עקמת (גב)

• פותח הנושא dkt
  • פורסם בתאריך

dkt

New member
עקמת (גב)

יש לי עקמת בגב למישהו יש אולי תרגילים מיוחדים שאני יכול לעשות ע"מ לשפר את הגב אני מתאמן בחדר כושר ומצבע אומנם תרגילים לגב אני יודע ששחייה יכולה לעזור אבל אין באפשרותי... תודה!

ronen222

New member
עם עברת את גיל 16 ...

סביר להניח כי כבר אין מה לעשות אפשר לחיות עם זה ככה בלי בעיות מיוחדות 30% מהאוכלוסיה לוקים בסקוליוסיס קל

עקמת

יש הרבה מאוד תרגילים שאתה יכול לבצע אבל זה יהיה לא אחראי מצידי לתת לך תרגילים מבלי לראות ולהבין את הבעיה בעיניים. מעט על הנושא: הסיבות לליקוי יציבה הם: 1. תורשה 2. קונגנטלי (עוברות, לידה), גדילה (עצמות, שרירים). 3. חולשה של חוסר איזון שרירי – מאופיין יותר אצל ילדים. 4. רכישה (ארגונומיה, פ"ג) – לדוגמא איש מחשבים. 5. התנהגותית – חיקוי הרגלים, לבוש. 6. דימוי גוף, מודעות לגוף, אישיות. 7. טראומות מחלות / תופעות. 8. אדיופטי (סיבה לא ידועה) מאפייני ליקויים: 1. ליקוי קשיח: • מאפיינים – שינויים מבניים (שינוי מבנה השלד), קיצורי שרירים (שהייה במצב מקוצר לאורך זמן) • הפרוגנוזה (סיכוי לשפר) – לא טובה • הטיפול – מניעת החמרה דבר ראשון תנועתיות אח"כ מודעות, גמישות, סיבולת השרירים הרלונטים ועד התערבות רפואית. 2. ליקוי גמיש: • מאפיינים – חולשה שרירית (לאו דווקא קיצורי שרירים), אין שינויים מבנים, ליקוי גמיש נעלם בתנוחות מסוימות. • הפרוגנוזה (סיכוי לשפר) –טובה (ככול שמטפלים מוקדם יותר). • הטיפול – רכישת הרגלים חדשים, דבר ראשון מודעות ואח"כ שיפור דימוי הגוף, סיבולת שרירים רלוונטים. ליקוי גמיש לאורך שנים מקבל מאפיינים של ליקוי קשיח עם קיצור שרירים לכן גש לטפל בנושא כמה שיותר מהר ! שרירים יצירתיים קרובים יותר למרכז הגוף ויש בהם יותר סיבים אדומים. לשיפור ליקויי יציבה צריך בד"כ לעבוד ב- 6-4 סטים עם 40-20 חזרות וחצי דקה מנוחה בין הסטים. בהצלחה !

dkt

New member
תרגילים

רמי הזכרת ת´בעיה ות´סטים מה לגבי התרגילים יש לך אולי במקרה תרגילים לתת לי לבצע לגב בחדר כושר יש לי עקמת קלה..

תרגילים

זה יהיה חוסר אחריות מצידי לתת לך תרגילים מבלי לראות אותך !!! ותרגילים הם הפתרון הקל יותר, הבעיה היא המודעות !

למעלה