ערב טוב אנשושים!!!! ^_^

• פותח הנושא Emiko
  • פורסם בתאריך

Emiko

New member
ערב טוב אנשושים!!!! ^_^

אודה מאוד אם תעזרו לי. תגידו לי בבקשה אם זה נכון(ואם לא תקנו בבקשה): anata no houyou ni shinatai מטרת כל זה לייצור: "רוצה למות בתוך החיבוק שלך" , מכיוון שהתחלתי להבין את הבסיסים (מצאתי אתר טוב עם טבלאות וכו'..), אז רציתי לנסות את הבנתי.... בכל מקרה... אני בטוחה שיש טעות כלשהי אבל אני לא יודעת איפה.. תודה רבה רבה לכל העונים!!! *Chuu*

0Pandemonium0

New member
הייתי משתמש ב-wo במקום ב-ni,

אני לא יודע בדיוק למה, אבל ראיתי שבדרך-כלל לפני פועל בא wo. וגם, משפט כזה נשמע שאומרים בדרך-כלל למישהו קרוב, אז עדיף להשתמש ב-kimi במקום anata, כי זה מראה על קירבה.

Emiko

New member
תודה רבה.

אבל NI זה - בְ, אז אני משאירה אותו או לא?

0Pandemonium0

New member
אני יודע שגם wo משמש למושא עקיף,

ונדמה לי ש"בחיבוק" זה מושא עקיף.

hazu1

New member
המשפט עצמו

הוא קצת תרגום ישיר מידי של ביטוי בעברית, ולא חושבת שיובן ביפנית. אבל לגבי הדקדוק: ההטיה צריכה להיות: shini-tai ולא shina-tai. ה-U הופך ל-I ולא ל-A כמו: kau => kai-tai לקנות oyogu => oyogi-tai לשחות kaeru => kaeri-tai לחזור הביתה לגבי ה- NI, כמו שציינתי למעלה המשפט עצמו קצת מוזר ביפנית וקשה להתייחס לזה, אבל NI מרגיש לי יותר נכון במקרה זה מאשר WO. הייתי אולי מתלבטת במקרה זה בין NI ל-DE (= ע"י).

Emiko

New member
אה...

נכון... שכחתי... זה בסיס 2... בלבלתי עם בסיס ראשון....(בקשר ל-TAI) תודה :)

0Pandemonium0

New member
נכוןנכוןנכון! ><

התבלבלתי, חשבתי שזה כמו nai, שלפניו ה-u הופך ל-a
לא הייתי משתמש ב-de, כי היא לא רוצה למות על-ידי החיבוק שלו (להיחנק ממנו), אלא בתוכו.

raisingod

New member
למה NI נכון פה

NI מייצג מושא עקיף, מה שגם ניתוח בסיסי של המשפט העברית מראה שבתוך החיבוק הוא תיאור פועל(תיאור מקום במקרה הזה), כמעט כל תיאורי הפועל נכנסים תחת הקטגוריה של מושא עקיף

raisingod

New member
wo -הסבר

wo הוא מושא, לא משנה עקיף או ישיר. אבל WO מייצג מה שהיה מושא גם בעברית , מאחר שהנ"ל הוא תיאור NI יצתרך לבוא :)

Emiko

New member
ממ...

רציתי להוסיף לאנשהו את ו' החיבור.. ו-ו' החיבור זה NI.... לא משנה, תודה בכל מקרה :)

Emiko

New member
נ.ב.

לא למדתי מושא עקיף.... זה לא היה במיקוד P:

GnomeBubble

New member
נסיון לתשובה

קודם כל, בקשר למושא עקיף, לא הייתי משתמש במונח הזה, כי ההקשר שלו בעברית יותר מדי מבלבל. אם נעבור בקצרה על שלושת המיליות המוזכרות לעיל, אז: WO 1) משמש למושא ישיר (העצם שעליו הפעולה מבוצעת). 2) בפעלי תנועה, לציון מקום שעוברים דרכו. NI 1) ציון יעד הפעולה (בפעלי תנועה, נתינה, הנחה, התקפה ועוד רבים). 2) ציון מיקום בפעלי קיום בלבד 3) ציון אופן פעולה עם תארי פועל מסויימים DE 1) ציון אמצעי עזר 2) ציון מיקום הפעולה בשאר הפעלים 3) ציון אופן הפעולה עם תארי פועל אחרים זאת רשימה מאוד כללית, וגם מאוד יכול להיות ששכחתי משהו. בכל אופן, הייתי מתחיל מלשלול את WO. ה"חיבוק שלך" הוא לא מושא ישיר, וגם לא מקום שדרכו הדובר/ת עובר (מה גם ש"למות" זה לא ממש פועל תנועה). נשאר לנו NI, ממנו נשלול מיד את האפשרות השניה ("למות" זה ממש ההפך המוחלט מתואר קיום) ואת השלישית (לא מדובר כאן בתה"פ). מ-DE נשלול מיד את האפשרות הראשונה (החיבוק יכול להיות אמצעי עזר שיגרום למוות, אבל זאת בטח לא הכוונה שלך...) ואת השלישית (שוב, זה לא תה"פ). אז ככה, לדעתי אם נשתמש ב-NI, המשמעות תהיה די קרובה למה שהתכוונת "אני רוצה למות אל תוך החיבוק שלך", בהחלט משפט יפה ופואטי, אבל זאת לא בדיוק הכוונה. אם נשתמש ב-DE, לעומת זאת, נקבל anata no houyou de shinitai, וכאן, אני מרגיש, החיבוק עלול להתפרש דווקא בתור האמצעי. לדעתי יותר נכון לומר anata no houyou NO NAKA de shinitai, כדי להדגיש שהכוונה ל"בתוך". בכל מקרה, נראה לי שכדי שהמשפט ישמע ממש טוב ביפנית כדאי לנסח אותו מחדש ביפנית (ולא לפי המבנה שלו בעברית). אני לא בטוח בדיוק מה יהיה הניסוח הכי טוב, אבל אני אזרוק הצעה (אולי כיוון?): anata ga dakishimenagara shinitai רוצה למות בעוד את/ה מחבק/ת אותי ועוד משהו, אם זה בן שפונה לבת, אז kimi נחשב לכינוי הגוף הכי רומנטי (אחד השימושים שלו זה פנייה ג'נטלמנית של גבר לאישה, לפי הבנתי). במקרה של בחורה שפונה לגבר, anata יהיה הכי רומנטי. חלק מהנשים משתמשות בכינוי הזה (בהטעמה שונה מהרגיל, מה שהרבה ספרי לימוד שוכחים לציין!) כדי לפנות לבעלן. בדרך כלל מתרגמים את זה ל"יקירי".

Emiko

New member
../images/Emo24.gifתודה רבה רבה!!!!!

באמת עזרת לי...! ועוד ושאלה אם אפשר: איזה ספר טוב ללימוד יפנית אפשר להשיג בארץ(עדיף להזמין ושישלחו בדואר)? אני קניתי ספר (בשפת האם שלי) הוא לא מי יודע מה... אבל יש דברים שאני מבינה יותר טוב, אבל עדיין - אין שם הרבה דקדוק, והכל בקצרה, ודבר העיקרי - זה שאין שם שום הזכרה על בסיסים. ושוב תודה רבה רבה על העזרה!!!! ותודה למי שיענה על השאלה!!!

למעלה