עקיפה במעבר חציה

Lord BeNToN

New member
עקיפה במעבר חציה

שלום רב לפני כמה זמן עלתה לי שאלה מעניינת. אם אני נוסע בכביש חד סיטרי עם שתי נתיבים, אני נוסע נתיב ימני ומלפני נוסע רכב בנתיב שמאלי. ואז עוברים אנשים (בשביל הסיטואציה אז זה זקנה בת 170 שהולכת ממש ממש לאט) במעבר חציה מימין לשמאל. ונגיד היא נמצאת כבר בנתיב השמאלי, אז הרכב בנתיב השמאלי עוצר ומה אני? אם אני ממשיך בנסיעה אני עובר על שני חוקים, עקיפה מימין ועקיפה במעבר חציה (נגיד שגם נסעתי לאט מאד והסתכלתי לצדדים וראיתי שאף אחד לא עובר)... האם אני חייב לעצור? או שנגיד אני נוסע בנתיב בימני ושוב יוצאת אותה זקנה, אז אני עוצר, ורק אז בא רכב מנתיב שמאלי והוא גם עוצר, כאשר הזקנה תעבור לנתיב השמאלי אני הרי אוכל להמשיך בנסיעה כי זה לא נחשב לעקיפה, כאילו הרכב משמאל היה מאחורי ונשאר מאחורי... האם אני צריך שוב לחכות עד שהיא תעבור את כל מעבר החציה או שזה יהיה בסדר להמשיך לנסוע? תודה רבה!

joy4ever

New member
נראה לי שצריך לחכות עד

שהיא תעבור את כל המעבר חציה בבטחה.

תגובה!!! חובה לעצור!

חובה לעצור אין כאן כלל ויכוח! ליד משרד הרישוי (איפה שעושים את הטסטים) בחיפה ישנו מעבר חציה ששם קרה המקרה שתראת והמוכנית בצד ימין לא עצרה ודרסה זקן קשיש בן 170 לצורך הדוגא זה תועד במצלמות הבטחה ושודר בזמנו בחיפה סיפרתי למורה שלי על המקרה ושאלתי אותו בנושא או אמר וחייב אותי לא משנה מה אם רכב אחד עוצר ליד גם אתה חייב לעצור לא סתם הוא עצר לפני מעבר החיציה ובנוסף לכך המורה שלי ראה את המקרה בענינים שלו איך משהו דרס במהירות רבה ת'זקן! פשוט רצח! בקיצור סע בזהירות

8-AN

New member
סע סע סע...

מותר לך ליסוע, וזה לא עקיפה מימין כי הרכב שמשמאל עצר בגלל כל סיבה (איש מלפניו עצר לרגע לקנות סיגריות, יש שם ת'רכב הזה שמנקה, יש כלב או משהו אחר שחוסם לו ת'נתיב..)

NewUser4

New member
../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif

זה מסוכן מאוד! ברגע שאתה רואה רכב עוצר במעבר חצייה בדרך בעלת שני נתיבים עלייך לעצור גם כן. אתה לא יודע מי בדיוק עומד שם ומה בדיוק הוא הולך לעשות. במקרה שעצרת וראית שהאישה המבוגרת הולכת לאט, פשוט תמתין. כמה לאט כבר חוצה אישה מבוגרת נתיב יחיד. ומלבד כך, אתה יכול להפחיד אותה ע"י כך שתתחיל בנסיעה. בנוסף, ייתכן כי ישנו אדם צעיר ומהיר אשר מנצל את זה שהרכב עצר בנתיב השמאלי והוא מזנק גם הוא לכביש. ולא, לא קוראים לזה עקיפה מימין, וזה כבר מעבר לעקיפה לפני מעבר חציה. מדובר כאן על אי מתן זכות קדימה להולך רגל על מעבר חציה!

m o s h 1 0

New member
חובה לעצור.

כמו שמישהו כבר הקדים אותי ואמר - אם רכב נעצר לפני מעבר חציה, הרי שהוא לא נעצר שם סתם. סביר להניח שמישהו חוצה את הכביש (ויכול להיות שזה ילד נמוך שאתה יכול גם לא לראותו!) לכן יש לעצור.

8-AN

New member
../images/Emo31.gif

המקרה שהוא תיאר הוא שיש שני נתיבים, ואישה מבוגרת מאוד(170
) חוצה אותו מימין לשמאל. הוא נמצא בימני, היא סיימה חצי מהמעבר חצייה, ז"א הנתיב שלו, והגיעה לנתיב השני, השמאלי מבינהם ולכן הרכב השמאלי צריך לעצור והוא יכול ליסוע ואי נסיעה תיהיה עיכוב תנועה מיותר.

G e o r g i a

New member
יכול להיות שמצד שמאל בדיוק מתחיל

לחצות ילד קטן ואתה לא תראה, לכן מומלץ להתקרב מאוד לאט אל מעבר החצייה כשעומדת מכונית בנתיב השמאלי וחוסמת את שדה הראייה שלך.

8-AN

New member
במקרה שהוא אמר...

שוב, הוא כבר נעמד על סף המעבר חצייה כדי לעצור לזקנה...כך שהיה לו שדה ראייה לכל המעבר חצייה כי הוא היה ראשון.. אני לא יודע איך בנתיים אף אחד לא שם לב לזה אבל השאלה העיקרית שלו זה אם היה מותר לו ליסוע או לא במקרה שהנתיב שלו פנוי יוהרכב שמשמאלו נותן ז"ק להולכת רגל במעבר חצייה.

be_roo

New member
המשך נסיעה אחרי מתן זכות קדימה

להולך רגל עוד בטרם השלים את החציה הוא אפשרי במקרים מסויימים אבל יש לבצעו בזהירות. אם מעבר החציה הוא ארוך והולך הרגל כבר התרחק מהחלק שעובר בנתיב שלך אפשר להתחיל בנסיעה אבל יש לשים לב לכמה דברים: 1. שאין הולכי רגל נוספים שמתקרבים למעבר ורוצים לנצל את העובדה שעצרת לאדם אחר, ולפעמים הם מגיעים בריצה מזויות שקשה לראות. 2. שהולך הרגל מספיק רחוק ממך כך שלא תסכן אותו גם אם לפתע הוא יחליט שהוא שכח משהו בבית ויחזור על עקבותיו. וכאשר מדובר בילדים זו אפשרות סבירה ביותר והם מאוד זריזים. (נקודה זו רלוונטית גם כאשר הולך הרגל כבר הספיק לסיים את החציה, עדיין יש אפשרות שהוא יזכר במשהו). 3. שמאחוריך לא מגיע מישהו במהירות ינצל את העובדה שאתה מתחיל לנסוע מבלי להבין שיתכן שהולך רגל חוצה את הכביש. אם לא מדובר במעבר חציה מאוד ארוך עדיף להמנע מלקחת סיכון ולהמתין שהוא ישלים את החציה.

אני בכל אופן בשיעורי הנהיגה

מחכה שהולך רגל יחצה את מעבר החצייה עד הסוף, גם כשהוא כבר עבר את הנתיב שלי ונכנס לנתיב אחר.

למעלה