ברוכים הבאים ../images/Emo20.gif
אנחנו בחרנו לחפש פונדקאית באופן עצמאי. החסרונות: השקעה של זמן ומאמץ בחיפוש הפונדקאית, אין ריכוז של כל הנושאים במקום אחד, על הפונדקאיות לעבור את כל הבדיקות והאבחונים בעוד שבמכונים "מקבלים" פונדקאית שכבר עברה את השלבים הנ"ל. היתרונות: קשר ישיר עם הפונדקאית, התאמה הכי טובה בינינו לבין הפונדקאית, כל הכסף עובר ישירות לפונדקאית ולא למתווכים וחסכון כספי ניכר. הסיבות שלנו: כמו שלא הייתי פונה למשרד הכרויות כדי להכיר בן-זוג אלא הייתי מחפשת באופן עצמאי, כמו שאנחנו נוסעים לחו"ל לבד ולא בטיול מאורגן (וסליחה מראש על ההשוואה) כך גם אנחנו מעדיפים לעשות זאת באופן ישיר. אנחנו חושבים שאין כמו קשר ישיר בין הפונדקאית לזוג, וגם אנחנו חושבים שאף משרד לא יכול לדעת בדיוק מי תתאים לנו בלי להכיר אותנו באמת. חוץ מזה שההוצאה הכספית כל-כך גדולה "וכבדה" לנו גם ככה, שכל תוספת תכביד עלינו מאד. צריך להביא בחשבון שאם עושים זאת באופן עצמאי יש צורך להקדיש זמן ומשאבים לנושא החיפוש - לפרסם מודעות בעיתונים, לענות על טלפונים, להפגש עם הפונות וכו´. כמו כן צריכים להביא בחשבון שיש אכזבות בדרך (נפגשים עם בחורות שאחר כך מתחרטות או לא עוברות את הבדיקות וכד´) ושזה תהליך לא קל. אני לא בטוחה בדיוק מה הפרשי העלות בין דרך מכון או באופן פרטי, אם אני לא טועה כשבדקנו את זה ההפרש היה בסביבות ה- 7,000 $. תחליטו מה שתחליטו, העיקר שיהיה בהצלחה !