"עקרה" - סרט קצר

SolarFlares

New member
"עקרה" - סרט קצר

שלום לכולם,
אני מגיעה מפורום "אלהורים" (חילונית, בת 31).
מישהי פרסמה שם כתבה על סרט קצר בשם "עקרה", העוסק בצעירה חרדית שלוקחת גלולות נגד הריון בחשאי. לא צפיתי בסרט המלא, אך רציתי לשאול, מה דעתכם? האם נתקלתם באנוסים או בחרדים שמעוניינים בצמצום ילודה, או שאינם רוצים ילדים כלל? איך מתמודדים עם דרישות החברה ועם צו הלב?

נושא מעניין

לא נתקלתי בחרדים שלא רצו ילדים בכלל.אבל כן נתקלתי בכאלה שוויסתו את קצב הילודה. זה נעשה די מקובל בקרב החרדים להשתמש בגלולות.

אני מאוד מקווה שאכן מווסתים את הילודה אני (חילונית) מטיילת הרבה בירושלים בכל מיני שכונות מן הסתם בעיקר חרדיות ( במסגרת קורס) ורואה כל כך הרבה ילדים קטנים חרדים מסתובבים לבד, השם ישמור ( חח
). זאטוטים ממש קטנטנים ללא השגחה, בגינות ציבוריות, מגרשי משחקים וסתם נשענים על גדר הרחוב באפס מעשה, טרף לפדופילים ( טוב נו, אין כאלה בשכונות חרדיות כמובן!) . ילדים רכים רוכבים בפראות על אופניים, ללא קסדה, בכבישים בניגוד לכיוון התנועה, וגם במדרכות מסכנים את עצמם ואת כולם. ילדים רוכבי אופנים בכמות כזו, לא ראיתי בשום מקום אחר והתופעה חדשה לי לגמרי. לפני שנה הסתובב לבד ילד בן שלוש שחצה כביש צדדי בעליה. המכונית שעמדה במעלה הכביש לפני הפניה ימינה, הידרדרה מעט במורד וכמעט דרסה את הפעוט שהנהג אפילו לא יכול היה לראות, הוא לא הגיע לגובה הפגוש! אלמלא מישהי הקבוצה שלנו שתפסה את הילד בשניה הזו, היה קורה שם אסון! לאחרונה הסבתי את תשומת ליבה של חברתי לתופעה שכיחה למדי, שלא קיימת בכלל במגזר החילוני - ילדים מרובי ילדים... לדוגמא - (משכונת סנהדריה בסיור האחרון ממש על יד בית הקברות המפורסם). ילדה כבת 9 הולכת ברחוב עם עגלת תאומים בני שנה , על ידה שני ילדים כבני 4 ו-5 איך היא מסתדרת ברחוב הומה אדם, ובכבישים ?אפילו אימא היתה מתקשה!
אני מבינה שלאימהות אין בכלל זמן לפעוטות. הן עסוקות עד מעל לראש בפרנסה ובתינוקות שעדיין אינם יכולים לצאת החוצה לבד או עם האחים.

SolarFlares

New member
זה לא רק בשכונות חרדיות :)

אני גרה ביפו, ואותו הדבר. הרבה פעמים יוצא לי לראות ילדים ששולחים אותם ביחד עם האחים הקטנים שלהם, וכמובן שילדים הם ילדים ומישהו תמיד נפגע בגלל חוסר תשומת לב.

קיוי6

New member
הבעיה היא שהתשובה פשוטה מדאי...

ואני שואל, האם נתקלת פעם במשפחה דוסית עם מליון ילדים שלא עושים זאת בגלל הדרישות החברתיות? כמה ילדים יש שכל היעוד שלהם בעולם מגולמת במילה אחת - "פוזה"?....

מעניין מאוד לצפות בו

כיום יש יותר פתיחות ושיח לגבי מניעת הריון אם לתקופות שבין לבין או אפילו על מנת לעצור את הילודה אחרי מספר ילדים, שיח על חוסר רצון להביא ילדים בכלל הוא מעניין אך נראה לי שהציבור בחרדי עוד לא שם- אם יגיע לזה אי פעם (דמוגרפיה, מצוות פרו ורבו וכו')

כיום במיינסטרים

נדיר שלא לוקחים מניעה.
בקרב עמי אנוכי יושבת. אני בגילאי השלושים מהסמינר הכי טוב בעיר:) וכל חברותיי לוקחות מניעה.
גם אחרי לקיחת מניעה רובן מגיעות ל7-8 ילדים המתפרסים על פני 15-20 שנה.
אבל המחזה של כל שנה ילד מתחיל להיות נחלת הקצוות הקיצוניים.

אני והרב

״נשים חרדיות הרות בילדי הרבנים אשר הבעלים הינם כלי בידיהם להפריית נשות העדר״ נכתב בעקבות וויכוח חריף עם הרב בנוגע לשליטה שלו בחיים הפרטיים שלי.

מה הרב ברלנד אומר על נשים ( מתוך ואללה) על כל הנשים לא רק נשים חרדיות, כן הרב ברלנד שנתפס עוסק במעשי חסידות (בעירום) עם חסידה, בעולם האצילות.

אף שהוא עצמו דרוש לחקירה בגין ביצוע עבירות מין נגד חסידותיו – מעיון בתפילות שחיבר הרב אליעזר ברלנד, מתגלה פרצופו האמתי של איש הדת. לשיטתו של הרב, שנמלט למרוקו על מנת להימנע מהסגרה, לא רק שיש להימנע ממפגש עם נשים, אלא גם צריך לשנוא כל אישה בעולם, שכן הן ה"שטן".

"ריבונו של עולם זכני לשנוא כל אישה שבעולם שנאת מוות. ואדע שכל אישה היא לילית והשטן בכבודו ובעצמו", כתב הרב באחת התפילות, שחולקה בין התלמידים בצירוף המלצה לשאתה שלוש פעמים ביום. "עזור נא לי בכל הכוחות לא להתפתות יותר להסתכל על נשים, ואהיה רחוק מהן כמטווחי קשת ובכל פעם שאראה אישה ארצה פשוט להקיא". הרב, שנגדו תלויים גם חשדות בגין מעורבות באירועי אלימות וירי, ממשיך ומקצין בתיאוריו: "שאזכה לא להשתוקק לשום אישה בעולם כלל ואשנא דבר זה יותר מכל שנאה שבעולם".

עוד נכתב בתפילה כי עמידה בפני ה"תאווה" שמציגות נשים תאפשר למאמינים "להפוך את כל המדורות הבוערות בי לאש קודש". בתפילה אחרת מתייחס ברלנד גם לבנות צעירות, ומבהיר כי האיסור והסלידה תקפים גם לגביהן.

סרונטס

New member
אני לא יודע

לאיזה רב ברלנד הם מייחסים את כתיבת השורות הללו (אני מניח שלרב אליעזר ברלנד) , בכל אופן ממה שהתפרסם בתקשורת, וממה שמתגלגל באתרים חרדיים שונים נראה שבפועל הוא לא סולד כל כך מנשים כמו שניתן ללמוד מה-"תפילה" המיוחסת לו.

הסנדלר הולך יחף....

מאוד מעניין שדוקא אלה שמנסים תמיד לקדש את עצמם מנשים, ולא רק בחברה היהודית הם הסוטים הגדולים ביותר

הסנדלר הזה גונב נעליים! לא רק שיש לו אישה כדת משה וישראל, אלא הוא חומד גם אשת איש ולא רק אחת.

למעלה