ערבות בנקאית

shir300

New member
ערבות בנקאית

אני מחפשת דירה להשכרה בת"א, כידוע שוק הדירות שם במצב מזעזע. ראיתי דירה נחמדה אך בחוזה בעל הבית דורש ערבות בנקאית או שטר חוב של 50000 ש"ח, עבור דירה של 3000 ש"ח דמי שכירות חודשית... נראה לי שערורייתי וחסר פרופורציה לחלוטין. כמו כן הוא דורש צ'ק פתוח ושני ערבים חתומים. את החוזה ניסח עו"ד. אני גרה שנים בדירות שכורות ומעולם לא נדרשתי לתנאים כאלה, לא לערבים ולא לשטרות חוב. אני לא מאמינה שבמדינה מתוקנת בעלי דירות מורשים לדרוש ככל העולה על רוחם ללא שום הגבלה... משהו פה לא נורמלי. בעלי הדירות מגנים על עצמם בחוזים דרקוניים והשוכרים - מה הם אמורים לעשות כדי להגן על עצמם? מחר הוא יכול לטעון נגדי טענת שוא ולפרוע את שטר הערבות מיידית. זה פשוט לא הגיוני. אשמח לשמוע חוות דעת מוסמכת תודה

כל צד רשאי לדרוש ככל העולה על רוחו

אם אין הסכמה - אין הסכם. באופן עקרוני חוזה שכירות אינו וזה מאוזן והוא נוטה מטבעו לטובת המשכיר. על פניו אכן נראה שהדרישות במקרה הזה מוגזמות. אם ניתנת ערבות בנקאית אין מקום לדרוש שטר חוב + ערבים. גם סכום הערבות הנדרשת גבוה מדי לטעמי. באשר לנסיבות בהן ניתן לפרוע את הערבות או שטר הבטחון - ניתן להסכים על כך (למשל התראה מראש ובכתב ומתן אפשרות לתיקון המחדל). אם יש הסכמה כזו חובה להכליל אותה בהסכם.

למעלה