ערבב את הטיח

ismeralda100

New member
כמה ימים אחרי החתונה הלכתי למשרד הפנים

עם כל מה שצריך על מנת לקבל ספח חדש (-הוסיפו את השם שלו בספח) ולוודא ששם המשפחה שלי לא ישתנה. במידה ולא עושים כך, הרבנות מעבירה רשימה למשרד הפנים כל כמה זמן ואז משנים באופן אוטומטי את שם המשפחה של האישה. לאחר הגירושין כל מה שהייתי צריכה הוא ספח חדש. השם שלי הוא חלק ממני ולא הייתי מוכנה לוותר עליו

חזרתי לשם נעורי

יום אחרי הרבנות ואז גם קניתי את "נעלי הגירושין" שלי. אוחח אלה נעלי עקב שאין דברים כאלה, אדומות נוצצות כמו של דורותי.
הגרוש השאיר עד עכשיו גם את שם משפחתי (שנינו לקחנו את השמות אחד של השני ביחד עם השמות המקוריים שלנו- יש אומרים שכאן היה מקור הבעיה). הזוי. הבנות עם השמות של שנינו.

וול..

לא שיניתי שוב את השם, כי הוא כל כך יפה בשילוב עם שמי הפרטי, שזה יהיה ממש בזבוז..
מצד שני.. שם הנעורים שלי כניראה יהיה יום אחד שם שיביא לי הרבה כבוד
ועדין לא רואה אותי גם אז חוזרת לשם ההוא. את שמי הפרטי בחיים לא אחליף, חושבת שזה שם מקסים. ולגבי חוסר האחידות..ניראה לי שעדיף שלשנינו יהיה אותו שם משפחה, ניראה לי הרבה יותר נכון ככה. ובהבחנה שלך ניראה לי שיש הרבה צדק - שמות פרטיים הרבה יותר חשובים בתרבות שלנו.

בחרתי לי שם מפשחה חדש לחלוטין אחרי הגט

לילדים ולי אין אותו שם משפחה, הבת הוסיפה את שם משפחתי לשם של אבא שלה והבן העדיף לא. פעם רציתי להחליף את שמי הפרטי - בערך בגיל 19 , היום כבר לא.

שרשירית

New member
מפאת העצלות לגשת למשרד הפנים

נשארתי עם אותה תעודת הזהות שהייתה לי כשהייתי נשואה. על כן אני נושאת את שני שמות המשפחה באופן פורמלי אבל מציגה את עצמי בשם נעוריי. ואני עדיין נושאת ספח בו מצוין שאני נשואה. אני לא מתעסקת בזה יותר מדי כי למי יש כוח לשרוף יום שלם במשרד הפנים.

גם לזה יש פתרון...

יש איזה סניף של משרד הפנים באיזה עיירה נידחת באזור השרון, למנהלת שם קוראים ציונה והסניף הזה מתוקתק ברמה שלא תאומן. 10 דק' והיית שם - מנסיון
.

yf50

New member
כנסי לאתר משרד הפנים, הורידי טופס

ושילחי להם עם תעודת הזהות הישנה. תוך כמה ימים יש לך בדואר רשום תעודה חדשה ונוצצת עם הסטטוס החדש... כבר לא צריך ללכת למשרד (על) הפנים....

b e c k y

New member
מה זה משנה על שם איזה גבר אני נקראת?

שם נעורי הוא לא השם בו נולדתי. השם בו נולדתי הוא מעוברת ואין לי קשר עם הגבר שנושא אותו. שם נישואי הולך איתי כבר 20 שנה. אז מה זה משנה? בכל מקרה, השם שייך לאיזשהו גבר שלא ממש שייך לחיי. נשאיר את זה ככה.

אייבורי

New member
בחיי כתב חידה

אני חושב שלפעמים אנשים מרגישים זהות עם השם שלהם כמו בגד נוח.

b e c k y

New member
הלואי.

כשהייתי בתיכון, ישבה לידי נערה שהיתה מאוהבת באחד הבנים בשכבה. וכל היום היתה יושבת וכותבת במחברת שלה את השם שלה עם שם המשפחה שלו, את השמות שלהם יחד... עד היום אני מקנאה בה. זה נראה כל כך מתוק להרגיש ככה, שהשם מגדיר אותך. קראתי את התשובות שניתנו פה, ואני רואה שהרבה מן הנשים הוסיפו את השם של בן הזוג ולא החליפו. אולי אצלי ההרגשה היא אחרת כי אין לי שייכות ממשית לאף שם.

למעלה