עקמת חמורה בגב

~איה~

New member
עקמת חמורה בגב

מהן שיטות הטיפול המומלצות לילדה בת 16 שאובחנה אצלה עקמת חמורה בגב?

שלום לך איה

כפי שאת לבטח יודעת ישנן מספר שיטות: פיזיותרפיה, שחיה ואפילו ניתוח (במקרה חמור כשל הילדה). ניתוח איננו מומלץ משום שרמת הסיכון בו איננה קלושה, לכן לא הייתי ממליצה על ניתוח, לפחות לא בשלב זה של חייה. האם היא סובלת מכאבים? בעניין של פיזיותרפיה, מאוד חשוב, על מנת שהמצב לא יחמיר. כמו כן, שחיה מאוד חיונית לגב, מחזקת אותו ועשויה למנוע כאבים בעתיד. שלך ד"ר מיטל

~איה~

New member
תודה ד"ר מיטל

אני סובלת מכאבים לאורך צד שמאל של הגב. בנוגע לשחייה, האם לדעתך שחיית חזה כל יום במשך שעה מספיקה?

m_katzmann

New member
שחיית חזה אינה מומלצת

שחיית חזה אינה מומלצת שכן את מותחת מאוד את שרירי הצוואר. עדיפה שחיית גב או חתירה. ממליצה על טיפולים הידרוטראפים ללימוד תרגילים שאת יכולה לעשות במיים ולשחייה נכונה המשלבת גם נשימה נכונה. מאיה

אדומה2

New member
אורטופד

אני מניחה איה שניגשת כבר לאורטופד והוא איבחן את העקמת? יעזור לדעת מה הוא אמר. קיימת אפשרות של לבישת מכשיר- עם תומך צוואר או בלי- זה כבר תלוי בחומרת העקמת, שנועדה לעזור לתקן את העקמת..... הרעיון הוא לחזק את השרירים של הבטן ושל הגב על מנת שיוכלו להחזיק את הגוף בצורה טובה, לכן פעילות גופנית מאוד מאוד מומלצת- שחיה במקום הראשון כי היא מחזקת נטו את השרירים. רצוי גם להתייעץ בהתחלה עם מורה שחיה על מנת לוודא שהתנועות נעשות נכון.

תגובה

יתכן והבעיה היא אסקוליוזוס , שחיית גב מומלצת, ושעה ביום זה די והותר, זה ממש מצויין, השאלה היא בהתמדה. כמו כן, מומלץ לאבחן את העקמת עם כמה רופאים מקצועיים ולא להסתמך על רופא אחד בשלב בנוגע למעלות העקמת ולפתרון ד"ר מיטל

yoelnd

New member
עקמת

ישנו מגוון גדול לטיפול, חלק הוזכר כאן: ניתוח, פיזיוטרפיה, שחיה. יש לבדוק לעומק את הענין ולא למהר לנתח, עם זאת, הגיל משחק כאן כגורם חשוב ולכן יש גם לבדוק יכולת גדילה, רוטציה של הגוף - אגן, עיניים, נשימה, ועוד. טיפולים שיכולים לסייע הם שיטת אלכסנדר, פלדנרקיז, CST, NST, HP, מתיחות מיוחדות וכד´. בירור הקטע הרגשי - שליטה, אחריות, דימוי עצמי ועוד. בהצלחה!

למעלה