ערב טוב כולם

DUKASIT

New member
ערב טוב כולם ../images/Emo20.gif

אילניתוש
ג'חנון בשבילך. מנפה קילו קמח לקערה גדולה ומוסיפה כף מלח ושלוש כפות סוכר ומשהו כמו שתי כוסות מים חמימים ולשה לבצק דביק . נותנת לו לנוח כמה דקות ולשה שוב, מנוחה, לישה...ככה איזה שעה אני משחקת איתו. בסוף הוא נהיה ממש נח וגמיש. אז לחלק לכדורים (לי יוצא 11 כדורים)ולהניח על משטח משומן לחצי שעה עד שעה. (לכסות בניילון). בינתיים אני ממיסה חב' מרגרינה ומוזגת לצלחת. כל פעם אני מוסיפה למרגרינה כשהיא חמה משהו אחר: מעט סוכר חום או שתי כפיות דבש או שתי כפיות ריבה או כלום. כל כדור אני פותחת עם המרגרינה לעלה ענק ודק ומגלגלת לג'חנון, מניחה בתבנית. (בעזרת הידיים)

DUKASIT

New member
האפייה המומלצת לאפיית ג'חנון לדעתי

בתבנית חד פעמי. לעטוף היטב בנייר אפייה ומעל להניח את הביצים.

DUKASIT

New member
לעטוף את התבנית בנייר כסף

באמצע הלילה בסביבות 2, 3, 4, ליפתוח את הנייר כסף ולשפוך חצי כוס מים. לסגור ולהחזיר לתנור. שכחתי לציין שאני אופה בתנור על 100 מעלות מכניסת שבת עד הבוקר.

מצטערת עדיין לא הבנתי מדוע מוסיפים מים בלילה

בשביל מה צריך מיים ? אם הבצק לח דביק רך ונוח לעבודה אז אין צורך בהוספת המיים מצחיק אותי כשאני קוראת על הוספת המים לג'חנון בלילה - מוזר לי אלא אם אתם ממש רוצים אותם רטובים ולחים וסוד ההצלחה מבחינתי זה המרגרינה המרגרינה מוסיפה רכות ורייח נהדר הגעתי למסקנה תוך כדי כתיבה שכל אחד ודרכו הוא תהנו

DUKASIT

New member
זיוי - מסכימה איתך שכל אחד והדרך שלו ../images/Emo13.gif

ניסיתי המון פטנטים לאפיית ג'חנון וזו הדרך הטובה ביותר לטעמי. כך אני אופה גם ג'חנון קנוי. אני אוהבת להפשיר אותו לגמרי ולמעוך קצת עם הידיים, לתת לו צורה ביתית.. עוד משהו בדר"כ אני מכינה ביום ראשון שני את הג'חנון ומקפיאה - סתם כדי להקל על עצמי ליקראת סופ"ש.

DUKASIT

New member
לפעמים אני גם אופה בתבנית עגולה

ברקע כמובן הקובניות של אלונה.

איזה יופי מזה הקובניות האלה? אפשר מתכון/הסבר?

תודה וזה אחלה רעיון להכין בימי ראשון שני הג'חנון שאני מכינה בחמישי בערב לא תמיד יש לי חשק וזמן גנבתי תרעיון ממך מחר אני לא עובדת ולא נראה לי שאצא מהבית כי האוטו בבוקר יהייה במוסך כך שאחלה יהייה לי זמן ואכין לי 2 קילו שהייה במקפיא תודה ערב טוב וטעים יקירתי

דוכסית שיחקת אותה הג'חנון נראה

פיצוץץ , ואולי אאזור אומץ ואכין גם בתאבון ותהנו מהארוחה

למעלה