ערב טוב וחג שמח .......

דונה M

New member
ערב טוב וחג שמח .......

אל ארבע ההסכמות הגעתי לגמרי במקרה. קראתי את הספר בשקיקה ובקלות קריאה ראשונה. מאז קראתי אותו עוד כמה וכמה פעמים ובכל פעם התחזקה הבנת הכתוב וקבלת הדרך המוצעת ובעקבותיהם נולדה עשייה. יישום. עם זאת אני מרגישה ששינוי אמיתי צריך לעבור דרך המערכת כולה משמע המישור השיכלי , הריגשי , הנפשי והפיסי. אני מוצאת קושי בכך שהספר פונה (להבנתי)אל המישור השכלי בלבד ואינו מספק כלים ברורים לתיקון. אני מרגישה שאת הכלים עצמם אני לוקחת ממקומות אחרים כדוגמת ספרים אחרים, לימודי חשיבה הכרתית או סדנאות שיתוף . רוצה לשאול כיצד אתם הפכתם את הספר ל"כלי עבודה" שמאפשר שיפור ותיקון? כיצד פתרתם אתם את שאלת ה"אייך"? וכמובן, נעים מאד וחג שמח לכולם. רק אושר דונה M

העכביש2

New member
לדעתי

אין תשובה ל"איך". זו פשוט עבודה כל רגע עם עצמך. יש עליות וירידות, יש קשיים, אבל דרך הרוחניות והעבודה העצמית (4 ההסכמות) ניתן עם הזמן לרכוש כלים להתמודדות והתנהגות. אי אפשר לצפות להשתנות מהיום למחר -- זה לא עובד בצורה הזאת

דונה M

New member
תודה.

אני מסכימה עם דעתך. לא ניתן לבצע שינוי ברגע אחד. כמו כן, מבינה את הצורך בעבודה עצמית או בעשייה. עם זאת , אני מוצאת שבמקומות אחרים מוצע ידע ומוצעים כלים לעבודה עצמית שמאפשרים ליישם את הידע. אני מרגישה שארבי ההסכמות מספק את הידע בלבד ואני תוהה, כיצד אתם מיישמים? מהי העבודה העצמית של כל אחד מכם? אשמח לתגובות נוספות שלכם דונה M

העכביש2

New member
תראי

כמו בכל דבר, גם העולם הרוחני הוא גדול ורחב. יש הרבה דרכים, הרבה שיטות, אך אם נתבונן היטב נראה כי כל אחד עובד לבסוף עם.....עצמו ועם שיטות שהוא מאמץ ורואה לנכון. יש כאלה שיתפתחו דרך עשייה (עבודה, לימודים) ואילו אחרים דווקא ישבו במדיטציה עם עצמם. קחי למשל את ניסים אמון, מורה רוחני, ובעל המרכז הרוחני "טאוס" באי פארוס שביוון. אמון היה נזיר 7 שנים בהודו (וטיבט? -- לא בטוח לגבי זה) והחליט שזו עבודתו הרוחנית. בכדי לעבוד על עצמך כנראה שצריך קצת יותר מידע תיאורתי. צריך רצון אמיתי ואפילו אנשים סביבנו שמתעסקים ולומדים גם כן. אני באופן אישי קורא ספרים, ומנהל דיונים עם דוד שלי ואחי, גם הם בתמונה. חשוב למצוא גם את האנשים המתאימים.

הי דונה M

הספר ארבע ההסכמות לפי נסיוני הוא דווקא הכי יישומי שיש. עלייך לנסות ליישם את כל אחת מארבע ההסכמות
פשוט ליישם אותן ביום יום. יש ספר המשך שנקרא "ארבע ההסכמות - הספר המלווה" ושם יש גם ממש תרגילים מובנים. אבל בלי תרגילים, עצם הנסיון שלך ליישם כל הסגמה ביום יום, יביא לשינוי שיעבור בכל המערכת

דונה M

New member
שבת שלום מיכל

תודה על התיחסותך . יתכן שהתשובה לשאלתי נמצאת בספר המלווה וכל שעלי לעשות הוא לרכוש אותו. בודאי אחזור עם שאלות / הבנות נוספות דונה

למעלה