ערבות בנקאית?

orn12345

New member
ערבות בנקאית?

שלום, השאלה מיועדת לערבות בנקאית הניתנת בין שני לקוחות פרטיים, בעסקות נדלן, כאשר נדרשת הגנה נוספת. כמה זה עולה ללקוח המנפיק את הערבות הבנקאית? מה חסרונות ללקוח שמקבל את הערבות הבנקאית? האם ניתן להנפיק ערבות בסכומים השווים לשווי דירה? אודה לכם מאוד על תשובה בנושא

ayelet i

New member
תשובות... עלות הערבות...

עלות של ערבות היא פונקציה של סכום הערבות ותקופת הערבות. העמלה היא אחוז מסכום העסקה ונלקחת באופן יחסי - בהתאם לאורך חיי הערבות. העמלה המקסימלית היא בסביבות 5% שנתית (כאשר יש שמקבלים במחיר נמוך יותר - זה כבר תלוי בקשר עם הבנק, בבטחונות המוצעים לערבות וכד'), עמלת המינימום (כאשר מדובר על סכומים קטנים) היא בסביבות 360 ש"ח. למשל ** ערבות ע"ס 10,000 ש"ח שנלקחה ל - 7 ח' לפי עמלה שנתית של 5% : 292 = 7/12 (ח') * 5% * 10,000 (במקרה כזה תגבה עמלת מינימום של 360 ש"ח) ** ערבות ע"ס 100,000 ש"ח כנ"ל : 2,917 = 7/12 (ח') * 5% * 100,000 בנוסף יש צורך לבייל את הערבות בארבעה פרומיל (מחלקים את סכום הערבות ב - 250) - למעט במקרים מסויימים - שווה לבדוק עם הבנק אם יש לכם אפשרות לקבל פטור מביול הערבות. לרוב קיימת גם עמלה (שנקראת "עמלת עריכת מסמכים" או בשם אחר) שנגבית עם מתן האשראי/ערבות - היא משתנה בהתאם לסכום הערבות ומבנק לבנק - אבל עשויה להגיע למאות ואף אלפי ש"ח - כדאי מאד לברר בבנק בו עומדים להוציא את הערבות! מכאן אני קופצת לשאלה האחרונה שלך - כן, אפשר להוציא ערבות בסכום השווה לשווי הדירה - אבל מאחר ועלות הוצאת הערבות תלויה בסכום הערבות - הרי שהערבות תהיה יקרה מאד. בנוסף - חשוב לדעת שלרוב נדרשים בטחונות כספיים כנגד ערבות (אני מדגישה - לרוב - יתכן ובמקרים מסויימים יסכימו לקבל בטחונות אחרים או יוותרו על בטחונות - זה כבר תלוי בלקוח ובקשר שלו עם הבנק)

ayelet i

New member
המשך - חסרונות למקבל הערבות...

אין. ערבות בנקאית היא הבטחון הטוב ביותר שיכול אדם/גוף כלשהו - לקבל. מרגע שהבנק מוציא ערבות בנקאית לטובת צד ג' כלשהו הוא הופך מחוייב כלפי אותו צד ג'. מאותו הרגע הוא מקבל הנחיות בק"ע הערבות אך ורק מאותו צד ג'. כלומר - אם אותו צד ג' לטובתנו הוצאה הערבות יבקש במהלך חיי הערבות לקבל את הכסף בגין הערבות - הבנק מחוייב להעביר את הכסף. נקודה. בלי לשאול שאלות, בלי לקבל אישור הלקוח. מבחינת הבנק הערבות אינה תלויה בדבר. כלומר - אין זה מתפקידו לבדוק אם הדרישה לקבל את הכסף מוצדקת או לא - הוא מחוייב להעביר את הכסף. הלקוח יכול לפנות לבית המשפט ולדרוש לעצור התשלום - אך רק הוא יכול לעשות כן - לא הבנק. אגב - זו הסיבה שערבות בנקאית יקרה כ"כ! אגב מס' 2 - מאחר ומדובר בבטחון טוב כ"כ לעיתים ממומנת עלות הוצאת הערבות כולה ע"י אותו צד ג' - הוא מסכים לממן הערבות ובתנאי שיהיה בידיו הבטחון. מקווה שעזרתי קצת - אם יש עוד שאלות אני אשמח לענות.

orn12345

New member
../images/Emo51.gif + שאלות

ראשית לפני שאני ממשיכה לשאול שאלות
תודה| ממש הארת את עיניי. רקע: השאלה נועדה למצב שאני מעוניינת לקנות דירה ידדד שניה כאשר הדירה עדיין אצל חברה משכנת שאינה מסכימה לקונה הדירה הערת אזהרה בחתימת החוזה אלא בסיום חיי העסקה (כלומר: המצאת כל המסמכים וכד'). מסרו לי שאחד מהפיתרונות הנה ערבות בנקאית. שאלה 1: מה המהות הערבות בין צד ג' לבנק-החוזה ביניהם, מה תנאי בקשת הערבות? ומהם התנאים שבהם ניתן לבקש את סכום הערבות, האם הערבות במקרה של רכישת דירה היא העברת הערת אזהרה על שם הקונה? ואם לא מקבל הקונה את כל סכום הערבות? שאלה 2: רשמת שהבנק מבקש מצד ג' בטוחות, אילו בטוחות הבנק יכול לבקש במקרה שמבקש הערבות מוכר דירה בעלויות גבוהות כ190 אלף דולר. שאלה 3: עבור מוכר דירה שממשוכנת ב-90%, האם הבנק יכול לסרב לתת לו ערבות בנקאית. שאלה 4: האם ניתן לבקש ערבות לתקופה מסוימת ולהאריך במידה ועדיין חיי העסקה לא הסתיימה כגון: עדיין לא התקבלו מסמכים מהרשויות. שוב תודה!

ayelet i

New member
עוד תשובות....

אני לא מבינה לחלוטין את מהות העסקה - ממי את רוכשת את הדירה בדיוק ומי אמור להוציא לך את הערבות - אז אני אענה באופן כללי : בכל מקרה תדאגי שתהיה לך ביד ערבות לפני (!) שאת משלמת - במצב כזה מוצאים ערבות עם "תנאי מתלה" שאומר שהערבות תכנס לתוקף רק עם הפקדת הכסף על ידך - במצב כזה לך יש ערבות ביד שנכנסת לתוקף מייד עם הפקדת הכסף (ואת לא נותרת ולו לרגע בלי ערבות ביד) ואלו המוכר לא מחוייב אלא אם שלמת. דבר שני - דאגי לקבל ערבות כנגד כל שקל שאת משלמת - שהרי את רוצה לקבל את הדירה ו/או את כל (!) הכסף בחזרה. תבדקי איזו ערבות מוציאים לטובתך - ערבות חוק מכר? ערבות ביצוע? - התנאים למימוש הערבות משתנים בהתאם לאופי שלה. בכל מקרה - אם זו ערבות חוק מכר היא ללא תוקף והיא מתבטלת רק כשמתמלאים מס' תנאים (אחד מהם הוא רישום הערת אזהרה ע"ש הקונה) - אם זו ערבות ביצוע הרי שהיא מתבטלת רק כשאת מחזירה אותה לבנק/למוטב לצורך ביטולה. כל עוד הערבות בתוקף את יכולה לדרוש את הכסף בכל עת כנגד הערבות. לפני מועד פקיעת התוקף שלה נהוג לדרוש את הכסף ו/או להאריך את תוקף הערבות (מאחר ואת לא יכולה באופן עקרוני לדרוש הארכת תוקף אבל את הכסף כן הרי הניסוח הוא שאת דורשת את הכסף אלא אם יוארך תוקף הערבות). הבנק לא מבקש מצד ג' בטוחות כי אם ממוציא הערבות - במקרה שלך - מהמוכר. במקרה של דירה אני מניחה שהדירה תהיה הבטוחה. בנק תמיד יכול לסרב להוציא ערבות (זה אשראי לכל דבר ועניין) - אבל זה לא צריך להטריד אותך - זה עניינו של המוכר - את תדאגי לא לשלם בלי לקבל ערבות!

orn12345

New member
../images/Emo51.gif איזה בנק מנפיק ערבות

תודה רבה ההסבר שלך מאלף מכיוון שמדובר בעיסקת מכר יד שניה בה הערת האזהרה ניתנת בסוף החוזה. האם יש בכלל אפשרות לערבות מכר? או רק לערבות מותנית? האם כל בנק יכול להנפיק את ערבות? אן רק בנק למשכנתאות? כפי שתיארת הערבות ניתנת מראש וניכנסת לתוקף בתשלום, מה קורה עם תשלומים האם כל פעם נכנס חלק מהערבות לתוקף יחסית לתשלום? הרבה תודות

ayelet i

New member
על לא דבר...

לגבי התנאי המתלה - ניתן להוסיף אותו לכל ערבות - גם לערבות חוק מכר וגם לערבות ביצוע או כל ערבות אחרת. המשמעות היא פשוט הוספת תנאי לכניסת הערבות לתוקף. כשמדובר בתשלומים - נהוג לרוב לקבל ערבות בגין כל סכום שמשולם - לחוד. אין אפשרות לכניסה חלקית של ערבות לתוקף. (לפחות אני לא נתקלתי מעולם בערבות כזו) כל בנק יכול להוציא ערבויות. (כל עוד יש לו את הכסף להבטיח את תשלום הערבות במידה וידרש לשלם...) לגבי סוג הערבות - מאחר ואני לא מעורה בפרטי העסקה מציעה לך לפנות לאותו אדם/גוף שאמור להוציא עבורך את הערבות ופשוט לשאול.

למעלה