עקמת מורידה פרופיל?

the panter18

New member
עקמת מורידה פרופיל?

נניח ויש פרופיל 82 ולבנאדם יש עקמת בדרגה הכי קלה שיש....ירד לו הפרופיל ל64 או ל72? ההבדל הקטן של להיות קרבי או לא.....

Softass

New member
זה דיי תלוי..

היה איתי חבר בבדיקות הרפואיות בירפ"א שהייתה לו עקמת בגב, עקמת ממש קטנה אבל קצת בולטת החוצה, הרופא התעופתי לא הסכים להעביר אותו את הבדיקות הרפואיות וקבע לו פגישה עם הרופא של היחידה, הרופא של היחידה העביר אותו למרות שהגב שלו הולך לסחוב משקלים ממש כבדים במסלול... אני לא יודע מה הפרופיל שלו, ואני לא יודע מה הפרופיל המינימלי שהיחידה קבעה אבל סביר להניח שהוא לא נמוך מ82 (על אף העקמת). בהצלחה!

the panter18

New member
אז מה אתם אומרים....

לי יש ממש קטנה....זה לא מורגש אפילו...אבל אני מפחד לדווח על זה...ואז יורידו לי פרופיל ללא קרבי...

the panter18

New member
כמה דרגות קושי יש בזה...?

בצו הראשון בכלל לא יודע מה עשו.... רק לפני כמה ימים נזכרתי ללכת לאורטופד כי כאב לי הגב לפני איזה חודש אחרי ששיחקתי כדורגל... פעם ראשונה בחיים שכאב לי הגב!!! אבל כשאני חושב על זה עכשיו זה בכלל לא רציני.... אני מיועד לתותחנים ואני שוקל אם להצהיר על זה או לא....כדי להיות קרבי ולא להיות עורפי....

Softass

New member
שמע אחי, לפי דעתי

תדווח, הבריאות זה מעל הכל. תן לאנשי מקצוע לבדוק את זה.

SunShine86

New member
כמה דברים-

דבר ראשון ל90 אחוז מהאוכלוסייה יש עקמת קלה מאוד. ואתה לא יכול להסתיר את זה, בודקים. דבר שני לי יש עקמת יחסית גדולה והורידו לי ל72. כך שאין לך מה לדאוג, וגם ממש רצוי לדווח על זה כדי שיתנו לך הקלות ולא תגרום לעצמך סתם נזקים.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לי יש פרופיל 97 ופעם כשפתחתי את התיק הרפואי שלי גיליתי לתדהמתי שיש לי סעיף "עקמת קלה בגב"... לא ידעתי מזה אפילו... וריבוי סעיפים לא מוריד את הפרופיל יותר... במקרה של יותר מאחד מחשבים לפי זה שמוריד הכי הרבה ככה שאני משער שישאר לך 82.

I d o AL

New member
עקמת לא מורידה פרופיל

אם תנדנד על זה, היא מקסימום תתן לך סעיף ליקוי שלא ממש ישפיע על שיבוצך בקרבי. רק לאחר קבלת מסקנות והמלצות מאורטופד צבאי ניתן באמת לעשות עם זה משהו, וגם זה בד"כ רק פטור מנשיאת משקל כבד על הגב (פטור לאפוד מוקל/חגור). אם זה כ"כ חמור, אפילו יתנו לך הפנייה לטיפולים אורטופדיים כמו תרגילי יישור וחיזוק שרירי הגב. עידו.

Liron n

New member
לי הורידו ל-72

לפני שבוע בדקתי את הפרופיל שלי וראיתי שיש לי פרופיל 72!!!! בגלל עקמת קלה. בכלל לא ידעתי שיש לי עקמת,ולא רואים שום דבר שונה בגב שלי (מבחינה חיצונית הוא ישר לגמרי)חוץ מכאבי גב שהיו לי לפני שנתיים. אז כן מורידים על זה פרופיל . ולא עשו לי שום בדיקות רפואיות חוץ מהבדיקה המסכנה שבצו הראשון. אני בת, אם זה משנה, ואני הולכת לערער על זה כי הורידו לי המון אבל רק אחרי שאני אבדוק מחר כמה זה המצב של זה חמור.

I d o AL

New member
אתה בטוח שזה מהעקמת?

כל עוד אין בעיות בחוליות ובמבנה עמוד השדרה לא ממש איכפת לצבא מהעקמת. השאלה עד כמה רצינית הבעייה שיש לך בגב? עידו.

the panter18

New member
ואללה....מעניין

אולי כי את בת... אבל אין לי מושג,אני לא רוצה סתם לדבר שטויות..... אבל העקמת הזאת זה מה שמנע ממך להיות קרבית,יעני פרופיל 82 ומעלה.... או קי אז בצו הראשון לא מצאו לי כלום...ורק עכשיו מצאו אבל הצבא לא יודע על זה...כבר נקבע לי פרופיל ל82..ואני אמור להתגייס עוד שבועיים.... נראה לי שאני ידווח על זה לועדה רפואית ביום הגיוס ונראה מה יעשו.... למרות שאני ממש יתבאס אם יעשו משהו חריג ויקבעו לי נגיד פרופיל 64, למרות שכולם פה אמרו לי שעקמת לא מורידה פרופיל! ועוד ששלי קלה...

Liron n

New member
גם שלי קלה, זה מה שאמרו לי כשהתקשרת

הם לא יורידו לך יותר מ-72... לא צריך להגזים. בכלל ששמתי לב לבעיה הזאת, יש אותה להרבה אנשים והם חיים איתה בכיף, אולי ישימו לך סעיף של משקל שאתה יכול להרים. זה לא ממש מזיז לי שהורידו את הפרופיל כי יש לי כבר תפקיד שאני מיועדת אליו והתמיינתי אליו והוא לא קרבי, אבל אם הייתי רוצה קרבי לא היו נותנים לי. לדעתי תדווח על זה, אבל אם זה לא מפרע לך מבחינת כאבי גב וכאלה ואתה רוצה קרבי אתה לא חייב לדווח...

לי יש עקמת קלה(היה) ויש לי 82

זה לא מצטבר אתה יודע.....אם יש לך 1000000000000000 דברים שמורידים ל82 עדיין יהיה לך 82.......

שינויים במבנה החוליות בצוואר

על שינויים שבמבנה חוליות הצוואר נראה לכם יורידו לי ליותר מ-82? יש לי שינויים קלים במבנה בחוליות הצוואר. באחת ההודעות בשרשור מישהו כתב שאם יש שינויים מבניים בחוליות הגב אז מורידים פרופיל ועכשיו זה התחיל להדאיג אותי. אני חשבתי שבגלל שהשינוים הם לא רציניים אז לא יורידו, אבל עכשיו התחלתי לחשוש...

עמית ו

New member
לא מורידה מספיק.

תלוי בסוג העקמת. לי יש קיפוזיס (שזה סוג אחד של עקמת, יש גם סקוליוזיס ולורדרוזיס) של 60 מעלות (שזה אומר שהלכתי כמו סימן שאלה והסתובבתי עם מכשיר לישור גב במשך שנה וחצי) אבל לפי הפרוטוקול הפרופיל שלי הוא 72 - שזה קרבי. לפני הגיוס הסיכוי שיורידו לך פרופיל הוא נמוך, ואתה כמעט תמיד יכול להעלות אותו (יש לי חבר שהעלה מ45 ל72)

לי יש

גבנת(אגב, הפירוש העברי של המילה קיפוזיס הוא גיבנת, פשוט אי אפשר להגיד שיש קיפוזיס בצוואר, כי הצוואר אמור להיות עקום במידה מסוימת, אז קוראים לזה גיבנת. קיפוזיס=גיבנת.

למעלה