עקרות?

יש באמת כזה מושג- "זיהומולוגים"??

לא. אין באמת כזה מושג. זה סלנג של רופאים. הכוונה למומחים למחלות זיהומיות, שזה מידי ארוך להגיד.

boby987

New member
עקרות?

בת 20.5 אני סובלת מפטריית קנדידה עקשנית ביותר כבר יותר משנה וחצי. ניסיתי כל כך הרבה נרות ומשחות וכלום לא עזר. אני מיואשת. חיפשתי חומר באינטרנט על הקנדידה והבנתי שמה שיש לי עשוי להיות קנדידה גלברטה. אם אני מבינה נכון זהו הסוג העקשן יותר של הקנדידה וקשה מאוד להיפטר ממנו. כמובן שכואב לי בעת קיום יחסי מין (יש לי חבר קבוע), אני סובלת מהפרשות ולפעמים גם מגרד לי. קראתי באינטרנט שהפטרייה הכרונית הזאת עלולה להביא לעקרות. אני פוחדת. האם יש שמץ של אמת בדברים האלו? תודה רבה :)

אין ממש

בכל מיני פורומים של רפואה אלטרנטיבית וכאלה,מייחסים לקנדידה תכונות של שטן , לפחות. בסה"כ מדובר במטרד כמעט ללא השפעות משמעותיות. הקנדידה הופכת לצרה צרורה כאשר יש ירידה משמעותית במצב החיסוני כמו אצל חולי איידס או כאלה שמקבלים תרופות לדיכוי חיסוני ( חולי סרטן וכד'). אז הקנדידה יכולה ממש לסכן את החיים. אצל אנשים בריאים עם מערכת חיסונית תקינה, אין בזה סיכון ואין השפעה על הפריון. כדאי שתפני לייעות אצל מרפאה למחלותזיהומיות של הערייה והלדן כדי שאולי יימצא לך פתרון. לרוב הקופות יש מרפאה כזאת או רופאים גינקולוגיים וזיהומולוגים שעוסקים בזה.

למעלה