ערב טוב חברים

tom klein

New member
ערב טוב חברים

אני רוצה להביא זוג פיתוני דם והייתי רוצה קצת חוות דעת של חברים פה ערב טוב ותודה

naja

New member
נחשים מאוד מעניינים.

מתאימים לתצוגה בלבד ולא כנחשים שמוחזקים על הידיים. השיקול המרכזי שלך צריך להיות האם אתה מסוגל לארגן טרריום מספיק גדול לזוג בוגר(לטעמי 180 על 60 זה פחות או יותר המינימום). קח בחשבון שהצעירים עשויים להיות קצת אגרסיביים. צריכים טמפרטורה גבוהה יחסית ורצוי שיהיה להם בטרריום איזור עם לחות גבוהה יחסית, לפחות בשנה הראשונה. דרך אגב-אני לא חושב שיש כאלה כרגע בארץ למכירה.

Rea Livny

New member
אסף...

אתה יכל להסביר למה הוא זקוק ללחות גבוהה? כי תמיד אומרים את זה לרוב בגלל שפוחדים, כי הנחש יקר..כמו על פיתון עצים ירוק.

אילון פ

New member
מה?!

איפה שמעת את זה?! זה ממש שטות... איגואנה מדברית למשל עולה יותר מאיגואנה ירוקה ועדיין האיגואנה הירוקה צריכה יותר לחות... זה בגלל שפיתון דם, פיתון עצים ירוק,ואיגואנה ירוקה באים מאיזורים שהלחות בהם גבוהה ואין קשר למחירם... אם תתן להם לחות נמוכה מדי הם ימותו...

Rea Livny

New member
שהייתי

בנחשיה במצובה, שאלתי את קורן איך הוא דואג ללחות לפיתון עצים ירוק שם, הוא אמר לי שהוא לא דואג לו ללחות ולא שום דבר וזה סתם שטויות בגלל שהנחש הזה יקר. הוא לא דואג לו שם ללחות וזורק לו שם חולדה פעם בשבועיים וזהו..והפיתון עצים שם גדול, יפה ובריא.

אילון פ

New member
אז קורן לא דואג לתנאים טובים...

אם הוא שם פיתון עצים בטרריום יבש... ויכול להיות שהכלי מים מספיק..

רן333

New member
אני לא בטוח.

אמנם טרריום יבש זה לא בדיוק רצוי, אבל: 1. אני יודע ששמעון מ"בית החיות" גידל פיתונים ירוקים במשך זמן רב ללא שום תוספת לחות מיוחדת, ולא נתקל בבעיות מיוחדות בשל כך. 2. לפי דייב ברקר, דווקא עודף לחות הוא הגורם הנפוץ לצרות אצל פיתונים ירוקים. בין היתר, הוא כותב: I'd say that GTPs in general hate to be rained on and most aren't fond of being sprayed. It’s my opinion that misting, raining and spraying GTPs are techniques that were used in successful emerald tree boa maintenance, which were successfully kept long before GTPs, that have been (erroneously) applied to GTPs. וכן: We kept GTPs at the same humidity as we keep most pythons, nothing special. That's probably about 60%. ומה שהכי הפתיע אותי: In my opinion, as many healthy GTPs have been killed with too much humidity as from any other mistake that keepers make. מצורפים קישורים לדבריו בנושא.

yair lotan

New member
לחות אצל GTP

אני מגדל פרט בוגר קרוב ל 10 חודשים. כשהבאתי אותו הטרריום היה בנוי כך שיש כלי מים גדול תחת מנורת חימום קרמית ובנוסף ריססתי אותו באופן יומי. בחודשיים הראשונים הוא לא אכל וגם נתקע עליו נשל. בעצת חבר, אטמתי חלק מפתחי האיוורור, הרצתי כבל חימום תחת רבע מהתחתית ודאגתי שהתחתית תיהיה רטובה, מה שגרם להתהוות של קצת אדים על הזכוכית. השינוי היה מדהים ומהיר, הנחש התחיל לאכול, הראש, שבד"כ היה בתוך פקעת הגוף היה בחוץ באופן קבוע, ולא היו יותר בעיות בנשל. יתכן שחלק מהבעיות שתארתי נבעו מהמעבר לבית חדש, אבל השינוי היה כה חד שלא ניתן להתעלם ממנו. היום הנחש מוחזק בחדר מחומם, כבל החימום עדיין קיים ומעליו יש כלי מים, ובנוסף אני מרסס יום יום. התקופה היחידה בה אני מעלה את הלחות באופן משמעותי היא בזמן נשל.

Rea Livny

New member
אילון..אבל כל

הקטע זה..שאומרים שהם נחשים רגישים מאוד ומתים מדברים קטנים(לפחות הבייבים), וזה אין לו לחות גבוהה ולא מת וגם לא חולה.

naja

New member
הוא לא צריך לחות גבוהה במיוחד.

הוא צריך נקודה אחת בטרריום עם לחות גבוהה מהממוצע. זה בגלל שבמקור הנחשים האלה הגיעו מאיזור עם לחות גבוהה, ולמרות שרובם נמצאים כבר כמה דורות בשבי, ובעזרת רביה סלקטיבית(במקרה הזה-אלו שהסתגלו ללחות נמוכה יותר שרדו והתרבו) מרבית הפרטים הסתגלו ללחות ממוצעת, עדיין כדאי לאפשר להם לשהות באיזור לח מהממוצע. זה מומלץ בעיקר בפרטים צעירים ובזמן הנשל. אין ממש קשר למחיר של הנחש. לרוב לחות גבוהה מידיי(בכל הטרריום) תהרוג את הנחש מהר מאוד.

kingyogev

New member
אסף...

כתבת שפיתוני דם צרכים טמפ' גבוהה יחסית... אז מה הטמפ' שצריך לתת להם בצד החם ובצד הקר? והאם לביבי צריך לתת טמפ' גבוהה יותר מאשר לבוגר? ואם כן מה הטמפ' הרצויה לביבי ולבוגר

naja

New member
טמפרטורה

צד קר-26-28 מעלות צד חם-30-32 מעלות. לא מומלץ שירד מתחת 24. לצעירים אפשר לתת את הטמפרטורות הגבוהות יותר.

רן333

New member
בנוגע ללחות הדרושה לפיתוני דם

הנה כמה קישורים מעניינים למה שדייב ברקר אומר בנושא. בין היתר, הוא כותב: It’s a myth about blood needing super high levels of humidity. They need just what retics and Burmese need.

ממה ששמעתי לגבי מגדל פיתונים גדול

בארה"ב הוא מחזיק את הפיתונים בורמזים שלו בלחות מאוד גבוהה ובכך הם סובלים פחות מבעיות נשימה שמאוד נפוצות אצלם. פיתונים מרושתים הרבה פחות רגישים לבעיות נשימה ממה ששמתי לב בעבודתי בפונדק, ובכלל הם עושים רושם של נחשים יותר עמידים מפיתונים בורמזים.

רן333

New member
מעניין.

כשגידלתי פיתונים בורמזיים, לא סיפקתי לחות גבוהה במיוחד (למעט לקראת נשל). אפילו לא סיפקתי להם גיגית שבה הם יכולים להתרחץ. רק כלי מים גדול לשתיה. לא זכורות לי בעיות שהתעוררו עקב כך. מה שכן - נתקלתי בבעיות (בעיקר בעיות עור) כאשר הנחשים הוחזקו בכלוב לח מדי. עם זאת, קראתי על מה שמכונה "The Burmese Disease" - דלקות ריאות כרוניות שמגיבות לטיפול אנטיביוטי למשך פרק זמן קצר, ואח"כ חוזרות, עד הסוף המר. הבנתי שהמחלה הזו מחקה אוספים שלמים של פיתונים בורמזיים בארה"ב. שמעתי גם על מגדל ישראלי שנתקל בבעיה הזו עם זוג פיתונים בורמזיים שהחזיק. לך תדע - אולי החזקה בתנאים יבשים מדי היא אחד הגורמים למחלה הזו. אגב, שמעתי השערות שונות באשר לגורמי המחלה הנ"ל, אבל אני לא זוכר שראיתי מאמר רציני שמזהה את הגורמים האלה ברמת ודאות גבוהה. אשמח אם מישהו יוכל לצרף קישורים לחומר בנושא.

tom klein

New member
לגבי טרריום אין לי שום בעיה

יש ליטרריום גדול של 120 אורך 50 גובה 50 רוחב ואני גם ככה מתכנן כלוב של שתי קומות משהו גדול שיהיה לבואות ולפיתוני דם רק הייתי רוצה שתסבירו לי איך להכין תקופסת לחות הזת שמדברים עליה

בפונדק יצא לי לטפל בדי הרבה פיתונים

בורמזים ולצערי גם איבדתי כמה למחלות נשימה. אני די בטוח שהיושב של האזור והקשיים בשמירה על לחות גבוהה בכלובים הגדולים היו גורם עיקרי להופעת המחלות. בפיתונים המרושתים לא נתקלתי כמעט בתופעות האלו אפילו כשהם מוחזקים באותם הכלובים. אני לא חושב שלחות תמנע את הפועלת המחלה אבל אני חושב שהיא תהיה פחות שכיחה ופחות משמעותית לגבי הנחש כשהלחות תהיה גבוהה מספיק בשביל שיהיה לו קל לנשום.

למעלה