקים,האשמה היא בקהל החומרני.עצוב. טוב זה היה חלק א. חלק ב יגיע הלילה.

ץץץץץ

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo4.gif../images/Emo8.gif

אני באופן אישי נהניתי עד מאוד, אלה הדרשות שהכי מעניינות אותי. בנוגע לחלק הרציני, אני בהחלט מסכים עם כל מילה, אבל יש בעיה אחת. חוץ ממשה יוסף, המפיקים לא מנסים הפקות איכותיות מספיק. אם ינסו וייתבדו, מילא, אבל הם לא מנסים. מה, אתה רוצה לומר לי ש"גבירתי הנאווה" שיעלה בקרוב לא יהייה הצלחה מסחרית? אם כך אתה חושב טעות בידך! בקיצור, אני מחכה לחלק ב´ בהשתוקקות. ודרך אגב, הסיפור הזה על שירן, מעניין מאוד, לפני חודש גם אני הייתי מזדהה עם אותו סיפור, על אותו שם, אבל עכשיו, יש עמית ולא שירן. עשיתי רוטציה.... (מה קשור??? אני עייף, התחלתי לדבר שטויות). בייי.....

diri

New member
תגובתי הכנה... :)

אני מסכימה עם כל מילה שלך תומי.. בארצנו הקטנטונת אין שום מצע של מחזות זמר ברמה הרצויה והמכבדת את הז´אנר שבשבילנו הוא אוויר לנשימה והשראה... לדברים פה, במיוחד באומנות ובכל מה שקשור להפקות לוקח זמן להתהוות ולהתקבל ע"י הקהל.. אפשר למצוא לזה דוגמאות כמעט בכל תחום, בעיקר באומנות... החבל הוא שמחזות הזמר הצבעוניים והססגוניים ברובם מיועדים לבני הגיל הרך לילדים, ראה חג חנוכה.."חג מחזות הזמר"..שכבודם מונח במקומם כמובן.. אבל תמיד, ועדיין- יש מקום לשיפור, ואני לא חושבת שתתפלאו כשאעז ואומר, שיש לנו הרבה מה ללמוד ממחזות זמר, וכמובן תאטרון בכלל... והלוואי שהענף יתרחב יגיע למימדים גדולים יותר.. לונדון קורצת לנו... אבל נראה שנצטרך לחכות כמה שנים.. :) מה אתם אומרים? יום טוף, דירי

למעלה