עקיפה מימין?

עקיפה מימין?

כשנהגתי ברכב, עקיפה מימין היה מבחינתי בעייתי כמעט כמו רמזור אדום. נדיר שרכבים עושים עקיפות מימין.
אני חדש בדו"ג, ואני רואה שיש לא מעט קטנועים שמבצעים עקיפה מימין. האם זה לא מסוכן מדי? זה "מקובל"? לא מקבלים על זה דוחות?

מה דעתכם על העניין?

אם פי 3

New member
שיקול דעת

קודם כל - גם כנהגת יוצא לי לראות לא מעט עקיפות מימין - כיוון שיש לא מעט מכוניות שנוסעות בנתיב השמאלי בלי סיבה.
אכיפה בתחום לא יצא לי לפגוש בכלל.
&nbsp
בתור רוכב, השיקולים הם שונים. ונכון שמבצעים הרבה יותר עקיפות בכלל ועקיפות מימין בפרט.
מכיוון שלא קיימת כמעט התייחסות בחוק ליחוד של דו"ג, בעצם הרבה נופל עליך, והתפקיד שלך הוא למצוא בכל נקודת זמן את המיקום הכי בטוח להיות בו.
&nbsp
דברים שצריך לקחת בחשבון בכל עקיפה וביתר שאת בעקיפות מימין:
א. לצמצם ככל הניתן את משך הזמן שבו אתה נמצא בשטח מת עבור הרכב הנעקף. חשוב במיוחד כשמדובר על כלי רכב גדולים - אוטובוסים, משאיות, סמיטריילרים וכד'.
&nbsp
ב. שמור רזרבת כח, למקרה שתצטרך להאיץ בפתאומיות.
&nbsp
ג. הנח שלא רואים אותך, לא מודעים לקיומך - ולכן עלולים להחליט לחזור לנתיב הימני בדיוק כשאתה שם. תכנן דרך מילוט, ונסה להכנס למהג לראש, ולראות אם יש גורמים אםאו סימנים למה שהוא או היא הולכים לעשות.
&nbsp
בקיצור - זה אמנם לא חוקי, אבל לפעמים מאד שימושי לעקוף גם מימין, אבל כמו בכל דבר אחר ברכיבה דורש שיקול דעת, תשומת לב, תכנון ואימון בחיזוי עתידות.

מעניין. חשבתי שהתגובות יהיו נגד "הרוכבים המסוכנים". מעניין.

ז"א שזה מקובל, אבל כמובן צריך לעשות זאת בזהירות רבה.

תודה רבה על התגובה!

למעלה