עצמאי בחברה (free lancer)

shulzik

New member
עצמאי בחברה (free lancer)

שלום רב! אני עובד בחברה כבר 4 שנים בתור free lancer (עצמאי ) אבל נחשב לעובד מן המניין, שזה אומר מגיע לעבודה כל יום עובד כ- 9 שעות בדיוק כעובד שכיר(רק מקבל משכורת כל חודש בצורת חשבונית שאני מוציא לחברה ) , בעוד כחודש מפטרים את כל העובדים במחלקה שלי, ועלינו לקבל פיצויים האם עליי לשלם מס על הפיצויים שאני אמור לקבל ? וכיצד עליי לגם את הפיצויים בצורה כזו שבמס הכנסה ידעו שזה פיצויים ולכן לא יחייבו אותי בתשלום מס ? תודה על העזרה

אמיר72

New member
נקודה מעניינת

אתה עצמאי אבל מקבל פיצויים ? זה החברה נותנת או שאתה מניח שתקבל ? כי אם אתה עצמאי, אתה לא צריך לקבל פיצויים. אם אתה עובד ... זה כבר סיפור אחר. יכול להיות שמגיעות לך זכויות בעבור כמה שנים (הבראה, חופשה וכו') שלא קיבלת ? ולמה אתה בכלל עובד עם חשבונית ?

shulzik

New member
אכן מעניינת

אני עובד כעצמאי כי רציתי לעקוף את חברת הכח אדם , למה שישלמו להם כסף שאני יכול לקבל בעצמי, אז פתחתי עסק . אני עצמאי ואני אקבל פיצויים מאחר ולמרות שאני מוציא לחברה חשבונית כל חודש , יש לי מה שנקרא יחסי עובד מעביד,ולכן אני אקבל פיצויים כמו כל שאר העובדים, את הפיצויים אני אקבל ע"י חשבונית על הסכום שמגיע לי לפי מ"ס השנים שעבדתי , השאלה היא מה עליי לעשות מבחינת מס הכנסה?

שאלה מרתקת

לא חושב שאי- פעם נתקלתי בכזה מקרה. אני מניח שניתן לתבוע פטור על ידי זה שתמלא (או תקבל) טופס 161. אבל זו דעתי האישית אם תרצה, אריץ שאלה על כך למועצה למסים של לשכת רואי חשבון. רק שבשביל זה עלי לקבל הרבה יותר מידע.

shulzik

New member
אשמח מאד

אשמח מאד אם תריץ את השאלה ,איזה מידע אתה עוד צריך ?

שני דברים

א- אני צריך שתשלח לי באופן פרטי (למשל במייל) כמה שיותר פרטים על מה שקורה. ממתי אתה עובד, כמה שכרך, עד כמה שכרך יציב או משתנה מחודש לחודש, איך אפשר ליצור עמך קשר ועוד. ב- דע לך שזה יקח הרבה זמן. עד שאלמד ממך את כל מה שאני צריך לדעת, עד שאנסח את הפניה, ועד שמועצת גדולי החוכמה תענה זה לא מהיום למחר. הבהרה- אני לא רואה החשבון שלך ולא עושה את זה כשירות מקצועי אלא רק כדי לברר סוגיה מעניינת.

למעלה