נסיון לתשובה
קודם כל, בקשר למושא עקיף, לא הייתי משתמש במונח הזה, כי ההקשר שלו בעברית יותר מדי מבלבל. אם נעבור בקצרה על שלושת המיליות המוזכרות לעיל, אז: WO 1) משמש למושא ישיר (העצם שעליו הפעולה מבוצעת). 2) בפעלי תנועה, לציון מקום שעוברים דרכו. NI 1) ציון יעד הפעולה (בפעלי תנועה, נתינה, הנחה, התקפה ועוד רבים). 2) ציון מיקום בפעלי קיום בלבד 3) ציון אופן פעולה עם תארי פועל מסויימים DE 1) ציון אמצעי עזר 2) ציון מיקום הפעולה בשאר הפעלים 3) ציון אופן הפעולה עם תארי פועל אחרים זאת רשימה מאוד כללית, וגם מאוד יכול להיות ששכחתי משהו. בכל אופן, הייתי מתחיל מלשלול את WO. ה"חיבוק שלך" הוא לא מושא ישיר, וגם לא מקום שדרכו הדובר/ת עובר (מה גם ש"למות" זה לא ממש פועל תנועה). נשאר לנו NI, ממנו נשלול מיד את האפשרות השניה ("למות" זה ממש ההפך המוחלט מתואר קיום) ואת השלישית (לא מדובר כאן בתה"פ). מ-DE נשלול מיד את האפשרות הראשונה (החיבוק יכול להיות אמצעי עזר שיגרום למוות, אבל זאת בטח לא הכוונה שלך...) ואת השלישית (שוב, זה לא תה"פ). אז ככה, לדעתי אם נשתמש ב-NI, המשמעות תהיה די קרובה למה שהתכוונת "אני רוצה למות אל תוך החיבוק שלך", בהחלט משפט יפה ופואטי, אבל זאת לא בדיוק הכוונה. אם נשתמש ב-DE, לעומת זאת, נקבל anata no houyou de shinitai, וכאן, אני מרגיש, החיבוק עלול להתפרש דווקא בתור האמצעי. לדעתי יותר נכון לומר anata no houyou NO NAKA de shinitai, כדי להדגיש שהכוונה ל"בתוך". בכל מקרה, נראה לי שכדי שהמשפט ישמע ממש טוב ביפנית כדאי לנסח אותו מחדש ביפנית (ולא לפי המבנה שלו בעברית). אני לא בטוח בדיוק מה יהיה הניסוח הכי טוב, אבל אני אזרוק הצעה (אולי כיוון?): anata ga dakishimenagara shinitai רוצה למות בעוד את/ה מחבק/ת אותי ועוד משהו, אם זה בן שפונה לבת, אז kimi נחשב לכינוי הגוף הכי רומנטי (אחד השימושים שלו זה פנייה ג'נטלמנית של גבר לאישה, לפי הבנתי). במקרה של בחורה שפונה לגבר, anata יהיה הכי רומנטי. חלק מהנשים משתמשות בכינוי הזה (בהטעמה שונה מהרגיל, מה שהרבה ספרי לימוד שוכחים לציין!) כדי לפנות לבעלן. בדרך כלל מתרגמים את זה ל"יקירי".