עקמת

Love benjosh

New member
עקמת

האם זה נכון שלבעלי עקמת לא מומלץ להתאמן בכפיפות בטן או בריצה? תודה מראש.

שאלה מצויינת ...

עקמת מגיעה בשלל וריאציות וזוויות והשאלה היא רלוונטית כאשר מדובר בעקמת בזווית של למעלה מ-45 מעלות . באופן כללי ניתן לחיות עם עקמת עד 120 אך מאידך מבנה חוט שדרה שהוא לא בגדר הנורמה עלול לטמון בחובו מקדמי סיכון ונקודות תורפה . יש המלצה לחזק את שרירי הבטן על מנת להוריד לחץ מחוליות חוט השדרה אבל השיטה הקלאסית לחיזוק שרירי הבטן : שכיבה על הקרקע והתרוממות לכיוון הברכיים יש בה מן הבעיתיות לסובלים מבעיות גב ובעיות אינטגרציה של עמוד השדרה במידה ואתה חש אי נוחות או לחץ בלתי סביר בזמן פעילויות כגון כפיפות בטן וריצה אז מן הסתם גופך מאותת לך שעליך להפסיק . לא נדבת מספיק פרטים ולכן קשה לתת תשובה חד משמעית אך בגדול על הסובלים מעקמת לשמור שבעתיים על עבודה נכונה עם הגב .

Love benjosh

New member
../images/Emo26.gif

קודם כל אני בת ותודה עלה תשובה
העקמת שלי בזווית 40 מעלות, וזאת אחר טיפול במחוך מסוג מילווקי במשך 3 שנים. היא התחילה ב37 מעלות וכך הסתיימה. הגב שלי עדין נותר גמיש, ובסוף הטיפול הרופא המליץ "לא להשמין" כדי לא להכביד על עמוד השדרה, אילו תרגילי בטן כן אפשר לבצע אם לא כפיפות בטן שלא יזיקו לגב? תודה שוב

rafagav

New member
תרגילי בטן מסוכנים!!

עליך לעבוד במקביל, על שרירי הבטן והגב. אחרת תהיה משיכה - דחיפה לכיוון השרירים המחוזקים יותר. ו - הכי חשוב זה למנוע עיוות מעמוד השדרה. איך? ראי שלל המלצות למטה בקישור!!, בפרק "דרכים להקטנת העומ".

עקמת וספורט

שלום, אין בעיה להתעמל, לרוץ או לעשות כל דבר אחר. עקמת של 40 מעלות אינה עקמת חמורה ובגיל 17 השלד סיים את התפתחותו. כמובן לא לבצע מה שגורם לכאבים, המלצה נכונה לכל אדם. בברכה,

Love benjosh

New member
../images/Emo26.gif

האם יש לך המלצות לתרגילי בטן וגב [גמישות וחיזוק שרירים] מיוחדים שמתאימים לבעלי עקמת? ושאלה נוספת, בתקופת הילדות, בביה"ס יסודי, עסקתי הרבה בספורט, ביניהם כדוריד וטניס, ואמי מאמינה ששני אלו החמירו את העקמת משום שהם נחשבים לספורט חד צדדי, האם זה הגיוני?

עקמת

לגבי המלצות לתרגילים, כדאי שתקבעי פגישה עם פיזיותרפיסט טוב שמכיר עבודה עם אנשים שסובלים מבעיות גב, אם יש לך חששות. לגבי ההערכה שלך לגבי הספורט, אני לא חושב שיש קשר בין הספורט לבין העקמת. העקמת היא מחלה מתקדמת באופן יסודי וגם ההחמרה שלך היתה שולית (קרוב לוודאי שלמחוך המילווקי היה קשר ישיר באי התקדמות המחלה). בברכה,

בל11

New member
תרגילי בטן מצויינים

בתי עברה ניתוח לקיבוע עקמת והיום היא עושה תרגילי בטן באמצעות חישוק הולה הופה מיוחד , יש לו זיזים והוא יחסית כבד , היא עובדת איתו כל יום רבע שעה וממש מרגישה שזה עובד, קנינו את החישוק בחנות של ספורט

למעלה