ערב המשחקים שהיה

ycyclop

New member
ערב המשחקים שהיה

אמנם קצת באיחור (בגלל החג הזה שהוציא אותי מאיפוס וגם קריסת המחשב) אז התחלנו עם 7 אנשים והשמיני הצטרף לאחר זמן מה. שולחן אחד שיחק Blue moon city (יחד איתי). היה ממש חביב, אבל מה שיותר חשוב הוא המחיש תופעה ידועה אך אך חשובה בהמחשת התועלת של להגיע למפגשים עם אנשים אחרים. השחקנים היו: רונית טלי (אישתי) ואני. צורת המשחק שלנו היתה שונה לגמרי ממה שרונית הכירה והתרגלה ממשחקים עם קבוצת המשחק הרגילה שלה! כאשר נפגשים עם אנשים אחרים נחשפים לצורות (טקטיקות) משחק שונות אשר משפרות את החוויה של המשחק ומאפשרת ללמוד עוד על המשחק. לכן אני ממליץ לאנשים להגיע לערבי המשחקים בפריק או לערבים שאנשים מארגנים בביתם. לאחר משחק זה שיחקנו משחק קצר של High Soceity. משחק מכרז חביב פשוט ודי קצר. לסיום שוחק Goa. תמיד משחק מעניין ונגמר בצורה צמודה ביותר. בשולחן השני שיחקו Modern art שהיה אמור להיות קצר אבל בסוף נמשך זמן רב. לאחר מכן עברו למשחק של St. Petersburg משחק לא כבד וחביב מאד שעובד יותר טוב ברביעיה מאשר בזוג משום שאז אין את הטקטיקה הפשוטה של להשיג אנשים בלבד.

kobyshachar

New member
וגם coloretto

השולחן השני סיים ב-coloretto קצר, המשחק החביב עלי. ועוד משהו בעניין חשיבות המפגשים עם קבוצות אחרות - שיבוש חוקים. רבות נכתב על שיבושי חוקים שלעיתים משנים לגמרי את אופי המשחק. באותו ערב נתקלנו במספר דוגמאות: ב-blue moon city במקרה של שיוויון בין שניים (או יותר) בחלוקת הקשקשים מקבל כל אחד 3 קריסטלים (ולא 6) כפי שסברו אחדים. גם ב-Goa היו הבדלים בפירוש של החוקים. הראשון היה בפתיחת קלפי אקספדישין בניסיון להקים התיישבות, האם הקלף המאפשר פתיחת 3 קלפים במקום 2 צריך להיות משוחק לפני או אחרי פתיחת השניים הראשונים - הנושא עדיין פתוח. מה שיותר משמעותי הוא היכולת של ה-vice king, האם הוא מקדם את הסמן בטור הכי מתקדם או בטור שהכי מאחור - ההבדל בין משמעות הפירוש הוא כ-3-4 נקודות ניצחון! בכל מקרה היה ערב מהנה ביותר ושוב תודה לטלי וגלעד על האירוח.

ycyclop

New member
Goa

האמת שההפרש של ה-Vice king הוא פחות משמעותי. אם מקדמים אותו ממקום רביעי לחמישי מקבלים 4 נקודות נצחון, ואילו מהמקום השני לשלישי (אצל כולם בשלב הזה המקום הגבוהה ביותר היה השני) מקבלים 2 נקודות, כך שההפרש למעשה הוא רק שתי נקודות נצחון!

kobyshachar

New member
באופן כללי

אני התייחסתי באופן כללי לפירוש שונה של חוק שיכול להיות משמעותי במניין הנקודות. במקרים אחרים המשמעות המיידית יכולה להיות 3 נקודות וקיים גם האפקט הצדדי, שאותו קידום יכול להשפיע על קידום נוסף שיתאפשר ויגרום לתוספת נקודות. כולנו מפספסים חוקים פה ושם ומשחקים 'לא נכון'. כל עוד כולם מסכימים על המשמעות של החוק זה בסדר. ניסיתי להבחין בין טעויות שוליות לבין טעויות משמעותיות. העיקר זה להמשיך לשחק ולהנות מכל רגע.

Temporary2

New member
בדיוק חזרתי ממילואים,

בהם הייתי מצוייד במספר משחקים קליטים. החבר'ה אהבו מאוד coloretto, בעיקר את גירסת הזוגות שהם פיתחו למשחק (לא משהו חריג, פשוט משחקים בשני זוגות בהצלבה, כל זוג מסכם את הנקודות של כל אחד מהם בנפרד). בהחלט מסבך את קבלת ההחלטות ומוסיף טקטיקה למשחק. הכוכב השני היה Hive.

Reilak

New member
אכן ערב משחקים מהנה

אך מבחינתי משחק הערב היה Modern art, מתוחכם מאוד ומעניין. תודה לקובי שהביא את המשחק, ולגלעד וטלי על האירוח.

טלד

New member
מצטער שהברזתי

טסתי לחו"ל באותו הלילה וקיויתי להגיע בסוף היו יותר מדי התארגנויות וויתרתי.

למעלה