עצלנות

• פותח הנושא kriz
  • פורסם בתאריך

kriz

New member
עצלנות

שלום לכולם מקווה שהגעתי למקום הנכון... אני בת 25.5 וכבר תקופה לא קצרה שאני כל הזמן עייפה מתי שתשימו אותי במיטה אני מוכנה לישון... לאחרונה אני מודה באשמה שאני בחורה ממש עצלנית יש לי רשימה גדולה של מטלות כמו: לשטוף את הבית, לעשות כביסה, לעשות ספורט, לבשל, ללמוד ועוד ועוד (אמרתי, הרשימה גדולה מאוד
) וכל יום אני דוחה למחר... הבעיה היא שאני לא מצליחה להתמודד עם העצלנות הזאת. ואני לא יודעת מה לעשות. ועוד יותר גרוע - נראה לי שהעצלנות היא זו שמובילה לעייפות שלי. כי כשיש לי ימים "טובים" (קורה פעם ב...) שבהם אני משנסת מותניים ועושה דברים - אני מרגישה הרבה יותר אנרגטית... מה עושים

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מתי את לא עייפה?

כדי לעזור, עלינו לדעת טיפה יותר. אילו דברים את עושה ברצון ובלי לחוש עייפות?

kriz

New member
היי ענבל - תודה על התגובה המהירה../images/Emo13.gif

אני לא חשה עייפה בזמן שאני עושה דברים... אני חשה עייפות כללית. בלי קשר למה שאני לא עושה... מה שאני מנסה להגיד הוא שדווקא כאשר אני לא עושה כלום - אני מרגישה מותשת (מה שגורם לי יותר לא לעשות דברים) ולעומת זאת כאשר אני כן עושה משהו (למשל: שוטפת את הבית/מבשלת/מכבסת וכו') אז אני כבר לא מרגישה את העייפות - אני פתאום מרגישה אנרגטית וחיה... כך שבעצם זה לא מה הפעולות שאני עושה שגורמות לי לעייפות אלא מה שאני לא עושה... ולגבי הרצון - זה קצת מורכב. את רוב הדברים אני עושה בלי רצון (כי אני מעדיפה לשבת מול המחשב מאשר לבשל, למשל). אבל ברגע שאני קמה ועושה משהו - חוסר הרצון נעלם ואני נהנית ממה שאני עושה (גם אם זה לשטוף את הבית/לכבס/ מטלות שלא נחשבות למהנות במיוחד)

ענבל כהן חמו

מנהל
אז לעשות../images/Emo70.gif

האם את מוכנה להתחייב ליותר פעילויות? האם זה אפשרי ליצור מערכת או מסגרת יותר מאורגנת לעשייה? לפעמים עוזר להשתמש בשעון מעורר
כדי "להעיר" את עצמך מהשקיעה במשהו. ומה בקשר לספורט - האם את עוסקת באופן סדיר? והערה - קצת מוקדם וקשה להגיד, אבל יש דברים שמאפיינים קושי בקשב וריכוז במה שאת מתארת - האם את מכירה את הנושא או שתרצי לדעת עליו יותר? יש כאן הסבר ורשימת סימפטומים שיכולה לעזור לך לראות אם זה כיוון רלוונטי לבדוק.

kriz

New member
אני משתדלת...

היום למשל עשיתי הרבה דברים. הקטע הוא שאני הייתי כל היום בבית ולא הייתי בעבודה כך שזה גם איכשהוא משפיע... אני לא יודעת איך זה יהיה כאשר אני אחזור מהעבודה בשעות אחה"צ המאוחרות/ערב... לגבי מערכת/מסגרת יותר מאורגנת לעשייה - ניסיתי... ניסיתי לקבוע לי לו"ז עם דברים לעשייה אבל זה לא ממש הולך לי כי אני יודעת שזה לא משהו שאני "חייבת" לעשות או להיות בו כמו לימודים/פגישה אז אני "מוותרת" לעצמי הרבה. ספורט... אני ממש לא עוסקת באופן סדיר. זה גם אחד מהדברים שאני כל יום דוחה למחר
ולגבי קושי בקשר וריכוז - הסתכלתי בקישור שנתת - יש דברים שאני יכולה להגיד לך שממש מאפיינים אותי (כמו למשל: מתקשה בארגון פעולות ומטלות, נמנעת מפעולה מסובכת, לא מעריכה נכון כמה זמן צריך בשביל פעולה מסויימת, מתכננת באופן לא יעיל, דוחה דברים עד הרגע האחרון, מתקשה לקבל החלטות: גדולות וקטנות, קושי בהפרדה בין עיקר ותפל ועמידה בסדרי עדיפויות, מתקשה לתכנן בלי לדעת את כל הפרטים מראש ועוד... ויש כאלה שזה ממש לא אני, כמו למשל: אני ספונטאנית, יש לי נטייה להרפתקנות, לא מקשיב כשפונים אלי ישירות, נוטה להתמכר - אלכוהול, טלוויזיה, קניות, אוכל, אינטרנט, לא קונוונציונאלי, אינו אוהב כללים, "זורם"...אינו מתכנן קדימה, אי שקט, רץ ועושה כל הזמן - רק לא להיות "תקוע" במקום אחד, כאילו מונע על ידי מנוע, מתקשה להעסיק את עצמו בפעילות שקטה, מתקשה להעסיק את עצמו בפעילות שקטה, מתקשה להעסיק את עצמו בפעילות שקטה ועוד... לא יודעת מה זה אומר

ענבל כהן חמו

מנהל
מה ייצא לך מלשנות את מצב העייפות הזה?

למה את מוכנה להתחייב כדי לשנות את המצב? אם תרצי לשנות, את צריכה להתחיל תהליך של מחוייבות לעשייה ולמסגרת. את יכולה לעשות את זה באימון אישי, אבל לא רק - לפעמים אפשר לצורך המסגרת להעזר בחבר/חברה/הורה כדי לתכנן ולהיות מחוייבת למסגרת. ספורט זה לא סתם - זה אחד הדברים הממריצים והמחזקים שאפשר לעשות. לגבי הקשב והריכוז - הרשימה הראשונה בהחלט מאפיינת, כולל הדחיינות. לא הבנתי אם את מתכוונת שאת ספונטנית או לא. האם כל הרשימה השנייה התכוונת שאילו דברים שאת לא? לאף אחד אין את כל רשימת הסימפטומים (תודה לאל
). השאלה היא אם יש לך איזו כמות של סימטומים שמאפיינת באיזו מידה. התשובה עוזרת לדעת עם מה את מתמודדת - אם זוהי הפרעת קשב, יש טכניקות שעוזרות לנו באימון כזה. אולי יעניין אותך לבדוק מה קורה ואיזו אינפורמציה יש בשני פורומים בנושא של תפוז.

kriz

New member
מה יצא לי../images/Emo35.gif

לא כיף לי עם מצב העייפות הזה אני רק בת 25.5, רווקה, בלי ילדים. ואם אני עכשיו עייפה ככה - מה יהיה עוד כמה שנים
אני בהחלט רוצה לשנות ואחרי ש"מצאתי" את הבעיה והתוודתי בה - אני בהחלט גם אנסה ואשתדל להצליח. אתחיל במסע ואראה מה יהיה
ולגבי קשב וריכוז - כל הרשימה השנייה אילו דברים שאני לא (לא ספונטנית, אין לי נטייה להרפתקנות וכו'...)

ענבל כהן חמו

מנהל
תמיכה במסע

יש קומונה נחמדה בתפוז, אולי את לא מכירה - doמונה החברה שם עוזרים אחד לשני להתחייב לעשייה ומעודדים הצלחות. אולי כדאי לך לבקר שם. בידקי איזו עוד כלים יכולים לתמוך בך במסע הזה. ההחלטה היא חשובה, אבל דרושים גם מבני תמיכה כדי לשנות הרגלים.

ראשית, שאלה קטנה

האם ערכת בדיקות רפואיות מקיפות? לפעמים תשישות כזו קשורה גם לבעיה פיזיולוגית. לא חייב להיות משהו גדול מספיק מחסור ב B12 או כל מיני דברים כאלו. אם לא עשית זאת, זה הזמן לקפוץ לביקור אצל הרופא המשפחתי. בסוף היום צריך לזכור שיש חיבור הדוק בין גוף נפש. בואי נדבר על הנאות, בחיים: האם יש דברים שאת נהנית לעשות? האם תוכלי להרכיב רשימה של דברים ש"קל" לך לעשות? כתבת על ימים טובים. מה הם ימים טובים? מה הופך אותם לכאלו? תוכלי אולי לנסות לבדוק זאת? בהצלחה במשא ונשמח לשמוע ממך פה בפורום.

kriz

New member
בדיקות והנאות

כן, עשיתי בדיקות והכל בסדר
(בעבר היה חסר לי B12 אבל אחרי שלקחתי כדורים הוא עלה) הנאות: האם יש דברים שאני נהנית לעשות
המון
יש הרבה דברים שאני נהנית לעשות ולא עושה מתוך עצלנות ואת ההנאה אני מרגישה כאשר אני סוף סוף מכריחה את עצמי לעשות את המעשה. למשל: אני מאוד נהנית מספורט. אבל עד שאני אקום ואעשה ספורט - זה לוקח זמן. רשימה של דברים שקל לי לעשות. לא בטוחה שהבנתי את השאלה. אם זה דברים שקל לי פיזית לעשות אותם - אז כמעט כל דבר שאני עושה קל לי לעשות. השאלה היא אם ה"קל" מדבר מבחינה שזה משהו שאני לא מתעצלת לעשות - כאלה אין הרבה
ימים טובים: אתמול היה יום טוב. כיבסתי, בישלתי, הורדתי מאחד העצים בחצר את העלים שעוד שנייה היו נכנסים לי הביתה
, למדתי. למה זה נחשב יום טוב
כי אני לא מרגישה שהוא מבוזבז. יום שאני יושבת ולא עושה בו כלום - מבחינתי הוא יום מבוזבז ואני תמיד מתחרטת שלא ניצלתי אותו כמו שצריך

bridges

New member
אי עשייה = עייפות

הי, קראתי את כל השירשור ואני מכיר את מה שאת אומרת טוב מאוד. את עלית פה על משהו מאוד חשוב: העשייה יוצרת אנרגיה אשר יוצרת עשייה נוספת וכך הלאה (כל עוד אנחנו לא מגזימים). וגם הכיוון הנכון נכון: אי עשייה יוצרת ירידה באנרגיה. מצד שני נשמע שיש לך המון מטלות לא הכי מלהיבות ואני בכלל לא מתפלא שכל פעם שאת חושבת עליהן האנרגיה שלך יורדת. בתור התחלה הייתי מזמין אותך לחשוב על עשייה שכן מלהיבה אותך. תסתכלי על זה כך: תדמייני שכל המטלות נעלמו ולך יש אנרגיה: מה היית עושה שכן מלהיב אותך? רונן

ThaliaArt

New member
הייתה לי בעייה דומה בעבר

הייתי כל הזמן עייפה ולא הצלחתי להתגבר על זה. גם אני חשבתי שהפכתי להיות עצלנית, כי בעבר הייתי בחורה אנרגטית מאוד. אז נכון שחלק מזה זה עצלנות אבל העצלנות הזו נבעה מפעילות יתר שעשיתי בעבר והייתי כן צריכה קצת תקופה "עצלנית". הדבר השני שעזר לי הוא ללכת לנטורופת. כן, כן. זה לא יאומן, אבל כששיניתי את התפריט שלי הפכתי להיות ערנית יותר. תחשבי שהלכתי אליו כי הייתי במצב של תשישות תמידית ונכנסתי להריון (שאז עייפים עוד יותר) ואחרי 2 מפגשים המצב השתפר פלאים. תנסי. מה איכפת לך. מקסימום הרווחת אורך חיים בריא יותר

למעלה