ערב טוב, יש לי שאלה

sgil71

New member
ערב טוב, יש לי שאלה

ואשמח אם מישהו יוכל לעזור. הייתי רוצה לדעת כמה או איך ניתן לחשב את צריכת החשמל של הלד של הטלוויזיה כאשר היא כבויה? (הנורה האדומה שנשארת תמיד דולקת) הייתי מעוניין לדעת את הצריכה והעלות. כמו כן לגבי השעון של המיקרוגל (נראה לי שזה אמור להיות יותר). תודה מראש לעוזרים

F00D Is G00D

New member
זה לא הלד...

זה מערכת פיקוד די גדולה, אמור להייות כתוב לך במפרט של המכשיר, ואם לא, בקש מהחשמלאי השכונתי שיעשה לך מדידה...

sgil71

New member
כלומר גם שהמכשיר כבוי

בנוסף על הלד יש עוד מערכת שלמה שצורכת חשמל? האם זה נכון גם למיקרו גל? והאם אתה יכול להעריך אפילו באופן גס על איזו צריכה ממוצעת מדובר?

F00D Is G00D

New member
מממ

אני לא כי אני לא איש מקצוע, וזה מאוד שונה מיצרן ליצרן, להרבה יצרנים לא אכפת מהחיסכון בחשמל. הם מעדיפים רכיבים זולים יותר ופחות שעות מהנדס.. אגב בגלל זה נולד חוק סימון חדש על מזגנים, צריכה ביחס לגודל, כל יצרן חייב להדביק מדבקה, והיצרנים בהחלט משתדלים להגיע לציון הכי גבוהה במדבקה. אכן יש שם מערכת שלמה, בשביל שתוכל להדליק את הטלוויזיה מהשלט, יש שם קולט ומפענח, הגיוני מאוד שזה אותו המפענח לכל הכפתורים בעצם, אז זה כבר צורך יותר.. והחלק הכי חשוב! ספק כוח שבדרך כלל הוא מדגם זול וזה אומר שהוא מפיץ הרבה חום, החום הזה הוא אנרגיה שנאבדת... כמובן שלמיקרוגל... שם הפיקוד עובד כולו ותמיד גם כשאין שימוש...

לד מושך זרם בממצוע 10MA והוא מקבל

בערך 5V כלומר ההספק שהוא מושך מהרשת זה 50MW שזה 0.05W על זה אתה משלם בשעה 0.000025 שקלים בשעה. ובחודשיים 0.036 שקלים,ככה שאם אתה מנסה לחסוך בכסף מהכיוון הזה תשכח מזה . אותו דבר גם לגביי הצג הדיגיטלי של המיקרוגל . למכשירים האלה אין ממש משמעות מבחינת צריכת חשמל.

sgil71

New member
עמוס זה החישוב ללד

וזה אכן ענה על שאלתי. בקשר לחיסכון, השאלה אם אכן מדובר בלד בלבד או שיש מערכת שלמה שעובדת הרקע ואז זה כבר לא כל כך זניח. אני אגיד לך למה אני שואל, חברה שלי קראה פעם מאמר שטוען שיש לנו בבית כל מיני זוללי חשמל קטנים כגון הטלוויזיה שלא כבויה "עד הסוף" (כלומר כבויה רק מהשלט) או המיקרו שנשאר מחובר למרות שלא משתמשים בו, ועוד. כמובן שזה נראה זניח אבל לפי אותו מאמר כל אלה ביחד בסוף השנה זה נהיה כבר יותר משמעותי. מה דעתך?

F00D Is G00D

New member
אכן...

ושוב הפיקוד ובעיקר הספק כוח הם המשמעותיים.. שווה לבחור ששאל כאן להכניס את המכשירים שלו לסטנד ביי ולראות מה קורה במונה חשמל לעומת שימוש רגיל. אני מאמין שזה בטווח ה 50-150 ש"ח בחודש לכל המכשירים בבית (מחשב, TV, מיקרו, DVD) הכל תלוי עד כמה מעפן היצרן...

rucale

New member
צריכת חשמל

שלום כל המכשירים שנישלטים ע"י שלט צורכים בממוצע כ16W לשעה כי זה לא רק לד בהצלחה

sgil71

New member
rucale תודה, כך שאם אני

גוזר מהחישוב של עמוס אז זה יוצא בערך 11 אגורות בחודשיים או כ- 70 אגורות לשנה למכשיר. בזאת מסתכמת הצריכה (כמובן שבערך) או שיש משהו מעבר כמו ש"FOOD IS GOOD" אמר (או שזה מה שהוא התכוון למעשה)?

בזה מסתכמת הצריכה,

וברוב המכשירים הצריכה אפילו נמוכה יותר (פחות מ-5 watt). אגב, במכשירי DVD, וידאו, CD וכו', כמעט שאין הבדל בין הצריכה במצב עבודה לבין הצריכה במצב STBY. לכן יש הטוענים (אני לא ביניהם) שכדאי להשאיר אותם פועלים כל הזמן כדי לשמור על טמפ' קבועה כמה שאפשר.

F00D Is G00D

New member
אבל אבל אבל ../images/Emo3.gif

מה שבאמת משפיע זה הספקים מאיכות זולה שמתחממים ברמות מטורפות... במקרה היה לאבא שלי בעבודה מלא שנאים מאיכות טובה עם כל מני חוטים קרועים ופלאגים הרוסים שהם קיבלו כהחזרות מלקחות, אז כל מכשיר שיכלתי (שאחד מהספקים התאים לצרכים של המכשיר) החלפתי לו את הספק, חתכתי לו את הפלאג המקורי והרכבתי בהלחמה על שנאי החדש. לצערי בזמן האחרון הייצרן ביקש מהם להעביר להם את הפגומים ולא להשמיד אותם אז כבר נגמרה האספקה..(כנראה היתה בעיית אמון על המספר מקרים שהחברה דיווחה עליהם ליצרן)

גם אם הספק מתחמם ומגיע לטמפ' גבוהה

הדבר לא בהכרח מצביע על נצילות כ"כ גרועה שלו (בוודאי לא על צריכת הספק משמעותית). במקרים רבים מדובר פשוט בתכנון לא מתאים מבחינת יכולת פיזור חום. קח לדוגמא מלחם. מתחמם, נכון? כמה הספק הוא צורך? ברוב המקרים פחות אפילו מ- 20w. כמובן שזה לא משנה דבר מבחינת הבעייתיות שספק כזה גורם כשצריך לדאוג לו לקירור...

F00D Is G00D

New member
התחממות מאוד גבוהה

גם במצב של חוסר צריכה.. אבל גם 20 וואט כפול 10 שנאים בבית. זה די הרבה.. (אצלי יש איזה 35 שנאים בבית כולל מחשבים, ממירים דיגטלים, מדפסות, מערכת סראונד, DVD, טלוויזיות, מטעני פלאפונים וכ'ו, לפחות 30 % עם צריכה גבוהה מדי בגלל חימום וכ'ו..

4Z1PF

New member
הספק מכשירים

ציוד אלקטרוני שאינו בפעולה מלאה אלא במצב stand by כמו טלוויזיה, וידאו-טיפ, DVD ועוד. רוב המעגלים האלקטרוניים שלו ממשיכים לפעול וצורכים זרם. למשל בטלוויזיות (ברוב המקרים של מקלטי הדור האחרון) המעגלים שממשיכים לפעול הם הטיונר ה-IF מעגלי המתנדים האופקי והאנכי וחלק מספקי הכוח. המעגלים שאינם מופעלים הם מערכת ההספק של השמע, מערכת ההספק האופקית והאנכית ומעגלי מגברי RGB. בוידאו-טיפ מופעל כל המכשיר מלבד המנועים - פשוט כי הם לא קיבלו פקודה לפעול. וכך גם בציודים האחרים. למעשה ניתן לסכם שבציוד האלקטרוני נוהגים להשאיר את כל המעגלים בפעולה מלבד יחידות ההספק שלהם. שיטה זו מאריכה את חיי המכשיר וההוצאות הכספיות אינן משמשות גורם לתיכנון שונה.

למעלה