עקב שיעמום...

F R E A K O U T

New member
עקב שיעמום...

יש לי רעיון למין סקר שיהיה די נחמד שמתקשר איכשהו לסקר של סיוון... הסקר של סיוון הוא לאלה שמחו"ל ויש פה גם הרבה מהארץ אז יש אחד לחו"ל ואחד לארץ מעכשיו...: לאלה מחו"ל: עם הייתה לכם הזדמנות הייתם חוזרים לארץ? כן/לא הסבירו... ולאלה מהארץ: עם הייתה לכם הזדמנות לעבור לחו"ל הייתם עוברים? כן/לא הסבירו... אני יענה קודם.... (אני מהארץ דההה) כן, כי המדינה משעממת יש מין מלחמה בסוף כולם כבר ימותו החיים פה לא בטוחים וקשה מאוד למצוא פה עבודה והמצב הכלכלי של המדינה לא מזהיר...

אני הייתי מעדיפה

(אני מהארץ
) לעבור לגור בחו"ל. אל תשאלו למה, פשוט לא כ"כ נעים בארץ. וזה לא רק המצב הביטחוני, גם החברתי. אבל לא הייתי רוצה לגור בחו"ל לכל החיים, רק לכמה שנים. לאן? לניו זילנד (מקום מ-ד-ה-י-ם-!) או לגרמניה, או לקנדה.

BoR|S

New member
אני כבר כתבתי על המחשבות שלי בנושא

אפשר לקרוא במאמרים נראה לי...

כרגע...

לאחר שיחה עם *מישהו* (
) מישראל אני כל כך כל כך כל כך רוצה לחזור לישראל. עכשיו. לעלות על מטוס ועוד 4 שעות להיות שם... אבל זה רחוק מלהיות עוד 4 שעות... יותר כמו 8 חודשים *SOB SOB*

אני הייתי רוצה לעבור

כי, כמה שאני אוהבת את ישראל, ואני באמת אוהבת את הארץ הזאת. כאילו, לא מבחינה פטריוטית (ככה מאייתים?
), אלא כמקום שבו גדלתי, המקום שלי שאני מכירה הכי טוב, אבל המצב פה חרא, ואנשים פה מתים בקצב, והדבר הראשון שעולה לראש זה פשוט לקחת ת´רגליים ולעוף. זה לא אפשרי כרגע, כי ההורים שלי בחיים לא יעזבו, יש להם עבודה, ואמא שלי בקושי הספיקה ללמוד עברית והיא כבר תצטרך להתחיל ללמוד שפה חדשה. אז זה לא בא בחשבון. אבל אני מתכוונת לנסות ולרדת מהארץ כשתהיה לי האפשרות לעשות את זה בעצמי, בלי המשפחה.

Julia16

New member
אתם יודעים

זה מצחיק ועצוב גם יחד. כל אלה שגרים בארץ, רוצים לעבור לחול. לעומתם אלה שגרים בחול מתים לחזור לארץ. אני באופן אישי רוצה מאוד מאוד לחזור לארץ. אני כבר הסביר למה, אבל לפני כן אני רק הגיד משהו לאלה שגרים בארץ ורוצים לעבור. אתם חושבים שהחיים בארץ הם משעממים? אמממ.. אז בוא נראה. כן, החיים פה באנגליה הם בהחלט הרבה יותר מרתקים ומרגשים. נו בטח. גומרים את הבית ספר ב3 וחצי-4, אתה חוזר הביתה והיום שלך מתחיל. עד שאתה מגיע הביתה אתה מגלה שבחוץ כבר חשוך,קר וגשום. אתה נמצא בבית, מתעסק בעניינים הקטנים שלך. על להזמין חברים אין בכלל מה לדבר, הרי בקור ובחושך אף אחד לא באמת חושב לצאת החוצה, נכון? אבל אולי אני בכל זאת טועה. בוא נראה. נעשה מבחן קטן. אני מחליטה לצאת לטייל לי קצת (לא לשכוח לקחת מטריה!). אני יוצאת החוצה. דממה ברחובות. אין נפש חיה, חוץ מכמה עוברי אורח מכונסים בעצמם. אני מחליטה בכל זאת לנסות ומתקדמת לרחוב הראשי איפה שכל החנויות. אף אדם לא עובר וכל החנויות ממש עכשיו נסגרות. אני מסתכלת בשעון: השעה חמש וחצי.אני מסתכלת עוד קצת, בודקת, הנה. כמה בחורות שלבושות בחצאיות מיני וחולצות בטן רצות מהר לפאב (להתחממם קצת..), איש מטייל עם הכלב שלו, אממ. זהו בערך. חוזרים הביתה. אין פה חיים! אתם לא מבינים את זה? תאמינו לי, גם אני כששמעתי שאנחנו הולכים לעבור לאנגליה מהזה התרגשתי ושמחתי, ואתם יודעים למה? כי לא היה לי מושג איך זה פה באמת! היה לי כל מיני פנטזיות על החיים ההרבה יותר טובים שיהיו לי, ואיזה כיף סוף סוף יהיה לי, אבל תנחשו מה? כל זה היה שטויות! קיבלתי את השוק של החיים שלי כשהגעתי לפה. ועכשיו אני רק חושבת לעצמי, אם רק יכולתי לחזור, אלוהים בבקשה תעשה שנחזור! תאמינו לי, אני יודעת שקשה בארץ, אבל אתם לא יודעים כמה יש לכם מזל שאתם שם. בכל מקרה, מחר אני כבר הכתוב הודעה קצת יותר ארוכה, שאחרי שתקראו אותה, תאמניו לי שכבר לא יהיו לכם שום מחשבות על מעברים..

הקטע הוא..

שעד שמישהו לא עוזב, הוא לא מבין שלעבור לחו"ל זה רק כיף ופוגשים אנשים חדשים והכל בטוח וטוב ויפה. כמו שאמרת, אנשים לא יודעים איך זה באמת לגוד במקום אחר אז הם בטוחים שזה יותר טוב מבישראל וזה כל כך לא נכון. עם כל החרא שיש בארץ, אין שום עיר בעולם שמשתווה לתל אביב (HOME SWEET HOME). פשוט אין.

אל תיהיי בטוחה שכל כך טוב פה...

אני רצינית! הייתי די בטוחה שכאן יהיה טוב, ויותר קל, ויותר כיף, ויותר מה שלא בא לך, אבל גיליתי פתאום כמה אני מתגעגעת לארץ. לארץ שלי! ולחברים שלי... ולמשפחה שלי.... ולכל מה שבעצם השארתי שם... חו"ל אולי נשמע סבבה וכיף, אבל זה לא קל. אמנם אני נוסעת כאן באוטובוס ורכבת תחתית בלי לפחד (אחרי שנתיים של אסירה על תחבורה ציבורית מצד ההורים שלי....), אבל גם כאן אין דאחקות כמו בארץ, ואין את כל האווירה, ולי מה שהכי משנה זה שאין לי את כל החברים שלי (למרות שמדברים מלא בטלפון/אייסיקיו, זה לא אותו דבר....), שבארץ היו חלק בלתי נפרד ממני ומהחיים שלי.... אז לא הכל רע, אבל ממש לא הכל טוב כמו שזה נשמע... רק נקודה למחשבה...

FriendlyFriend

New member
לי טוב פה......

למרות שבבית הקודם שלי (בטורונטו) היה הרבהההההההה יותר כיף..... גם פה כיף.........אבל הבית ספר שלי פשוט חרא

Doctor Evil

New member
צודקים..

רק שאני מהתחלה לא רציתי להגיע לכאן. אולי גם כי הייתי כמה חודשים לפני שעברתי פה וראיתי מה זה המקום הזה. לכם עוד יש מזל, גרים בעיר גדולה, אני גר בעיירה מסכנה עם שני יהודים. מצידי, הייתי עולה עכשיו על מטוס חזרה.

Doctor Evil

New member
למרות שאני חייב לציין שאני

בכלל לא סובל פה. אבל גם לא הכי נהנה. בקיצור, כמו שיערה אומרת.

sivani

New member
המ...בטוח הייתי עוברת!

אין מצב שהייתי נשארת בארץ אני אשמע לכם מאוד מגזימה ויוצאת בהצהרות אבל-אין לי מה לחפש בארץ אין עבודה המצב הכלכלי, שלא לדבר על הבטחוני על הפנים... ואני לא רוצה לדפוק לעצמי את החיים ולהישאר שם אם אני יכולה לחיות פי 20 יותר טוב.

Broom rider

New member
תגובה

ומה בדיוק תעשי בחו"ל? בת כמה את? תפתחי לך קריירה מצליחה שם? אז פה באמת המצב קשה אבל האדם הוא יצור חברתי פה יש לך את כל החברים והמשפחה (תקני אותי אם אני טועה) קשה היום לחיות בארץ אבל זה שתברחי יראה לאנטישמים ולערבים שרוצים נגדנו (חס ושלום לא להכליל) שהם מצליחים במה שהם רוצים לפרק את הארץ הארץ שלנו במצב קשה גם ככה אנחנו צריכים להיות חזקים מי שבארץ להאחד ולהציל אותה מי שעבר לגור בחו"ל (בני נוער) זה בגלל ההורים, לא ממש מתוך בחירה גם זאת חוויה, חברה שלי גרה עכשיו גם בחו"ל אבל עדיין גם האלה שבחו"ל וחוזרים או לא חוזרים מאוד אכפת להם מאיתנו (היהודים שבארץ) כי היהודות היא דת מאוד מיוחד היהודים הם כמו אחים, כמו שיהודי רואה מישהו בחו"ל שמדבר עברית הם מדברים והכל וזה מאוד מקרב ומרגישים משהו של "היי הוא כמוני! יהודי" היהודים מאוד קשורים אחד לשני והעם עבר המון דברים רעים וטובים אני לא אומרת שכולם צריכים לגור פה אבל אני לא אומרת שצריך לברוח כולנו יודעים שזאת לא הדרך ואם היא כן, היא לא מחזיקה להרבה זמן.. אין הרבה מה לעשות כרגע בתור בני נוער שלא יכולים מממש להשפיע אבל בקרוב אנחנו ניהיה ב"עולם הגדול" ואנחנו אלה ש"ננהל את העולם" ובשביל זה אנחנו צריכים כבר עכשיו להתאחד!!

FriendlyFriend

New member
אוי, את כזאת פתטית

למה אנשים חושבים שאנחנו "ברחנו" ?!?!?! לכל אחד בפורום יש סיפור משלו, חלק עברו מתוך שליחות מהעבודה, חלק כאלה שרצו חיים יותר טובים, ועוד מלא. ותאמיני לי שאף אחד לא החליט "לברוח" כי את בכלל לא יודעת כמה זה קשה לעבור ומה הסיבות. בבקשה אל תסכמי שאנחנו ברחנו לחו"ל מתוך פחד או אי-כבוד למדינה, כי זה לגמרי לא נכון ואת לא יודעת בכלל איך זה.

siven16

New member
אני גרה בבת-ים...

כמעט כמו בחו"ל לא?! טוב אז דעתי היא שיהיה נחמד לגור בניו-יורק שנה ומיד לחזור! אני לא יכולה להתרגל למקום אחר חוץ מהחום של ישראל, איש חכם אמר פעם שישראל זה המקום הכי ממוזג בעולם... הייתי אמורה ללמוד בLA את כיתה ז´-ח´ ולחזור לארץ אבל אני ממש לא רציתי אז... קרובים שלי עדיין טוענים שאנחנו צריכים לגור בארה"ב...(מה לעשות הם מושפעים... הם גרים בבבורלי הילס..) אז אין לי כבר לרשום... בה ביי

sivani

New member
אוי נו באמת...

דבר ראשון, ממש לא מעניין אותי מאיזה דת אנשים בעולם הזה! וממש לא מעניין אותי אם "יהודים" הם אחים שלי, כי גם "נוצרים" הם אחים שלי, וגם "מוסלמים" הם אחים שלי. מה לעזאזל אכפת לי במה כל אחד מאמין?! אכפת לי מהאנשים שגרים בישראל כי אני נולדתי שם. לא בגלל שום סיבה אחרת. מצטערת, אבל באמת כל הקטע הזה של הדת לא מזיז לי במיוחד, יותר נכון אף פעם לא הזיז. אני לא מתכוונת לשרוף את החיים שלי בישראל רק בגלל שאתה חושב שאני צריכה להישאר שם בשביל להיות מאוחדת עם "היהודים" אם אני צריכה להיות מאוחדת עם היהודים-אתה יודע כמה יהודים יש בעולם שאפילו לא חושבים על לעלות לישראל? ואתה יודע מה? אני יכולה להבין אותם. אולי לך מתאים להישאר שם, לי לא. וזכותי. אבל בניגוד לכך, לך אין זכות לבוא לכאן, ולהטיף לי על הדעות שלי ולהגיד לי שהן שגויות. כל עוד הדעות שלי מקובלות על עצמי, אני בסדר. ובאמת לא אכפת לי שתדביק עלי תווית של יורדת מהארץ. תוויות עוד לא שינו את העולם. וסליחה על התגובה העצבנית,אני באמת לא סובלת שאנשים שבכלל לא מכירים אותי (וגם אלה שכן) מטיפים לי.
סיון

Broom rider

New member
ואוו איזו התנפלות

אני בסך הכל אמרתי את דעתי, מדינה חופשית לא??! אני לא הכללתי ואמרתי שכולם בורחים, אמרתי שיש כאלה ואני לא אומרת שצריך להשאר פה בשביל להיות מאוחדים בלי שום קשר אנחנו צריכים להיות מאוחדים בשביל לא ליפול כי מנסים להפיל אותנו לא!???!!?! ואני סתם לקחתי דוגמא של היהודים לא אמרתי שאת צריכה לשנות את הדעה שלך ואני לא באתי להטיף באתי להביע דעה כל אחד רוצה להביע את דעתו! אני גם! ודבר אחרון, אני בת!!!!

למעלה