עקידה/יהודה עמיחי

עקידה/יהודה עמיחי

יש למישהו את המילים של השיר הזה, האפשרות לשלוח לי אותן במסר? אנחנו לומדים השנה, במסגרת היחידה החמישית בתנ"ך, את עקידת יצחק, ועכשיו אנחנו צריכים להכין עבודה בת כעשרה עמודים על נושא שקשור לעקידה. בחרתי להתמקד בשירה, אבל עוד לא גיבשתי נושא. נתקלתי בשני שירים של יהודה עמיחי על העקידה: "הגיבור האמיתי של העקידה", ו"שלושה בנים היו לארבהם ולא רק שניים". אבל את המילים של השיר "עקידה" לא הצלחתי למצוא. מאוד יעזור לי אם מישהו ישלח לי את המילים, ואראה אם יש בסיס לעבודה אחת על שלושת השירים האלה. תודה רבה
.

את השיר הזה אין לי,

אבל אם שלושת השירים לא יספיקו או לא תמצאי, יש את "המטומטם הזה יצחק" של יצחק לאור בשתי הגרסאות שלו (המוקדמת, המאוחרת), "מעשי אבות" של ט. כרמי ועוד כמה בקישור למטה (אי אפשר לקשר בדיוק, זה בתפריט בספרות - שירים).

../images/Emo13.gif תודה

האמת שאחת האופציות שלי היא באמת השירים של יצחק לאור. אני פשוט רוצה לבדוק את כל האופציות. (איזה קטע, ט. כרמי היה בעלה של המורה לתנ"ך משנה שעברה.)

מתישהו מזמן הגיעה אלי מצגת עם שלל

שירי עקדת יצחק. אם חשוב לך אנסה למצוא או להשיג. את יודעת מאיזה ספר של עמיחי השיר לקוח?

אין לי מושג

הרצתי חיפוש בגוגל על "עקידת יצחק יהודה עמיחי", ובאחד העמודים נכתב השם של השיר הזה. לגבי המצגת, אם זו בעיה באמת שאין צורך להתאמץ, כבר מצאתי עוד הרבה שירים שאוכל להתמקד בהם. ותודה רבה
.

ורק בשבילסבר את העין, כמה שמות

חיים גורי, שלונסקי, יהודית כפרי, נתן יהונתן, אמיר גלבוע, עמיחי, רוני סומק, זלדה, אבידן וש. שפרה

אני לא יודעת אם

זה עדיין רלוונטי או אם באמת השתמשת בשירים של לאור, אבל את הגרסה המוקדמת של "המטומטם הזה יצחק", כשאני כתבתי את העבודה שלי בנושא, הבאתי יחד עם "פקודת יום". גם בגלל השימוש באותו הארמז (דברים, כ"ה, י"ז), גם בגלל המסר הפוליטי הדומה וגם כי, באיזה אופן, הוא מבאר את הכוונה ב"המטומטם הזה יצחק".

שירי עקידה

יש המון! את עקידה של עמיחי תמצאי ב"מאחורי כל זה מסתתר אושר גדול", הגיבור האמיתי של העקידה פורסם ב"שעת חסד", ושלושה בנים היו לאברהם, וגם השיר קח את בנך את יחידך ועוד כמה שירי עקידה פורסמו ב"פתוח סגור פתוח". ארבעה השירים האלו פורסמו גם באנטולוגיה "אל תשלח ידך אל הנער" בעריכת אריה בן גוריון. בשנה שעברה יצאה אנטולוגיה של שירים הקשורים בתנ"ך, שם יש בכל מכל כל. מצפה בשמחה לשמוע על הירהורים מחשבות ושאלות שיעלו לך בעניין, זה נושא מרתק בעיני.

שיר עקידה שאסור לפספס:

מהקובץ "ריקוד המשוגעת" של שז. לא זוכרת איך קוראים לשיר, אבל הוא פותח במילים "אברהם, אל תעקוד אותי שוב על המזבח. אלוהים משקר...."

למעלה