עקבה של חרד"צ?

galvin

New member
עקבה של חרד"צ?

מצורפות עקבות שצולמו לפני מחילה באזור הרמון, האם חרד"צ? אשמח לניתוח וזיהוי של העקבה. ומצורפים גללים שצולמו קרוב לפתח המחילה. אשמח גם לזיהוי שלהם. התמונה החשוכה - צילום אל תוך המחילה.

אכן עקבות של חרדון צב מצוי

אפשר לראות שהגללים מורכבים בעיקר (אם לא רק) מחומר צמחי וזה מתאים לתזונה של חרדון הצב שהוא זוחל צמחוני.

galvin

New member
אם תוכל לסמן על אחת התמונות

פירוק של העקבה לגחון \ בטן \ גפיים או משהו כזה, אשמח מאוד
, ובענין הגללים אתה בטוח (ראית פעם גלל של חרדצ?
) או שאתה משער? (תודה)

אין לי כל כך ניסיון עם זוחלי המדבר

אבל התזונה של חרדוני צב היא צמחית, הגללים האלו נראים קצת מוזר ביחס לצואה של זוחלים (גם צמחונים) אבל הם נראים צמחיים למדי. יתכן ואני טועה ולא מדובר בגללים של חרדון צב, אבל לדעתי זה כן חרדון צב שיצר אותם

weinman

New member
../images/Emo45.gif חרדון צב בעליל

ליד הגללים נראים שרידי גוש חומצת השתן, שכרגיל יש לגוש צורה אופיינית של ברבור. העקבות הם סימני רביצה או הליכה איטית ועצירה לסרוגין ולכן לא ניתן להבחין בעקבות רגליים.

galvin

New member
תודה, ועוד -

האם יש בידיך מידע על גודל הטריטוריה של חרד"צ, והאם לכל פרט מחילה בודדת, או שיתכן כי לפרטים מסויימים מספר מחילות (אולי בגבהים שונים בערוץ?) ? חלק מהמחילות שראיתי היו נמוכות מאוד יחסית למה שהכרתי; בגלל שאני לא יודע להגיד אילו מהמחילות היו פעילות - מובאות שתי השאלות הקודמות. אשמח לתשובה.

weinman

New member
בתחילת שנות השמונים נעשה

בביס"ש חצבה מחקר מקיף על חרדון הצב המצוי. המחקר היה של דר' עמוס בוסקילה בתקופה שניהל את מרכז מידע לזוחלים. שטח המחקר היום נמחק לחלוטין ע"י שטחים חקלאיים של מושב חצבה ומו"פ ערבה. שטח זה כלל את אחת האוכלוסיות היותר צפופות של חרד"צים בערבה. לא מצאתי אצלי את הסיכום המחקר (אפשר לחפש בספריית האונ' בירושלים) אבל קצת מהזיכרון (או מה שנשאר ממנו). בהתאם לתנאי השטח (זמינות מזון, טופוגרפיה וכו') שטח המחיה של חרד"צ עשוי להשתרע על שטח גדול יחסית של עד כמה ק"מ רבועים, אם כי בדר"כ זה פחות. הזכרים מסתובבים בשטח הזה בביקורי נקבות ולעיתים קרובות יש להם כמה מחילות המשמשות כמסתור מזדמן. מחילות לא פעילות או פעילות פחות סביר שיהיו במצב רעועה או סתומות. בתוך השטח הזה אפשר למצוא גם צעירים ונקבות. המחילה הדומיננתית מועדפת בשל היתרונות שהיא מספקת בשליטה על השטח (תצפית על מחילות אחרות (זכרים ונקבות), קירבה למקורות מזון וסוג הקרקע (איכות המחילה ועומקה). במחילה פעילה שפוכת העפר טריה יחסית, נראים עקבות (בדומה לצילומים), מוצאים גללים טריים בסמיכות. אם אני לא טועה, תקציר המחקר פורסם באחד מהמהדורות הראשונות של עלון "חרדון" אם משהו מחזיק את העותקים הראשונים מומלץ לחפש.

dreaming h

New member
אפרופו מו"פ ערבה וחרד"צים

ביום שישי לפני שבועיים, הגענו למו"פ, ונצפה החרד"צ הקבוע של התחנה, כשראשו מציץ מן המחילה. תמונות (אולי) בהמשך. ואגב 'חרדון', מישהו יכול לקרוא לבעז שחם? נדמה לי שהבטיחו עותק מיוחד של 'חרדון' לכל מי שנרשם והגיע לכנס זוחלים שהיה בשדה בוקר...

dreaming h

New member
ועוד קישור נהדר

עם תמונות באיכות לא משהו, אבל המון תמונות, של חרד"צים מכל הסוגים, הצבעים והגדלים. רק להקליק על הקישורים..

למעלה