עקרבים

  • פותח הנושא ogr
  • פורסם בתאריך

ogr

New member
עקרבים

מה לעשות אם עוקץ אותי עקרב? מצאתי עקרב בבית, אמנם שחור אבל מה זה מפחיד, אז למקרה הצורך אני רוצה להיות מוכנה, אז מה עושים חוץ מלצרוח??????????????
 
את יכולה לברוח אבל

כל עוד ואת לא רגישה לזה זה לא בעיה ואם נראה לך שכן אז מהר למיון
 

inbale

New member
עקרבים וגם קצת נחשים

מתוך מאמר שמצאתי ברשת: "מבין העקרבים, ידועים בארץ 12 מינים ארסיים. הם מגיעים לכל מקום, וביכולתם לטפס על אבן, בטון, במישור ומשטחים גבוהים. הנפוץ ביותר בארץ הוא העקרב הצהוב המצוי, ואחריו - עקרב שחור יהודה. הצהוב מעט יותר מסוכן, אבל יש להתייחס לכולם באותה מידת חומרה. חשוב לומר, כי העקרבים הם בעלי חיים ליליים. ביום ניתן להיתקל בהם רק במקומות נסתרים. העקרבים המסוכנים נפוצים בעיקר בנגב, במדבר יהודה ובהרי ירושלים. באזור החוף הם נדירים. עקיצת עקרב לא תמיד משפיעה לרעה. יש שהיא גורמת כאב בלבד והרעלה כללית. לעתים נדירות תגרום פגיעות נשימה ולב, הגוררות סכנת חיים. הכשת נחש, לעומתה, גורמת נפיחות באזור ההכשה, לפעמים דימום, והקורבן עלול להיתקף בהלם. ככל שחולף הזמן מתפתחים כאבי בטן, חולשה, זיעה קרה והלם. בהמשך עלולים להופיע שטפי דם. סכנת חיים קיימת רק לאחר שעות ארוכות, ובמקרה של עקיצה מנחש בעל מנת רעל גדולה וחזקה במיוחד. רבים מהזוחלים הארסיים נוהגים לשרוץ ב"שכונות" שיצר האדם: מזבלות, ריכוזי פסולת, לולים ופחי אשפה. מצד שני, לנחשים חשיבות רבה מאוד בטבע - הם משמידים נברנים המזיקים לחקלאות. השמדת נחשים תגרום נזק כבד למגדלים. כלל ראשון: בפגישה עם נחש או עקרב - מסתלקים חשוב לדעת - נחש או עקרב שהכיש אדם עשה זאת מתוך התגוננות בלבד, כי חשש מתקיפה או הותקף (גם דריכה על נחש או תחיבת יד תמימה למקום המסתור שלו מתפרשת על ידו כאיום). נחשים אינם רודפים אחר בני אדם כדי להכישם. לכן, הכלל הראשון בפגישה עם נחש (וגם עקרב): להתרחק. אם זה קורה בבית, התרחקו והזמינו לוכדי נחשים. תוכלו להגיע אליהם באמצעות המוקד העירוני או המשטרה. מה לעשות במקרה של הכשה? מגן דוד אדום ממליץ על סידרה של פעולות אלה: אין למצוץ את הארס או לחתוך את האזור שהוכש - פעולה זו עלולה להזיק מאוד למציל ואינה מועילה לנפגע השכיבו את הנפגע ומנעו ממנו ללכת או לעמוד - כל פעולה, בין אם היא נעשית מתוך ההלם והמתח, או מכל סיבה אחרת, מאיצה את זרימת הדם ומזרזת את התפשטות הארס בגוף קבעו את הרגל או היד שהוכשו על יד הצמדתם לגוף - יש לעשות כן כמו קיבוע שבר פינוי לבית החולים - יש לעשות כן ללא טלטול מיותר, באופן רגוע מניעת אכילה או שתייה מהנפגע - פעולות אלה מזרזות את זרימת הדם ואת הגעת הארס ללב אין לקרר את מקום ההכשה - פעולה זו מיותרת זכרו: כללי הזהירות מזוחלים ארסיים פשוטים מאוד - יש ללכת בנעליים גבוהות, להיזהר מהליכה במקום בעל צמחיה סבוכה. כמו כן, יש להימנע מתחיבת ידיים למקומות מסתור, או להרים אבנים ולוחות עץ. לקוח מתוך אתר לבריאות של קבוצת הראל.
 

ogr

New member
עקרב יהודה ???

ענבל, תודה על כל המידע, לפי מה שאת אומרת ולפי גודל העקרב שהיה אצלי בבית אני מבינה שמדובר על עקרב יהודה, האם הוא מסוכן כמו העקרב הצהוב? עד היום חשבתי שעקרב שחור אינו מסוכן אלא רק מכאיב. אודה לך אם תוכלי לפרט יותר. המון תוה!
 

nsr

New member
סתם לידע כללי לגבי עקרבים שחורים...

יש כמה סוגי עקרבים שחורים והם: נבו ירחיו-עקיצה אינה מסוכנת לבני אדם וגם לא מכאיבה כל כך עביד כושי- לא מסוכן לבני אדם עקרב שחור יהודה-עקיצות לא מסוכנות אבל מכאיבות מאוד קטלן עב זנב- עקיצה מסוכנת לבני אדם קטלן דו גוני- עקיצה מכאיבה מאוד ומסוכנת לבני אדם עקרבון מדברי- עקיצה מכאיבה מאוד
 

Yev

New member
קירור יכול גם להזיק

ותתקנו אותי אם אני טועה... כפי שאני יודע קירור של חלק מאזורי ההכשה, יכול להזיק בגלל שבחלק מהמקרים זה יכול להאיץ את קצב ההתפשטות הארס (כך לפחות אמרו לי)
 

Action force

New member
עוד דבר...

זיכרי את המקום שבו היה העקרב, כי בן זוגו יקפוץ לבקר שם.
 

paradan

New member
יש הסוברים כי>

הארס הוא מזיק ופוטנטי יותר בטמפ´ נמוכה יותר מטמפ´ גוף האדם (בעל הארס בעל דם קר) ולכן קירור מקום ההכשה עלול להחמיר את הנזק.
 
למעלה