עקמת

רחלי 27

New member
עקמת

אני בת 15 וחודשיים. עדיין לא קיבלתי מחזור ויש לי עקמת ימנית של 60 מעלות. עשיתי צילום רנטגן והייתי אצל אורטופד אחד בינתיים שאמר שצריך ניתוח. הוא גם אמר שהתורים לניתוח ארוכים אז הניתוח יתבצע רק עוד שנה בערך. השאלה שלי היא אם עדיין אפשר לא לעשות ניתוח אלא לעשות פיזיותרפיה, פעולות שאמורות לעזור לגב כמו שחייה.. ולאחר זמן מה לשים מחוך במקום הניתוח. ואם אני הולכת לעשות ניתוח רציתי שתסביר לי בדיוק מה עושים בו ומהם הסיכונים של הניתוח.

רחלי 27

New member
רציתי להוסיף...

רציתי להוסיף שעדיין לא קיבלתי מחזור, לפני כשנתיים עברתי ניתוח פיסטולה בגרון, אני שוקלת 46 והגובה שלי הוא 1.58.

עקמת

שלום רחלי, עקמת היא אחד הנושאים המורכבים באורטופדיית ילדים. באופן גס, 60 מעלות עקמת היא עקמת בדרגה גבוהה בה בד"כ לא מקובל לטפל באצמעות מחוכים או פיזיותרפיה. לגבי האפשרות לניתוח, ישנם מספר פרמטרים חשובים שיש לבדוק אותם כאשר באים לבחון אפשרות לניתוח, בהם סוג העקמת, מצב השלד מבחינת שלבי ההתפתחות ועוד. עלייך לפנות לבדיקה אצל אורטופד ילדים, רצוי מאד מומחה לניתוחי עקמת. לאחר שתבדקי ותתקבל החלטה לגבי הטיפול, תוכלי לקבל מענה לשאלותייך אצל הרופא. קיימים מספר רופאים טובים בתחום, גם אצלנו במרכז הרפואי תל אביב, בבית החולים דנה, במחלה לאורטופדית ילדים. מקווה שעזרתי, בברכה,

רחלי 27

New member
עקמת

תודה רבה על תשובתך. הייתי אצל אורטופד שהחליט שצריך ניתוח והפנה אותי לד"ר עובדיה בבית החולים דנה. הוריי התקשרו וקבעו תור רק ב-21 לינואר שזה עוד המון זמן. יש אפשרות שתוכל להקדים את התור כי זה די דחוף. עד אז יכול להיות שהעקמת תחריף. כשהייתי אצל האורטופד הוא לא ממש הסביר לי את הסיכונים של הניתוח אז רציתי שתסביר לי קצת על כך. תודה מראש, רחלי

../images/Emo13.gif

רחלי שלום. הסיבה לחיוך בנושא היא שמפאת גילך את עוד לא מכירה את מערכת הרפואה בארץ. תור ל 21 לינואר הוא מצויין וקרוב לפגישה עם מומחה גב מצויין. עקמת היא מחלה פרוגרסיבית (מתקדמת) אבל לא בקבועי זמן של ימים ושבועות בודדים. כדי להסביר על סיכוני הניתוח יש לדעת איזו פרוצדורה מתוכננת. כשתפגשי עם ד"ר עובדיה, לאחר ההסבר על הניתוח (ומומלץ כמובן בחום שתבואי עם הורייך) תוכלי לשאול אותו את כל השאלות ואני בטוח שישמח לענות לך. בהצלחה,

למעלה