עצלן או ADHD ?

mor007

New member
עצלן או ADHD ?

אני בן 26, וישנו סימפטום חוזר ונשנה בחיים שלי - עד שאין "חרב מונחת על צווארי" אני לא לומד. את התיכון סיימתי בלי בגרות ורק לאחר מכן השלמתי בגרויות והתקבלתי לאוניברסיטה, ברוב המבחנים באוניברסיטה הגעתי למועד האחרון שנותר לי ורק אז למדתי את המבחן ועברתי. כיום אני שנה רביעית מסיים תואר בכלכלה (את כל מה שלא הספקתי שנה שלישית), ואני מת להתקבל לתואר שני. הממוצע שלי גבולי, ורב הסיכויים שלא אתקבל, אבל את הסיכויים האחרונים שנותרו לי אני מבזבז בצורה משוועת. אני לא נמרץ באופן מיוחד, ככה שלא נראה לי שאני היפראקטיבי, במקום ללמוד אני רואה טלוויזיה או באינטרנט או משחק פינג פונג, או מוצא לי כל מיני דברים שישכיחו ממני את העובדה שאני צריך ללמוד. אני משכנע את עצמי הרבה זמן שיש לי הפרעת קשב ואפילו לקחתי ריטאלין במשך תקופה וזה לא עזר לי .... בבקשה תגידו לי שאני עצלן מסריח כדי שאני אפסיק לתת לעצמי תירוצים על חוסר הלמידה שלי ... לפחות אני אדע שזו אשמתי שהחיים שלי מתפספסים לי מול העיניים תודה מור

virlomi

New member
לעיתים קרובות AD(H)D נחשבים עצלנים

אם אתה לא היפר אז יש גם הפרעת קשב ללא היפר אקטיביות . בדרך כלל הלוקים בה מתוארים כחולמנים או אסטרונאוטים. אם היתה לך בעבר הפרעת קשב - סביר שהיא נמשכת גם היום. אם כשאתה מתישב ללמוד אז הדעה שלך פשוט מוסחת. אתה מוזמן לבקר בקישורים ולמצוא קישרים מענינים

פרחיה2

New member
לפני 8.5 שנים נתנו לי את הספר

שהיום בעברית נקרא "מריטת עצבים". בתחילת הספר מסופר סיפור, על איש שלא מצליח להגיש עבודה בזמן. פעם ראשונה בחיי ששמעתי את הסיפור של חיי. תוך כדי הקריאה של הסיפור, התחילו הדמעות. אחרי שעשיתי ים של דמעות כמו שעשתה עליסה מארץ הפלאות, התקשרתי לאמא שלי ואמרתי לה שזו לא אשמתה, שאני לא עצלנית ושיש "בעיה נאורולוגית כזו". רק אחרי כל זה התחלתי לקרא את הספר. הדחיינות, חוסר הארגון, מה שאני עושה עכשיו במקום ללכת לעבודתי, הקושי ללמוד ולעמוד במטלות- הם תמצית ה ADD שלי! ואנ ממש ההיפך מהיפר אקטיבית. וכך גם בני בן ה-15. כשאני חושבת עליו, ידעתי שהוא כמוני מאז שהיה עובר! רק לא עצלן! אין דבר כזה בכלל! ומי שכבר קורא את דברי זמן מה יודע שאני ממש אלרגית למילה הזו!

yrybko

New member
עצלן?

לא יכולה להגיד לך שאתה עצלן. האם פעם עשית איבחון? האם קשה לך ללמוד? יש מקום להרבה שאלות לפני תשובה פזיזה איך אתה מנהל את חייך, אני מזמינה אותך לפנות לשיחת ייעוץ/היכרות בכדי לנסות ולהבין מה גורם לך לרצות לפספס.מה אתה מרוויח (ואל תגיד כלום), אולי רווח שלילי- גם הוא רווח. ומהו המחיר? מהן הסיבות שאתה צריך תירוצים על חוסר הלמידה ? למה מפחיד לך להצליח/להכשל? ובוודאי שרק אתה אחראי על חייך, אתה חושב שאתה חי עבור ולמען מישהו אחר מלבדך? בהצלחה ...

פרחיה2

New member
עצלנות זה ADD נרכש!

תוצאה של בחירה בגיל מאוחר יחסית {בדרך כלל מגיל 10 ואילך}, בדרך העצלנית של החיים. נובע מסיבות נפשיות, רגשיות, ולא מסיבות נאורולוגיות. אז הריטלין למשל, לא עוזר! נורא מתחשק לי לעשות מחקר על בני זוג וADHD. מתי אפשר להבחין בבעיות בשלום בית על רקע ADHD, ומתי הבעיות נובעות מלקוי בחינוך או בסביבה החברתית והמשפחתית המשפיעה. מישהו יכול לסדר לי מנחה?

לא נראה לי

איך אדם יכול לבחור לרכוש חוסר ריכוז וחוסר יכולת לסנן גירויים ADD קשור ביכולות פיזיות ולא בתכונות אופי.

פרחיה2

New member
אולי בחירה זו לא המילה הנכונה.

אבל יאוש, דיכאון, רווח של תשומת לב, מחשבות על קשיים אחרים בחיים, עצבנות, בילבול כתוצאה מבית הרוס או אפילו חינוך לקוי, כל אלו ועוד יכולים בהחלט לגרום לתסמינים הדומים לADD. גם עצלנות בגלל ששום דבר לא מאתגר, וכמעט כל דבר מכאיב או מעצבן או משעמם או לא נעים, יכולה להגיע כתסמין של ADD, ולהעלם ברגע שהבעיה נפתרת. ADD נרכש בעיקר אצל מי שמכיר אנשים עם ADD ורואה את היתרונות של זה. כמו יחס שנראה יותר טוב.{בעיקר ילדים שמצפים מהם יותר מדי, לעומת האח שגם כך קשה לו עם ה-ADD ולכן לא מצפים ממנו יותר מדי}.

saraom

New member
עצלנות או....

מור שלום במכללת תל-חי מתנהלשנים רבות מרכז תמיכה ולמידה לסטודנטים מאובחנים. סטודנטים רבים מגיעים במיוחד ללמוד שם והם מגיעים גם כדילקבל הערכה לגבי יכולותיהם ותפקודם כלומדים. קום, נער את עצמך ועשה משהו שרה

למעלה