עצי פרי בעלי נוף

• פותח הנושא oso1
  • פורסם בתאריך

oso1

New member
עצי פרי בעלי נוף

שלום לכולם, אני גר באזור מזרח השרון מתן. אני מחפש עצי פרי בעלי נוף גדול ולא נשירים, כדי לשתול אצלי בגינה , המרחק בין הבית לגדר שבוא אני רוצה לשתול אותו הוא כ 3 מטר ואני רוצה לשתול אותו כמה שיותר קרוב לגדר של הבית תודה

shlumbergera

New member
פרי או צל?מה המטרה?איזה פרי?הדרים

למשל, אינם נשירים, אבל מגדלים אותם בכוונה תחילה עם נוף נמוך. גוזמים. מעצבים "פתוח ולצדדים" ונותנים לענפים שירדו למטה עד לאדמה. ע"מ שאפשר יהיה לקטוף בקלות. יש עצי פרי אקזוטיים שאינם נשירים. יעזרו לך כאן בנושא ויש אתרים בהם תוכל ללמוד ולצפות. שוב, אם המטרה היא לאכול, על הנוף להיות נמוך. אם המטרה להצל - רצוי שהפרי יהיה קטנטן ובלתי מורגש ככל האפשר. פחות לכלוך, חרקים וכי"ב. לא תענוג לשבת תחת עץ שמפגיז אותך
בניגוד לרעיון: "איש תחת גפנו ותחת תאנתו"

gitta

New member
עצים מפגיזים ../images/Emo6.gif

זה די נחמד, עד שחוטפים הפגזות מהציפורים שיושבות עליהם.

oso1

New member
תודה על התשובה המטרה ....

לא לצל. אלה להסתיר את החלון של חדר השינה מהרחוב, וגם לקטוף מדי פעם איזה פרי יהייה נחמד,ואם זה יהייה עץ פרי אקזוטי וגם יפה אז בכלל זה יהייה מעולה תודה

gitta

New member
תלוי באיזו קומה נמצא החדר

פעם מזמן גרנו בבית שבחדר השינה שלו, בקומת הקרקע, היו 2 חלונות. ליד חלון אחד היה עץ שזיפים צהובים וליד השני שזיפים אדומים. יכולנו להושיט יד ולקטוף את הקינוח ישר דרך החלון... זהו זיכרון מקסים מאותה תקופה. יתר על כן, העצים נתנו מיסוך ופרטיות, בדיוק כפי שאתה רוצה. אם החדר בקומה גבוהה יותר, תרצה אולי לטעת מנגו למשל.

shlumbergera

New member
ככל שהעץ יישתל קרוב יותר לקיר הבית

כך המיסוך יהיה מוצלח יותר וגם הכיף כפי שמתואר לעיל
אם הגדר רחוקה מקיר הבית - אני מניחה שלפחות 3 מ', המיסוך: 1. יהיה פחות יעיל לחלון החדר ו.. 2. חצי מצמרת העץ יתפתח מעל לרחוב/דרך/שביל ואולי תידרש בעתיד לגזום אותה לפי צרכי הולכי הרגל. מסתובב בפורום נוני הגנן והוא, יש לו בביתו "גנים תלויים". תפנה אליו שאלה כאן. לפני זמן קצר הוא הביא תמונות של העייסק וזה מתוק נורא. זה רעיון שאני מפתחת לאחרונה, כלומר: ע"מ למסך את חלונות הבית שממש גלויים לחוץ וגם ע"מ להסתיר מבנים לא אסטתיים שנצפים מהחלונות, אני מתכוננת לתלות עציצים מעל לחלונות ולגדל בהם "נשפכים" ו"משתרעים". התלייה יכולה להיעשות מקיר הבית או מתחתית ארגז הרוח. כמ"כ, אני מתכננת לתלות רשת (של גדר) על ווים שיחוברו לתחתית ארגז הרוח. הרשת ברוחב החלון ותרד עד כחצי מטר מעל לקרקע. תחוזק לקרקע עם ברזל בנין עגול שיכופף לצורת אנקול. מהקרקע יטפסו שניים שלושה מטפסים על כל רשת/חלון כזו והמיסוך יהיה מושלם.

oso1

New member
עץ מנגו מתאים ?

זהו בית פרטי, ועץ מנגו נשמה לי אחלה יש סוגים שונים ? אפשר לגזום אותו שלא יגדל גבוהה יותר מדי?

למעלה