ערב טוב ושאלה...

may2570

New member
ערב טוב ושאלה...

שלום לכם, אני מאוד שמחה שיש פורום כזה, שניתן לפנות אליו ולחלוק איתו את הדאגות/שאלות בנושא טורט. יש לנו בן, יונתן, בן 6.8. הוא בכיתה א'. אובחן עם ADHD + טורט . הטורט שלו מתבטא בטיקים ווקליים ותנועתיים, אבל בתדירות נמוכה. הכוונה: יש לו לפעמים התקפים של טיקים (בד"כ במצבי ללץ, כמו תחילת הלימודים). בזמן האחרון לא רואים הרבה טיקים. הוא לא מקבל טיפול תרופתי (עדיין). הוא היה תקופה בטיפול פרטני וגם קבוצתי ע"י מרפה בעיסוק ופסיכולוגית. הוא גם במעקב ע"י ניורולוגית. היום הוא קיבל מכתב מהמורה: הוא מושהה ליום אחד היות והרביץ לילד אחר. זאת הפעם השנייה שהוא מרביץ ומקבל מכתב (בפעם הראשונה זאת היתה הזהרה). כששאלתי אותו למה הוא הרביץ לילד, הוא ענה "כי הוא לפעמים מפריע לי"...בקיצור: אין לו ביסה. הוא "סתם" הרביץ. הוא גם אמר שילד אחר אמר לו להרביץ למסכן וכך הוא עשה... אני כמובן מאוד כעסתי עליו אבל אני מאוד הייתי רוצה לשמוע מה דעתכם. האם ייתכן וזה קשור לטורט שלו? אולי ל- ADHD? אנחנו נילך לדבר עם המורה ועם מנהלת בית הספר אבל הייתי רוצה לבוא עם יותר כלים/מידע (אם זה קשור בכלל). אודה לכם על כל תגובה/תשובה/הערה. שתהיה לילה טוב וסופ"ש נעים. מאי

mazy

New member
מאי, ברוכה הבאה לפורום../images/Emo24.gif

אכן, הפורום הזה משמש מענה ללבטים, שאלות, תהיות בעניין הטוראט. אני מזי, בני בן ה- 12 וחצי לוקה בטוראט. העניין שהעלית - בעיות התנהגות מאד מוכר לרבים מההורים ללוקי טוראט. אצלנו למשל, הדבר הראשון שהשתנה, עוד לפני התפרצותם של הטיקים, היה ההתנהגות, אלא שאצלנו כל ההתפרצויות הן בבית ולא בבית הספר (למזלנו, או שלא??). מאד קשה לומר מתי ההתפרצות וההתנהגות האלימה קשורות ישירות לטוראט, מתי להעניש, מתי להבליג, וזו אחת מהבעיות שמלוות אותנו ההורים. התפרצויות הזעם הן חלק מ"חבילת הטוראט" (לא אצל כולם), אבל אף אחד לא אמור לסבול מאלימות בגלל שלילד שלך/שלי יש טוראט, וזה חשוב מאד לדעתי להעביר את המסר לילד. בעניין העונש, האם מודעים בביה"ס לעניין הטוראט? (לא שזה מצדיק אלימות, אבל בכל זאת).

may2570 ברוכה הבאה לפורום../images/Emo24.gif

שמחה שהצטרפת אלינו. בין הסימנים של תסמונת טוראט יש גם "התפרצויות זעם" חשוב מאד שתקראי בעיון רב את השאלות והתשובות. אני בהחלט מציעה שתשוחחי על כך עם מנהלת ביה"ס והמחנכת...ולו על מנת שתהיינה מודעות לנושא. אני בהחלט בעד הצבת גבולות לילד ולא מקובל שירביץ...אך ניתן למצוא "הרתעה" אחרת ולא השעיה מביה"ס דבר שיכול אולי לגרום להחמרת המצב.

סמדר 21

New member
מאי ברוכה הבאה

אני אמא לילדה בכיתה ב' עם תסמונת טוראט + ADHD גם אצלה אין כמעט בכלל טיקים.בבית הספר אין לה בעיות התנהגותיותבכלל חוץ מריכוז וקשיים בכתיבה.בבית כן יש בעיות התנהגות. בקשר לבית הספר אני ידעתי אותם עוד לפני שהתחילה את כיתה א' בשנה שעברה ישבתי עם היועצת והמנהלת, אחרי שהכרתי את המורה גם לה הסברתי ונתתי לה חוברת הסבר. אנחנו בקשר טוב עם צוות בית הספר, הם ממש עוזרים לנו ומבינים את צרכי הילדה אז לדעתי זה חשוב אבל זה גם תלוי עד כמה צוות בית הספר מוכן לעזור ולקבל. אני לא חושבת שילד בכיתה א' צריך לקבל עונשים חמורים כמו השהייה כי זה יגרום לו לא לאהוב את המסגרת ולהיות אנטי מתחילת הדרך. אני גם ממליצה לך ליצור קשר ביום ראשון עם בת שבע יושבת ראש עמותת S.T טלפון 09-7408478 בפורום היא נקראת שביק היא יכולה לתת לך יעוץ ותשובות מקצועיות. בהצלחה

מאי ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אני אמא לילד בן 14 3 חודשים עם תסומנת טוראט יש לו בעיות התנהגות עם התקפי זעםגם בית הספר וגו בית צריך להסביר בית הספר על מה קורה איתו ועל הטוראט ועל הקשיים שיש לו .ולהסביר לו שאסור להרביץ וללמד אותו גבלות מה מותר ומה אסור ולהשעות את הילד מהבית הספר ליום אחד זה לא כדי צריך להסביר למורה ולמנהלת שזה רק יחמיר את המצב כמו שזה קרה אצלנו שי היה מרביץ והוא קיבל הרחקה מהבית ספר לשבוע וכך המצב לא היה טוב הוא התרגל להיות בית במקום בית הספר.לא רצה ללמוד היה עושה בעיות פשוט היה לו יותר קל להיות מרוחק מהבית ספר ולהיות יותר בית. זה התחיל מהגן ועד כיתה ו פשוט אמרו לנו שהוא לא מתאים למגרת הנוכנה ולא עלו על הבעיה שיש לו טוארט .אני עד לפני שנתיים דרך עיתון קראתי על הטוראט ואז הבנתי מה זה ומה שאנחנו עושים רק הזיק לו ויצרתי קשר עם תיקי ומאז אנחנו איך לעבוד איתו גם במסגרת שהוא נימצא כרגע טוב לו שם כמו שלא היה לו טוב באף מסגרת אחרת כי לא יודעו איך לעבוד איתו היה להם נוח לשלוח אותו הביתה על תסיכמי לזה .תבקשי עזרה משביק וגם דוקטור מיקי אמורביץ היא שייכת למשרד החינוך ושייכת לטוראט היא עזרה לי המון והודות לה שי נימצא במגרת הנכונה שיהיה לכם

הלנה

New member
מאי ברוכה הבאה לפורום

אני אמא של ערן בן 12 שלוקה בטוראט. גם אצלנו עיקר הטוראט מתמבטא בהתפרצויות זעם, בעיקר במוקמות שהוא מרגיש בהם נוח (בבית, אצל ההורים שלי). ערן היה בעבר בטיפול ברסיטל (ל- OCD) וריפרדל (להתפרצויות), וטיפול התנהגותי -קונגניטיבי שלא כל כך עבד אצלו. לפני כמה חודשים הפסקנו את התרופות והיום הוא מטופל באומגה 3 בלבד. יש שיפור משמעותי בהתנהגות שלו. עכשיו חזרנו מארחות שבת אצל הורי שהיתה תמיד מוקד להתפרצויות (8 מבוגרים ו8 ילדים בבית של 3 חדרים וחצי וטהרבה בלאגן...תמיד התסיסו אותו איך שהוא..). היום הוא היה רגוע לחלוטין וכולם אמרו לי שממש רואים את השיפור אצלו...אז אולי זה הגיל, אולי זה מתחיל לעבור, אולי זאת תקופה ואולי באמת האומגה 3 עוזרת. כמו שכתבו קודמי מאד קשה לזהות מתי ההתנהגות של הילד היא בלתי נשלטת וקשורה לטוראט ומתי זה חלק מהאופי שלו או מהחינוך שלנו...אין לי תשובה ולא נראה לי שלמישהו יש. חייבים להיות קשובים לילד, להתחשב ברגשות שלו, אבל מצד שני גם להציב לו גבולות ברורים (אני יודעת...קל להגיד...הרבה יותר קשה לבצע). בהצלחה.

שביק

New member
למאי ערב טוב, את מוזמנת ליצור

אתי קשר טלפוני ביום ראשון במהלך היום, על-מנת שאוכל לעזור ולכוון אתכם לכיוון הנכון. כגון לידע נכון את המוסד החינוכי (בי"ס) ואת הצוות, לתת להם כלים להתיחסות נכונה ולהתמודדות טובה יותר. כך ייטב לבנך וגם לצוות. הטל': 09-7408478. להתראות שביק (בת-שבע) יו"ר העמותה לתסמונת טוראט בארץ.

למעלה