עקמת

shiran193

New member
עקמת

שלום רב! אני בת 19 לפני שנה וחצי עברתי ניתוח לתיקון סקוליוזיס. הייתה לי עקמת בצורת S, העקמת הקשה הייתה בת 67 מעלות והעקמת ה"קלה" יותר הייתה בת 52 מעלות. כיום לאחר הניתוח העקמת הקשה שלי בת 40 מעלות והקלה בת 33 מעלות שזהו שיפור מהותי ביחס לגיל המאוחר בו ביצעתי את הניתוח. הייתי במספר ביקורות מאז הניתוח ופעמיים חזרתי על השאלה שמציקה לי מאוד אבל הרופא ענה לי כי זה יעבור. הבעיה שמפריעה לי כל כך היא שריר תפוס בגב התחתון או כך לפחות נראה לי. בצד השמאלי התחתון שלי יש חלק מאוד קשה שכאשר אני לוחצת עליו אני מרגישה שריר תפוס, זה כואב מאוד וזה משפיע לי על רגל שמאל ועל כל הגב התחתון, ניסיתי משחות ניסיתי מסאז'ים ודבר לא עזר עד כה, אני מפחדת לעשות טיפול אינטנסיבי יותר היות ויש לי את הברזלים בגב והגב רגיש מאוד. מה עליי לעשות? הרי שהרופא אומר שאין לי מה לדאוג וזה יעבור אבל השריר התפוס זה כך לפחות נראה לי מכאיב לי שנה בערך. אני לוקחת מספיק כדורים לכאבים, ואני לא רוצה לקחת כדורים כי אין סיבה שאני אסבול כך כאשר אני שומעת שאנשים במצבי לא כואב להם בכלל אולי בעונות מעבר. סליחה על אורך ההודעה, ותודה על העזרה! שירן.

rafagav

New member
ללמוד לחיות נכון... ../images/Emo2.gif

עליך ללמוד להתייצב (לשכב, לשבת, ולקום מישיבה) נכון = אם לא תעוותי את עמוד שהדרה, סיכוי טוב שהכאב יעלם ולא יתהווה מחדש ... שהרי מה יעזור אם תלכי למטפל הכי אלוהי שיש, הוא ישחררך ו..תשובי להרגליך הקודמים ו... הגב יכאב שוב.... וחוזר חלילה... ראי שלל המלצות בקישור למטה, בעיקר בפרק: "דרכים להקלת העומס"...

Spiritualized

New member
שאלה

החלק הקשה שאת לוחצת עליו ומרגישה כאב - מה הגודל שלו בערך?

shiran193

New member
תשובה

האורך של החלק הקשה בערך 15 ס"מ. זו ממש הרגשה של שריר תפוס שכנראה נתפס בעיקבות חוסר פעילות שלי בתקופה של חצי שנה לאחר הניתוח, חשבתי לעשות הליכות ואולי השריר ישתחרר אבל אני לא רוצה לעשות דברים שאני לא בטוחה בהם. תודה על העזרה!

Spiritualized

New member
טוב אז ככה...

את אומרת שהשריר תפוס , ניסית עיסוי וזה לא עזר... לא יודע איזה עיסוי ניסית,כמה פעמים(זה משמעותי), ואצל מי.... אני - כמטפל בעיסוי, קצת חושש לגעת במצבים כאלה בגלל הניתוח ולא הייתי מתעסק עם זה כי אני חייב להכיר במגבלת חוסר הנסיון שלי עם מקרים כאלה. אם את רוצה לנסות שוב לשחרר את העניין בעיסוי - פני אליי בפרטי ואני אקשר אותך לאנשי מקצוע יותר מנוסים ממני (מורים שלי) - אולי הם יוכלו לעזור לך...סביר להניח שהם ייתנו את הטיפול בהצגת אישור מרופא וצילומים עדכניים... תהיי בריאה וחזקה! נחום.

rafagav

New member
נחום - יופי של תשובה!! ../images/Emo24.gif

באמת לא ממש כדאי לגעת באנשים, להם עבר ניתוחי כזה!!

Spiritualized

New member
תודה../images/Emo13.gif

אני אתקן קצת ואוסיף -שלא כדאי לגעת באנשים שעברו ניתוח שכזה אם אתה לא יודע מה אתה עושה ב100%.

shiran193

New member
תודה רבה!

תודה רבה על היחס ועל ההצעה, בעוד כחודש יש לי ביקורת אצל המנתח שלי אני שוב אשאל אותו בנושא ואציע את הנושא של העיסוי במידה והוא יאשר אני אכן אפנה אליך נחום לעזרה. ובקשר לתגובה שלך מקודם עשיתי 3 פעמים עיסוי אצל פיזיותרפיסט טוב שטופלתי אצלו לפני הניתוח, לפני שניגשתי לניתוח ניסיתי את כל האפשרויות של מניעת הניתוח בגלל שפחדתי מניתוח באיזור הגב, הייתה לי חגורת גב מיוחדת, והייתי בטיפול שנתיים אצל הפיזיותרפיסט ובאמת הוא עזר ליציבה שלי וגרם לי לעמוד נכון יותר, זה לא שיפר את המצב שלי מבחינת המעלות של העקמת שלי אבל זה כן שיפר את היציבה שלי ופחתו הכאבים לפני הניתוח. וכמובן שבמהלך השנתיים האלה הגב שלי היה משוחרר מאוד ללא שרירים תפוסים ואני חושבת שבגלל זה ההחלמה שלי מהניתוח הייתה מהירה מאוד שבוע וחצי אחרי הניתוח חזרתי לפעילות מלאה כאשר בדרך כלל מחלימים מהניתוח לאחר חודש. לכן ישנו סיכוי שהעיסוי שעברתי הוא כן טוב אך הייתי שמחה לנסות עוד מומחים. לאחר הביקורת אצל המנתח הייתי שמחה להיוועץ עימך. תודה שירן.

Spiritualized

New member
אני פה...מחכה לך../images/Emo13.gif

למרות שאני אישית לא יכול לעזור לך יותר מדי - אני אפנה אותך (כשתרצי) לתותחים הגדולים ביותר בשוק הישראלי בתחום שיקום מפציעות ועיסוי רפואי. עד אז - היי חזקה ובריאה

כאב גב

לכאב גב לאחר ניתוח עקמת סיבות שונות, כדאי להבדק ולעשות בדיקות מתאימות כגון בדיקות דם וצילומים. רוב המנותחים, לאחר תקופת החלמה כמובן, לא סובלים מכאבים רציניים.

למעלה