עצמאי או מכון

Aradi

New member
עצמאי או מכון

אנו רוצים להתחיל בהליכי פונדקאות, שאלתי, האם כדאי לחפש פונדקאית באופן עצמאי או להעזר באחד מהמכונים העוסקים בכך? אם אפשר יהיה להתייחס להפרשי העלויות, כמו גם לקושי לאתר פונדקאית באופן עצמאי. תודה

מירבי*

New member
ברוכים הבאים../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

המכונים משתמשים באותה דרך שבה משתמש זוג כדי למצוא פונדקאית, פרסום מודעות בעיתונים. אין להם מאגר של פונדקאיות, הם גובים סכום כסף נכבד עבור התיווך ביניכם לבין הפונדקאית, אני מניחה שתקבלו כל מיני תשובות על השאלה הזאת ששאלתם, בכל מקרה זה מאוד אינדיבידואלי, דעתי האישית מאוד היא שעל הזוג למצוא לעצמו את הפונדקאית לבד, לראיין אותה בעצמם, להתרשם ממנה בעצמם ולא לקבל הנחתה ממרכז כלשהוא. לגבי הקושי לאתר פונדקאית, צריך לפרסם בהתמדה מספר פעמים , רצוי בעיתונים מקומיים ולא בארציים. בהצלחה

ברוכים הבאים ../images/Emo20.gif

אנחנו בחרנו לחפש פונדקאית באופן עצמאי. החסרונות: השקעה של זמן ומאמץ בחיפוש הפונדקאית, אין ריכוז של כל הנושאים במקום אחד, על הפונדקאיות לעבור את כל הבדיקות והאבחונים בעוד שבמכונים "מקבלים" פונדקאית שכבר עברה את השלבים הנ"ל. היתרונות: קשר ישיר עם הפונדקאית, התאמה הכי טובה בינינו לבין הפונדקאית, כל הכסף עובר ישירות לפונדקאית ולא למתווכים וחסכון כספי ניכר. הסיבות שלנו: כמו שלא הייתי פונה למשרד הכרויות כדי להכיר בן-זוג אלא הייתי מחפשת באופן עצמאי, כמו שאנחנו נוסעים לחו"ל לבד ולא בטיול מאורגן (וסליחה מראש על ההשוואה) כך גם אנחנו מעדיפים לעשות זאת באופן ישיר. אנחנו חושבים שאין כמו קשר ישיר בין הפונדקאית לזוג, וגם אנחנו חושבים שאף משרד לא יכול לדעת בדיוק מי תתאים לנו בלי להכיר אותנו באמת. חוץ מזה שההוצאה הכספית כל-כך גדולה "וכבדה" לנו גם ככה, שכל תוספת תכביד עלינו מאד. צריך להביא בחשבון שאם עושים זאת באופן עצמאי יש צורך להקדיש זמן ומשאבים לנושא החיפוש - לפרסם מודעות בעיתונים, לענות על טלפונים, להפגש עם הפונות וכו´. כמו כן צריכים להביא בחשבון שיש אכזבות בדרך (נפגשים עם בחורות שאחר כך מתחרטות או לא עוברות את הבדיקות וכד´) ושזה תהליך לא קל. אני לא בטוחה בדיוק מה הפרשי העלות בין דרך מכון או באופן פרטי, אם אני לא טועה כשבדקנו את זה ההפרש היה בסביבות ה- 7,000 $. תחליטו מה שתחליטו, העיקר שיהיה בהצלחה !

בנדה1

New member
עצמאי, עצמאי, עצמאי

אני עובדת עם מקום מסוים, יחסים טובים עם העו"ד והמלווה הרפואית ובסה"כ הכל אנחנו במצב טוב. אבל,אנחנו משלמים סכום EXTRA לא מבוטל וזה פשוט לא שווה את זה, יותר מכך, זה סתם! תנהלי לבד את העניינים, אנחנו כאן ללוות, קצת כאב ראש אבל בהחלט בגדר הנסבל. אז מתוך ניסיון, ואת יכולה לשאול את מירב כמה קיטרתי לה - תעשו זאת לבד. ב ה צ ל ח ה !

ואני עם..............מכון../images/Emo88.gif

היתרונות שיש "למרכז להורות" 1.הכל מבוצע תחת קורת גג אחת,הכוונה:האבחונים הפסיכולגים,הצד המשפטי,תיווך בינינו למשרד הבריאות,וכמובן חיפוש פונדקאית. 2.במרכז להורות יש סכום מוגדר לפונדקאיות,ז"א אף פונדקאית לא תדרוש כל סכום שהיא חפצה בו 3.המרכז דואג להפגיש אותנו עם פונדקאיות מתאימות,בעלות המרכז הינן עובדות סוציאליות ולהם הכישורים המתאימים. לסיכום היתרונות-אני פניתי למרכז,ע"מ לחסוך לי את הכאב ראש של חיפוש פונדקאית,והתרוצצויות שונות, החסרונות השקופות שיש למרכז להורות זה:זה עולה כסף! ודניאל-את טועה מישום שהמרכז לא יכול להכריח אותי "להתרחק או להתקרב" אל הפונדקאית. וחוץ מיזה- יש לי אפשרות לסיים את התקשרותי עם המרכז,ברגע שאעבור את הסכם נשיאת העוברים ז"א שתפקיד המרכז העיקרי:לזווג ביני וביין הפונדקאית שלי.

דניאל יקרה,

ענת צודקת גם אני זווגתי לזוג שלי דרך המרכז, והם בכלל לא קובעים את מהות הקשר ביני לביןהזוג, ואחרי שחתמנו בוועדה ואושרנו בחרנו להתנתק מהמרכז סופית ללא שום תמיכה המשכית מהם. לכן רק רציתי להבהיר שהמרכז לא קובע את מהות הקשר בין הזוג לפונדקאית. דבר שני לגבי השאלה שנשאלה מעלה לדעתי לגבי דרך החיפוש של הפונדקאית זה מאוד איניבידואלי לכל אחד ואחד, הדבר המעצבן זה הסכום הגבוה שהמרכז גובה עבור התיווך לדעתי זו חוצפה, מה שבאופן פרטי חוסכים, ולא לכולם יש כסף לעמוד בכל הסכומים האלה. ועוד נקודת ציון קטנה ענתוש, לגבי שהמרכז מאזן את בקשתה של הפונדקאית לגבי תשלום הכסף, אז שתדעי אי אפשר לדרוש כל תשלום שרוצים זה ממש לא נכון, שהוועדה רואה שזה הופך למסחרה בחיים היא לא מאשרת, גם באופן פרטי שמחפשים פונדקאית יש סכומים הנקבעים מראש ואן לחרוג מעליהם בצורה קיצונית. זהו, יום נפלא

הי דרדסית,מה שלומך?

דרדסית אני התכוונתי שיש סכום אחיד,ואי אפשר לבקש כל סכום,לזה התכוונתי. ז"א פונדקאית כיום שתגיע למרכז,ותבקש 35000$ תצטרך לעשות רוורס! יש סכומים מוגדרים מראש. דרדסית מתוקה-בקשר לתיווך את צודקת בהחלט,זה עולה כסף....אך התועלת שאני מקבלת היא שווה יותר. בסך הכל לדעתי-זה שווה לי מאוד,כי גם בלי כרגע מציאת פונדקאית יש לי הרבה דברים במה לטפל,אז אם מישהו אחר יעשה את זה ,זה טוב. חוץ מיזה שאת יודעת שאני לא חייבת להסכים לקבל פונדקאית שהם מביאים לי,כשם שפונדקאית תחשוב שאנחנו זוג לא בשבילה. נו,הכאבים עברו? את מתחילה טיפול כבר החודש?או יוצאת לחודש הפסקה?

יוצאת לחודש הפסקה לצערי!

אין מה לעשות הרופא טוען שכדאי לצאת לחופש חודש לנקות את הנפש והגוף, נו שוין שיהיה, בכל מקרה לגבי המרכז גם רונית האמא שאני עושה לה ילד חשבה כמוך לא היה לה זמן או עצבים לחפש אחרי פונדקאות, מה גם שכלכלית מצבה הפיננסי טוב כך שהיא הרשתה לעצמה. את כל הכסף של הפונדקאות שילמו חצי הוריה וחצי הורי בעלה שדיי מבוססים כלכלית, והם רק את הדברים מסביב משלמים. אבל לא לכולם החיים כל כך קלים כלכלית, לכן לפעמים זה לא כל כך עניין של בחירה.

אהה ושכחתי לציין יש עוד כאבים../images/Emo5.gif

אבל אין מה לעשות אמר הרופא זה הכל בגלל עוביותה של רירית הרחם וההורמונים שגורמים...מתנחמת שעוד כמה ימים זה יעלם. ועוד דבר לפחות בחודש חופש אכל קצת לחזור לחיי פעילות עם בעלי מה שנדם לחודשים בגלל הטיפולים, מנסה להוציא את הטוב מהרע
. חייבת לשמור על שפיות בהפסקה הקלה הזאת, לאגור כוחותלחודש הבא שיצליח בעזרת השם.

תשכחי מכול הכאבים,העיקר שתקלטי

כבר להריון
חודש הפסקה זה מעולה,אם אני הייתי מקבלת הורמונים בטיפולים,אני גם הייתי עושה הפסקות,הקטע הוא שאני ללא הורמונים,כך שכל חודש בחודשו טיפול.

הי דרדסית,את יודעת אני בפורום

פוריות,ואני יודעת שלא מאפשרים לעבור חודש אחרי חודש טיפול,מישום שצריך לתת לגוף מנוחה. זה לא קל כל ההורמונים האלו(את יודעת מה זה ) לגבי הכסף לפונדקאות: הלוואי שההורים של בעלי או שלי היו משלמים
הכל עלינו!!!! (חוץ ממענק ע"ס 100.000 ש"ח ממשרד הביטחון)

לענת ודרדי

לא התכוונתי לפגוע באף אחת שעושה את זה דרך מתווך, רק אמרתי מה דעתי בנדון. אני לא מבינה איך הבנתם מדברי שהמרכז יכול להכריח מישהי ללכת עם פונדקאית שלא מתאימה לה, זו ממש לא היתה כוונתי. לגבי מהות הקשר בין הזוג לפונדקאית - אכן אתם בחרתם לנתק את הקשר עם המרכז אחרי "החיבור" ביניכם (ולדעתי עשיתם טוב) אבל לא כל הזוגות בוחרים לעשות זאת, יש הרבה זוגות שממשיכים בקשר עקיף עם הפונדקאית דרך המרכז ולדעתי זה לא מומלץ. יום נעים !

דניאל../images/Emo24.gif

דניאל מתוקה,אני ודרדסית לא נפגענו,מה פתאום שנפגע. הרי את לא התכוונת ולא פגעת בנו. מתוקה זה לגיטימי שיש דעות שונות.

אוסוש

New member
אם יש לך כ 10000$ מיותרים....

תלכו למכון, אם לא (כמונו....) אז תחפשו באופן עצמאי! צריך הרבה סבלנות, זמן פנוי לפגישות ו הכי חשוב לא להישבר אחרי כל כישלון. בהצלחה!!!!

למעלה