עקיצה

anatkai

New member
עקיצה

דוקטור שלום אני בן 30 ובריא בד"כ. לפני כחצי שנה נעקצתי בבטן. לא זיהיתי מה עקץ אותי אך העקיצה הייתה מגרדת וכואבת מאוד. העקיצה התפתחה לפצע בקוטר ס"מ בערך והחלימה אחרי חודש בערך. במקום נשארה צלקת. בערך באותה תקופה הופיעה לי קשרית לימפה פקטורלית כ-10 ס"מ מעל מקום העקיצה. הרופא לא קישר את זה לעקיצה בהתחלה ושלח אותי ל-US. ה-U.S הראה בלוטה תגובתית 8 מ"מ. המשכתי מעקב לבדיקת U.S נוספת לאחר 3 חודשים הבלוטה ללא שינוי. לפני כחודש התחלתי לחוש בכאבים באזור דופן החזה ובמפשעה שמזכירים כאבי שרירים.בנוסף חש בסחרוחורת מזה כשבועיים. האם יכול להיות קשר בין העקיצה לסימפטומים עכשיו כחצי שנה אחרי העקיצה? האם קיים בארץ lime disease הרופא שלי אובד עצות - אני יודע שאי אפשר לטפל ברשת אבל אשמח לשמוע את דעתך לגבי כל אבחנה אפשרית. תודה

עקיצה

לא נראה שיש קשר. יתכן שהעקיצה גרמה לזיהום מקומי אבל גם עבר יותר מידי זמן. LYME לא קיים בארץ אלא אם כן הסתובבת באיזור נגוע כמו בארה"ב וחלק מהאיזורים באירופה. מחלות אחרות יכולות להיות מחלת שרטת החתול אבל הרשימה ארוכה. מצב אחר הוא שושנת יריחו אבל הממצאים טיפוסיים. אולי כדאי שתעשה בירור במרפאת פנימית מיעצת.

למעלה