עצמאי עם ילד PDD NOS

דדר43

New member
עצמאי עם ילד PDD NOS

אוטיזם קל. הילד אובחן באוקטובר 2011 קיבלנו מביטוח לאומי 100% נכות וגם קיצבה אבל משום מה רואת החשבון שלי טוענת שאני ואישתי לא זכאים לנקודות זיכוי כי הילד לא עבר ועדת השמה. הוא לומד בבית ספר רגיל עם סייעת מהעייריה נוטל כדורים האם הנתונים במס הכנסה הוקשחו או שהרואת חשבון לא יודעת? יש לא מכתב מפסכיאטרית טופס 127 שבה רשום פרטים על הילד האם זה לא מספיק? תודה מראש

דדר43

New member
אשמח לקבל עזרה מעצמאי

שמקבל זיכוי ממס הכנסה כלומר תחת איזה "הגדרה" הוא מקבל את הזיכוי או איזה טופס הוא הגיש למס הכנסה

abashel13

New member
תבקש מבי"ס את הסיכום של ועדת שילוב

שנערכה כנראה בלי ששמת לב... זוהי ועדה בית ספרית שעל סמך סיכומיה מאשרים את שעות הסיוע. משמעות הסיוע הוא שילוב יחידני עם סייעת שזה אומר "חינוך מיוחד משולב יחידנית בחינוך רגיל" לא יודע אם זה מה שמ"ה מבקשים אבל זהו אישור על חינוך מיוחד.

למה הוא לא עבר ועדת השמה?

לדעתי הוא היה חייב לעבור כדי לקבל סייעת. גם אנחנו עצמאים והיינו חייבים לתת את הטופס של ועדת השמה למ"ה. בשלב יותר מאוחר הם ובט"ל גם מבקשים אישור בי"ס ועוד כל מיני שטויות.

דדר43

New member
הוא לומד בבית ספר רגיל עם סייעת

לכן הוא לא צריך ועדת השמה הוא ילד מאד חכם אבל ...PDD NOS מביטוח לאומי הוא מקבל קיצבה ו100% הוכר כנכה

אין קשר לקוגניציה

הילד שלי גאון במיומנויות חשיבה, ובגיל שנתיים (גם זה לא תמיד) במיומנויות חברתיות. ועדת השמה זאת הועדה שמאשרת לכם את הסייעת.

asa112

New member
ועדת שילוב מאשרת את הסייעת

רק ילדים, שנכנסים לחנוך מיוחד , עברים ועדת השמה

SMADAR55

New member
איך אפשר לקבל סייעת ללא ועדת שילוב?

איך קבעו לכם את מיכסת השעות שלה?

הבן שלי משולב שילוב יחידני בכיתה רגילה

יש לו סייעת, לא עברנו ועדת השמה אלא ועדת שילוב ויש לנו שתי נקודות זיכוי. רואת החשבון טועה.

אני לא ממש זוכרת

צריך להכנס לאתר ולהוריד טפסים מתאימים, כתוב שם מה צריך. סביר להניח שזה אישורי בט"ל, תעודה רפואית, אבחונים.

רחל119

New member
רואת החשבון לא יודעת

שנים שלא עברנו ועדת השמה ואנו מקבלים נקודות זיכוי. מצטרפת לאשאלה איך יש לך סייעת ללא ועדת השמה המקנה סייעת בשל פי.די.די

בהתחלה את חייבת להביא אישור

אח"כ זה כבר פועל מכוח האינרציה, והם מבקשים כל כמה שנים.

אל תטעו אנשים, ועדת שילוב קובעת זכאות

לסייעת, ועדת השמה קובעת מעבר לחינוך המיוחד.

imashelo

New member
רואת החשבון לא יודעת

והיא מבלבלת בין אבחון PDD לאבחון ADHD. הורי ילד המאובחן כ- PDD זכאים לשתי נקודות זיכוי ללא קשר למקום שיבוצו במערכת החינוך (כיתה רגילה, או כיתה בחנ"מ ששיבוץ בה מחייב ועדת השמה) ; הורים לילדים המאובחנים כלקויי למידה זכאים לנקודות הזיכוי רק אם ילדם לומד בחנוך המיוחד. גם הפקידים במס הכנסה מבלבלים שוב ושוב בין שני הדברים. היכנס לקישור הזה וקרא את הסעיף שתחת הכותרת זיכוי בגין ילד נטול יכולת אח"כ תנזוף ברואת החשבון שלך.

Navva

New member

דדר43

New member
תודה תודה תודה

לתשובה הזאת חכיתי כל היום התשובה שלך כולל הקישור """"""""" "עובד זכאי לשתי נקודות זיכוי בגין ילד משותק, עיוור או מפגר (סובל מפיגור שכלי או מפיגור התפתחותי לעומת בני גילו בשל לקות למידה חמורה או בשל מחלה קשה). בגין ילד הסובל משיתוק, עיוורון, פיגור שכלי או מאוטיזם, יש להמציא לפקיד השומה אישור רפואי על גבי טופס 127 וכן טופס 116 א'( בקשה לזיכוי ממס בגין ילד נטול יכולת). ןלכן אין צורך בוועדת השמה כפי דרישתה ממש תודה רבה לך

למעלה