עקיפה במעבר חצייה,

Observe

New member
עקיפה במעבר חצייה,

היי
לפני שאני עולה על הכביש אני אשמח אם תוכלו לסדר לי כמה דברים בראש... 1.מה אני אמורה לעשות אם אני עוצרת לפני מעבר חציה ואני רואה למשל שבאים לעקוף אותי? 2.באוטומט מה המקבילה לגלישה בעלייה? קצת גז קצת ברקס? (סורי אם השאלה טיפשית פשוט אין לי מושג איך דברים עובדים כל כך באוטומט והבנתי שהגז שם הוא הרבה רגיש) 3.כשעומדים ברמזור באוטומט צריך ללחוץ על הברקס כשמחכים או שאפשר פשוט לא ללחוץ על כלום? 4. מתי בעצם כדאי לחנות רגיל ומתי ברוורס? תודה!

Superdror

New member
מומלץ שלא תעלי על רכב אוטומט

בלי מישהו שיהיה לצידך, יסביר לך מה כל דבר עושה ומה כל הילוך אומר ומתי משתמשים. 1. אל תעצרי להולך רגל במעבר חצייה אם יש תנועה סואנת סביבך ויתכן מצב שרכב שיעקוף אותך ידרוס את מי שחוצה בדרך. תפעילי את שיקול הדעת. כשאני ממש ממש רוצה לעצור לאדם במעבר חצייה ויש 2 נתיבים באותו כיוון, האופציה שלי היא לעצור באמצע של שניהם, לאחר שוידאתי שאף רכב לא יכול לעקוף אותי, ולאחר שוידאתי שעצם עצירתי ה"אגואיסטית" לא מסכנת אף אחד. 2. גלישה בעלייה ? בעלייה לא גולשים, בעלייה מבצעים זינוק בעליה. זינוק בעלייה באוטומט לא קיים, מרפים מהבלם ולוחצים על דוושת הדלק והרכב נוסע קדימה בלי להדרדר. במידה והתכוונת לגלישה בירידה, פשוט מרפים מהגז קלות והאוטו יחל בנסיעה. הגז רגיש באותו האופן אם תשאלי אותי, התחושה של העדר קלאץ הופכת את הלחיצה על הגז ליותר "בשרנית" ופחות מתואמת ומבוקרת. 3. כשעומדים ברמזור במישור לוחצים את דוושת הבלם. ברוב הרכבים האוטומטיים, עזיבת הברקס = גלישה, כלומר, הרכב מתחיל בנסיעה לבד, בלי שתוסיפי "דלק". 4. חנייה רגילה - כשיש לך מספיק מקום מקדימה כדי להכנס בנסיעה ולעצור מספיק קרוב למדרכה, ברוורס - כשהחנייה "מתוחכמת" מעט מבחינת תמרון או קטנה יחסית, כזו שצריך לתמרן לתוכה בנסיעה לאחור, חנייה צפופה. חנייה ברוורס מאפשרת לנו להחנות את הרכב בתנאים קיצוניים בהם לעולם לא היינו מצליחים להכנס בנסיעה לקדימה וגם לעצור קרוב אל המדרכה. אני תמיד מחנה את הרכב ברוורס- אלא אם יש לי ממש המון מקום כדי להכנס בנסיעה רגילה. למען האמת, יותר קל לי להחנות ברוורס מאשר בנסיעה קדימה, אבל זה כבר עניין של תרגול ונסיון. שאלות נוספות ?

Superdror

New member
תיקון קל - כשדיברתי על גלישה,

פשוט מרפים מהגז = פשוט מרפים מהבלם.

Observe

New member
אוקיי, תודה רבה!

עברתי טסט אתמול אבל יש איזה שבוע עד שאני אנהג אז רציתי לסדר כמה דברים כלליים בראש לפני המלווה
כן, התכוונתי לזינוק בעלייה פשוט עם מערכת המושגים המוזרה שלי
תודה על העזרה ובכלל מצאתי המון תשובות בפורום לדברים שלא למדתי בכלל בשיעורים וזה ממש מצוין אז תודה גם על זה

Superdror

New member
שמחים לעזור בכל עת ../images/Emo13.gif

אגב, שאלה שנשאלה פה כמה דקות אחרי העלתה בפניי הצורך להעלות חידוד קל. רכב אוטומטי כן יכול להדרדר לאחור!! , גם כשהוא משולב ל"D", כן, המצב הזה לא קורה הרבה, אבל במצבים קיצוניים - אוטו עמוס ועלייה קיצונית, הרכב כן יכול להדרדר לאחור ובמידה וה2-5 ס"מ האלו קריטיים(רכב שחנה מאוד מאוד צמוד מאחור) - אזי, או להעביר את הרגל מהבלם לדוושת הדלק במהירות, או פשוט, לבצע זינוק בעליה ברכב אוטומטי תוך כדי שימוש בבלם היד.

למעלה