עקרון הרצף

אבא גאה

New member
עקרון הרצף

היי לכווולם אם למישהו יש בבית את הספר "עקרון הרצף" יהיה איכפת לך ללכת רגע לכוננית, לשלוף את הספר ולכתוב לי איך קוראים לו באנגלית? וגם הסופרת - מה קוראים לה? בתודה מראש.

אולי בגלל שהוא גר בחו"ל יותר קל

למצוא באנגלית?! סתם מחשבה... וזה לא שהתעלמתי, פשוט ראיתי שענו לך גם בפורום "חינוך לגיל הרך..."

אבא גאה

New member
עברית זה עוד יותר טוב

למי שיודע לקרוא אתמול שוחחתי עם ידידה (צרפתייה בכלל) והמלצתי לה על הספר , אממא? לא ידעתי מה קוראים אותו. ותודה שוב וגם לחינוך הרך

איך קוראים לו בצרפתית?

'בטח' פירושו שאת מתארת לעצמך או שכבר פגשת עותק צרפתי של הספר? אני לא שואל כדי להקניט אותך. אני רק מנסה לומר שאי אפשר להסיק מסקנות מאורח חיינו על אורח חייהם של דוברי הצרפתית. המון דברים שנראים לך ברורים מאיליהם לגבי חינוך ילדים מסתברים כהפוכים כשאת חיה בתרבות דוברת צרפתית. בתרבות הצרפתית הילד תופס מקום הרבה פחות חשוב מאשר בתרבויות אירופאיות וחוץ אירופאיות אחרות.

צודק!! סתם הסקת מסקנות הגיונית ../images/Emo4.gif

חשבתי שזה איזה רב מכר או משהו... בגלל זה.... בטח תורגם לכל מיני שפות - לפחות הבינלאומיות

כשחיפתי את 'מעשה בחמישה בלונים'

של מירים רות בצרפתית, התקשרתי אל הוצאת הספרים הישראלית. המו''ל אמר לי שהספר אכן תורגם לשפות רבות אבל יצא רק בעברית, ערבית, קוראנית ושלוש שפות הודיות.

אבא גאה

New member
ואני השבוע הייתי עם הילד

ב"PLAY GROUP" והילד מצא ספר שנקרא "ONCE UPON A POTY" ואמר :"תראה אבא, סיר הסירים".... הופתעתי. ובכל זאת, אני מניח שהספר עקרון הרצף תורגם לצרפתית....

הודע לי כשתמצא.

יש המון ספרים שתורגמו מאנגלית לעברית. מעט מאוד מהם תורגמו מאנגלית לצרפתית. אין לך מושג עד כמה הילד לא חשוב בתרבות צרפת. פשוט אין לך מושג. המון סרטים אמריקאים למבוגרים מדובבים לצרפתית. סירטי הילדים הבודדים שדובבו כמעט שלא הצליחו להימכר. הפקות מקוריות לפעוטות בצרפתית הן דבר נדיר עוד יותר. סיפרית הוידאו של בני מכילה המוני קלטות עבריות מקוריות ואמריקניות מקוריות. יש גם כמה בריטיות. בצרפתית מצאנו שתיים בלבד וטרחנו לקחת איתנו לארה''ב בדיוק אחת: אנרי דס שר ומונפש לילדים.

אבא גאה

New member
תרבות צרפתית (צרפת, אירופה?)

כי אני חי בקנדה ואני חייב לומר שאני לא חושב שהילד הקנדי-צרפתי פחות חשוב מהילד הקנדי-אנגלי.... דווקא פגשתי יותר א/נשים חמים צרפתים מאשר אנגלים. אם אתה באמת רוצה, אני אחפש לך, אבל אולי יש ספרים/סרטים שניתן להשיג כאן ולא באירופה? ליודע....

מה הקשר לאנשים נחמדים.

יש אנשים נחמדים בכל תרבות ויש הרבה מה ללמוד מכל תרבות. חשוב גם לדעת מה לא ללמוד מכל תרבות. אני מקווה שמהשהייה שלי שם למדתי הרבה מהדברים הנכונים ומעט מהלא נכונים.

../images/Emo6.gif חגית מתוקה, איך שאת מצליחה

כל פעם להסביר לי את 'טעותי' כשאני מתבדחת. אני אתחיל לחשוב שאני לא מצחיקה
בכל מקרה... מחכה ל
- מה קורה?

למעלה