ערבי בנובי גוד

beatman

Member
ערבי בנובי גוד

חוויה של ערבי שפעם ראשונה חגג את השנה האזרחית החדשה בנוסח רוסי.

תקציר הטור

"נהניתי מלהסתכל על זוג לסביות, נהניתי קצת פחות לאכול מיונז, כן נהניתי לשתות וודקה". למעשה, זוהי תמצית ה"נובי גוד" שלא ממש רווי במנהגי החג. באים, אוכלים, שותים, אולי רוקדים.

Astroo

New member
זו תמצית החג

"באים, אוכלים, שותים, אולי רוקדים". + מתנות.
זה לא סדר פסח.

לכן כל ניסיון להכריז על הנובי גוד כעל "מימונה רוסית"

הוא מגוחך.

Astroo

New member
דווקא הניסיון להפוך לנובי גוד ל-"כלל ישראלי" הצליח מעל ומעבר

אני חבר בקבוצת ווטסאפ של מגדל הדירות שבו אני גר. אז רבים מדיירי הבניין שלחו ברכות שנה חדשה אחרי השעה 22:00 ב-31 לדצבר לכלל הקבוצה, ואף אחד מהם איננו רוסי חוץ ממני. אכלתי עם אשתי ב-1 בינואר במסעדה במקום בילוי מרכזי, והיא היתה מקושטת בענפי אשוח וקישוטים של נובי גוד, ולא מדובר במסעדה רוסית כלל. ב-ynet היו כתבות חגיגיות. בערוץ 9 הופיעו נתניהו, ריבלין, הרצוג, כחלון ולפיד עם ברכות לרגל נובי גוד בשעה 23:45.

זאת המגמה הכלל-ישראלית

לאמץ חגים "בינלאומיים", בין אם מדובר בוולנטיין דיי, בנובי גוד או אפילו בחג המולד (ברשת יש המון קישורים ל"מסיבת כריסמס לוהטת" וכיו"ב).

lEchoesl

New member
מה רע בזה? כול עוד זה מתקיים לצד החגים הישראליים כולל הדתיים

ולא במקום הכול בסדר. נכון שלשמאל יש נטייה לשאוף לביטול ימים כמו כיפור או לערער את מעמד השבת בישראל. אבל יש גם אנשים אחרים שלא אכפת להם להחדיר מנהגים כלל עולמיים ולא על חשבון הצביון היהודי. אני למשל בעד זה ונגד הערעור שתיארתי.

המגמה הנוכחית היא די ברורה

הישראלים הולכים ומתבוללים תרבותית (וגם פיזית - אם לפני 30 שנה נישואים עם גויה נחשבו לטאבו, היום לייבא כלה מאוקראינה זה דבר של מה בכך). אפילו המכבים התבוללו תוך דור וחצי-שניים (אימוץ שמות ומנהגים יווניים), כנ"ל הישראלים יילכו ויתפרקו מסממנים יהודיים.

RubberSoul92

New member
הפרדת הדת מהמדינה אינה "מזימה שמאלנית"

כי אם שאיפה ליברלית שאיננה תלויה בעמדות הפוליטיות שלך.

beatman

Member
בד"כ יש קורלציה בין שמאל מדיני לבין אלה שהדת מפריעה

להם

lEchoesl

New member
האמת גם בחלק מהמועדונים נוהגים לעשות מסיבת סילבטר. השנה אחד

הכריז על מסיבת סילבטר/נובי גוד. זה מעניין כי בדרך כלל כותבים מסיבת סילבטר ולא מדובר במועדון רוסי.

beatman

Member
אני זוכר עוד את חגיגות המילניום

שנת 2000, בהרבה מקומות בארץ חגגו וגם בשנים לאחר מכן כמעט כל המועדונים חגגו כל שנה.

למעלה