עקרונות לאימון

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
עקרונות לאימון

חברי פורום יקרים,
אני בתהליך של להגדיר לעצמי סוג של "אני מאמין" אימוני.
אשמח מאוד לקבל הפרייה בתהליך - לקרוא כיצד אתם מבינים את מה שאני מנסחת, למה מתוך זה אתם מסכימים ולהיות בדיון שמסייע לחדד ולהבין.
בינתיים יש למסמך שלי כמה סעיפים: המאמן, המתאמן, המפגש, המטרות, מטרות רחבות, התהליך וסיום האימון וכל זה די בשלב טיוטה שמתחילה רק לקבל צורה.
אביא לכאן מדי פעם אחד הסעיפים לדיון.

המאמן:
המאמן מחוייב לידע מקצועי, צבירת נסיון והרחבת כלי העבודה שלו באופן מתמיד. למידה והתפתחות חייבת להיות בחיי המאמן כדי שיוכל להביא ממנה גם אל המתאמן, אם בתוכן הדברים שלמד ואם בעצם היותו במסע של התפתחות וצמיחה מתמידים.

מה דעתכם? מה נראה, מה לא נראה, מה חסר וכל מה שתרצו להוסיף.

Yin

New member
נכון וקצת מכני

היכן הנוכחות, השקט, ההקשבה?

ענבל כהן חמו

מנהל
כוונה

תודה על המשוב. הכוונה היא לא בהכרח לתאר את כל מהות האימון, אלא כמה עקרונות מכוונים. אני מסכימה עם המילים האילו, הם חלק עבורי מההתנהלות המקצועית של המאמן.

תמיר1671

New member
המחויבות שלי כמאמן בנוסף /כהשלמה למה שרשמת...

*אני כמאמן מתחייב/ת לשמור על סודיות הפרטים, התכנים והמידע שיועלו באימון במלואם. למעט מקרים בהם נשקפת לך סכנת חיים על פי שיקולי.
* אני כמאמן מתחייב לפעול על פי הקוד האתי של לשכת המאמנים בישראל, על פי דרישותיו המקצועית של האימון.
•אני כמאמן יעשה את המיטב כדי לאפשר לך לעבור תהליך מאתגר ומעצים שיאפשר לך ליצור בהירות לגבי מטרותייך ויעדייך ולהביאם לידי מימוש בחייך.
•אני כמאמן מתחייב לעבוד מול המדדים להצלחה שאת/ה המתאמן/ת תציב בתחילת האימון ולמדוד את התקדמותך לאורך הדרך.את/האחראי להצלחתך.
•אני כמאמן מתחייב להפסיק את האימון במידה ואזהה שהוא אינו עובד עבורך ו/או שהתהליך מוצא.
•כל הכלים, התרגילים וההליכים שאספק כמאמן לך המתאמן/ת ניתנים בגדר של המלצה בלבד. את/ה המתאמן/ת רשאי/ת להשתמש בהם ואת/ה עושה זאת על אחריותך בלבד. את/ה המתאמן/ת משחרר/ת בזאת אותי המאמן/ת מאחריות לפרשנות, תוצאה ו/או פעולה שתבצע/י המתאמן/ת בתהליך האימון או אחריו.
•אני כמאמן זמין בעבורך בדואר אלק' ובטלפון.אם לא מתאפשר לי לענות מיידית אני מתחייב לחזור אליך תוך 24 שעות.

סודיות - אין לנו חסיון

אהלן תמיר

כדאי לשים לב שאין למאמנים חסיון כמו לרופאים ופסיכולוגים, למשל.
כך שאם רשויות החוק פונות אלינו אנחנו מחויבים למסור כל מידע אודות המתאמן.
אישית זה מצוין בחוזה שלי עם מתאמנים. אם מישהו מסובך עם החוק עדיף לו לפנות לפסיכולוג

ואהבתי את כל מה שכתבת.

ענבל כהן חמו

מנהל
עקרונות מול הסכם אימון

תודה על המשוב.
אהבתי את ההתחייבות שלך - יש בה הרבה נתינה.
המסמך שלי הוא יותר עקרונות לעצמי - מעין "אני מאמין". משפטים מהסוג שרשמת רשומים אצלי בהסכם עם המתאמן והם חשובים מאוד. חלקם מופיעים בסעיפים אחרים של המסמך שלי שעדיין לא הבאתי ואשתף בהמשך, למשל על התהליך.

אכן חסר קצת כמו שהוסיפו לך, סה"כ זה גם בעיני העקרון החשוב ביותר, בלי זה הכל קורס.

נזכרתי מה רובינשטיין (הפסנתרן) אמר

"אם אני לא מתאמן יום אחד - אני מרגיש את זה,
אם אני לא מתאמן יומיים - הקהל מרגיש את זה".

אם אני לא מתאמנת (אצלי זה מתמקדת) שבוע אחד - אני עלולה להרגיש את זה בפגישות.
אם אני לא עושה קורס מרוכז פעם בכמה חודשים - אני מרגישה את זה בכל תחום.

מחויב = מתחייב?

הרי ברור שהמאמן לא מחויב לעשות שום דבר, הכל הרי מבחירה ורצון,
בדיוק כמו המתאמן.

הוא יכול לבחור להתחייב, אבל אף אחד לא מחייב אותו.

דיוידל

New member
תגובה נוספת

שלום ענבל,
אני חושב שזה מאוד תלוי בקונטקסט. האם את מנסחת כדי להבהיר לעצמך? כדי להצהיר למתאמנים שלך? על מנת לפתח את הנושא במאמר? בכל מקרה מאוד מעניין מה שאת כותבת וגם התגובות הפורות שקיבלת.
אני בהחלט יכול להתחבר לחלק מהאמירות והייתי מוסיף שאני שואף להביא הקשבה, קבלה וחוסר שיפוטיות על מנת לאפשר למתאמן לגעת ב"אני" האמיתי והכנה ומכאן צומחת השינוי.
יום קסום,
דיויד

ענבל כהן חמו

מנהל
קונטקסט

תודה דיויד. אני כותבת כדי לחדד לעצמי קודם כל. אני לא מרגישה צורך לפרט כאן את כל מה שאני עושה, רק כוונות ועקרונות.
המשפט שאתה מציע משתלב היטב בכוונה שלי - ומכוון לעוד העמקה, זה מצויין מבחינתי.

ענבל כהן חמו

מנהל
מקצה שיפורים

לקחתי מהערותיכם והעשרתי את הסעיף הזה:
המאמן:
המאמן מחוייב לידע מקצועי, צבירת נסיון והרחבת כלי העבודה שלו באופן מתמיד.
על המאמן לשאוף למקצועיות: להיות נוכח במלואו, להביא למפגש הקשבה – פנימית וחיצונית, קבלה לא שיפוטית וסקרנות. עליו להיות מוכל לבחון את עצמו ואת החלטותיו בתהליך ולהיות ער לרגשותיו ומחשבותיו, כך שיוכל לפעול מתוך בחירה וכוונה באימון.
על למידה והתפתחות להיות מחיי המאמן כדי שיוכל להביא ממנה גם אל המתאמן, אם בתוכן הדברים שלמד ואם בעצם היותו במסע של התפתחות וצמיחה מתמידים.

תודה על המשוב על כה, ואשמח לקבל עוד תגובות.

למעלה