עקבות..

עקבות..

אדם חלם חלום.בחלומו מטייל הוא לאורך החוף.ואלוקים עמו.בפעטי הרקיע הבזיקו לנגד עיניו מאורות חייו. ובצמוד לכל מאורע הבחין ב2 זוגות עקבות בחול.זוג אחד היה שייך לו ואילו השני לאלוקים. כאשר תמונות חייו האחרונות הבזיקו מול עיניו,פנה במבט לאחור להתבונן בעקבות שבחול,הוא הבחין שפעמים רבות במהלך היום נראו בחול רק זוג עקבות אחד.הוא גם הבחין שאותן תקופות היו התקופות העצובות ביותר בחייו,הדבר הציק לו,הוא שאל את האלוקים אודות כך:"אלוקיי,הלא בשרתני שמיד כשאחליט לצעוד בנתיבך תצעד עימי לאורך כל הדרך,אולם הובחנתי,רק בזוג עקבות אחד בתקופות המצערות והמייסרות ביותר בחיי.מדוע,דווקא כשהייתי זקוק לך ביותר נטשתני ועזבתני???" והאלוקים השיב לו מין הדממה:"בני,היקר לי מאוד אני אוהבתך ולעולם לא אנטושך,במשך אותן תקופות של ניסיון וסבל בחייך,כשהבחנת בזוג עקבות אחד היה זה משום שנשאתי אותך על כפי".

מיידלע19

New member
משתדיילס, מיין שוועסטר

אני מקוה שאת מתפללת עלי..... תגידי את באה מחר לשלג? דיר ליב: איך... (מקווה שאת לא צריכה פירושים).

חחחח

בכייף..תמיד כייף לזכור דברים נחמדים ויפים.. הספיק לי יום אחד בשלג..אני מקוררת..חח רק ברביות מסוגלות לצאת לשלג לכותל איך מה?לא הבנתי..חחחח

ברור שמתפללת!

אהממ אני נוסעת היום למקום אחר, אבל יש לי מבחן לפני כן... :S לא צריכה פירושים בעיקרון, אבל מאיפה לך אידיש? :O

נימוק עלוב וממש לא משכנע

וביותר מקובל עלי דרכו של הרמבן בשער הגמול שייתלה את הייסורין בחטא שכוח ונעלם. משא``כ במשל, שמדובר באדם המתהלך את האלהים, הלא ייסוריו עד כדי עלפונו עומדים בסתירה לברית אשר כרת עימם בערבות מואב

נ ל ח מ ת

New member
אתה נהנה לכפור!

מי שרוצה לכפור באמת תמיד ימצא לזה נימוקים משכנעים, או לפחות אותו.

ומה לעשות אם הרמבם במורה

העדיף את המסתפק ששערי התירוצים ננעלו בפניו, על פני הפתי המנסה לתרץ דבר מוקשה בתירוץ קלוש ועלוב ! ואילו במשל היה מתורץ שייסוריו בגין חטא זה או אחר, או אז החרשתי. ואין זה מקובל על הרמבם והרמבן ייסורין של אהבה שאינן באים על חטא

יפה מאוד

הרמח"ל בהקדמה לספרו 'מסילת ישרים' מלמד אותנו שלומר וללמוד את הדברים הידועים לנו הוא המעשה החשוב יותר. כיוון שלפעמים דווקא מאותם הדברים אנו מתעלמים, מחוסר שימת לב... תודה על הבאת הדברים...

למעלה